İnceleme

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

0

Uzun bir aradan sonra tekrardan kendini en popüler serilerin bir parçası haline getiren Baldurs Gate, oyuncularına her daim sürükleyici maceralar sundu. Peki son oyununda olduğu gibi bir önceki oyununda da durum böyle mi? işte tüm sorulara cevap veren Baldur’s Gate II: Enhanced Edition incelemesi.

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

BioWare ve Beamdog katkılarıyla yayınlanmış bu RPG oyunu ile destansı boyutlarda bir yolculuğa çıkıyoruz. İlk olarak 2013 yılında piyasaya adımını atan Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition, oyuncuları PC, Mac, iOS, Android ve hatta PlayStation ve Xbox gibi konsollar dahil olmak üzere birden fazla platformda yolculuğa davet ediyor.

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition hikayesi

“Baldur’s Gate II: Enhanced Edition”, önceki oyunun olaylarından kısa bir süre sonra hikayeye kaldığı yerden devam etmekte. İlk oyunu oynamak istemiyorum ya da direk bu oyundan başlasam zorluk çeker miyim sorularını şimdiden duyuyorum. Merak etmeyin, bu oyuna ilk oyunu oynamadan da başlayabilirsiniz ancak ben oyundaki her şeyi kavramak isterim diyenler için şu linkten (BG1 inceleme linkini buraya koyalım) ilk oyuna bir göz atmaları ve oynamayı düşünmeleri tavsiyem. Kendinizi ihanet, kefaret ve nihai gücün amansız arayışıyla dolu sürükleyici bir maceranın içinde bulmaya hazırlanın. Siyasi entrikalar ve tehditlerle dolu bir dünyada gezinen baş kahraman olarak, önceki oyunda olduğu gibi her kararda sadece kendi kaderlerimizi değil, aynı zamanda yeryüzünün kaderini de şekillendiriyoruz. Bu sefer yolculuğumuza oldukça yakın bir dostumuzu kurtarmak için çıkacağız.

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

Oyunun özünde, D&D mantığına dayalı ve çok sayıda özelleştirme seçeneği olan RPG mekanikleri bulunuyor. PC oyuncuları oyunu genellikle fare ile yönetebiliyor. Ayrıca kritik savaşlar ve kararlar öncesinde kaydetme tuşunu da bol bol kullanmanız tavsiyemiz. Her biri kendine özgü yeteneklere ve ırklara sahip farklı yoldaşlarımızdan oluşan grubumuzda, karakter gelişiminin her yönünü titizlikle gözlemleyebiliyoruz.

“Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition”daki görevlerlerin türleri oldukça çeşitli; zorlu düşmanlara karşı destansı savaşlar yaparken bir anda ruhunuzun en karanlık köşelerindeki düşüncelerinizi uyandıran karmaşık görevler sizi karşılıyor. İster antik kalıntıların gizemlerini çözmek, ister hassas siyasi ittifaklarla müzakerelere girmek ya da hayatta kalmak için büyük savaşlar vermek olsun, her görevde bizi hikayenin kalbine doğru iterken fırsatlarla donatılıyoruz.

Oyun modern anlamda tam olarak açık bir dünyaya sahip olmasa da, oyuncuların boş zamanlarında keşfetmeleri için geniş ve sürükleyici bir ortamın bulunduğundan bahsedebiliriz. Yan görevlerle biraz olsun kafa dinlemek mümkün. Bunu yaparken ana görevlerinizde süresi olan görevlerinizin bulunmamasına dikkat etmeniz yeterli. Hayat dolu kalabalık şehirlerden tehlikelerle dolu ıssız ormanlara kadar haritanın her köşesi oyuncuları zengin detaylara sahip manzaralarla karşılıyor.

Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition

Grafikler ve ses tasarımı

Grafik olarak nostalji ve modernizasyon arasında hassas bir denge kurulmuş. Yine de iki boyutlu oyunlara alışkın olmayan modern oyuncular için bu görseller oldukça eski hissettirebilir. Hikaye odaklı olmayı severim diyorsanız veya RPG/D&D geçmişiniz varsa hızlıca uyum sağlayacağınız bir görsellik bulunmakta. Oyundaki seslendirmeler zamanının birinci sınıfı olan yetenekli bir sanatçı kadrosu ile karakterlere hayat vermiş. Sword Coast’un metanetli savaşçılarından Underdark’ın esrarengiz sakinlerine kadar her seslendirmenin duygu dolu oyunun kendisine de bir ayrı derinlik ve özgünlük katıyor. Bunun yanı sıra “Baldur’s Gate II: Enhanced Edition “ın müzikleri, heyecan verici orkestra düzenlemelerinden antik kalıntılarda yankılanan esrarengiz melodilere kadar her notada merak ve macera duygusu uyandırarak oyuncunun yolculuğuna mükemmel zevk katıyor.

Değerlendirme

Toparlayacak olursak “Baldur’s Gate II: Enhanced Edition” klasik RPG’lerin kalıcı cazibesinin bir kanıtı olarak, oyunculara nostaljiyi büyük bir duyarlılıklarıyla harmanlayan zengin ve sürükleyici bir deneyim sunuyor. Detaylı anlatımı, derin mekanikleri ve unutulmaz dünyasıyla eski ve yeni oyuncuları günümüzde dahi büyülemeye devam ediyor ve onları asla unutamayacakları destansı bir maceraya atılmaya davet ediyor. Peki siz dostlarınız için böylesine bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?


Bhaal bu toprakları terk edecek, ancak onun ardından birçok fani soy doğacak. Kaos, onların filizlenmesinden geçecek…

Bilge So Sayeth


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


Baldur's Gate 2: Enhanced Edition

8

Nur Soyyiğit
Oyun Günlüğü Rehber Editörü
    Temmuz 2024
    P S Ç P C C P
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
    Login/Sign up