İnceleme

Content Warning

0

Küçük bir ekip tarafından geliştirilen Content Warning, son yılların yükselen trendlerinden olan co-op oynanışla korku türünü kendine özgü tarzıyla harmanlıyor. Ürpertici mekanlarda birçok yaratıkla karşı karşıya kaldığımız ve bu anları kayda alarak izlenme elde etmek ana amaç Content Warning’de. Bir nevi korkunç olayları kayda alan bir influencer olduğumuz bir oyun.

Content Warning

Content Warning; Skog, Zorro, Wilnyl, Philip ve thePetHen olmak üzere 5 kişilik küçük bir ekip tarafından geliştirildi. Yayıncılığını Landfall Publishing’in üstlendiği oyun 1 Nisan 2024 yılında Steam platformu üzerinde piyasaya sürüldü. İlk 24 saatte ücretsiz olan oyun son yılların en büyük patlamalarından birini gerçekleştirerek, 24 saat içinde eş zamanlı 200 binden fazla oyuncu tarafından oynandı ve 6 milyondan fazla oyuncu kütüphanesine oyunu ekledi. Siz de oyunun detaylarını merak ediyorsanız incelememiz başlıyor.

Korku türüne farklı bir yaklaşım

Belirttiğim gibi Content Warning korku türüne farklı bir yaklaşımla yaklaşıyor. Daha önce sıkça gördüğümüz korku oyunlarında yağma yapma veya yaratık türlerini bulmaya çalışılan yaklaşımların aksine amacımız, gezegenlerde mekanlara girip karşılaştığımız durumları kayıt altına almak. Her periyot 3 günden oluşuyor ve bu periyotlarda belli bir izlenme seviyesini geçmeye çalışıyoruz. Ayrıca gezegenlerde oksijenimiz kısıtlı olduğundan elimizi çabuk tutmamız gerekiyor.

Aldığımız kayıtları gün sonunda CD’ye dönüştürerek sosyal medya platformu Spööktube kanalımıza yüklüyoruz. Video oynatılırken yorumları da görebiliyoruz. Bu yorumların videodaki sahnelere göre şekillendiğini belirtmem lazım sanki gerçek insanlar yorum yapmış gibi hissedebiliyorsunuz. Ayrıca bu çektiğiniz videoları bilgisayarınıza kaydedip ölümsüzleştirebiliyorsunuz.

Content Warning

Korku öğeleri

Content Warning’de birbirinden eşsiz birçok yaratık bulunuyor ve bu yaratıklar gittikçe daha da güçlü hale geliyor. Bazı yaratıklar çok yavaş ve kaçması kolayken bazılarından kurtulmak aşırı derecede zor. Oyunda ortamın da çok gerici olduğunu söylemeden edemem. Gri tonlarının hakim olduğu ortamlar aynı zamanda labirent gibi tasarlandığından çıkışı bulmak için de ayrı bir çaba göstermeniz gerekebiliyor. Arkadan sürekli dürten uğultu sesleri ve yaratıklarla karşılaştığınızda jumpscare sesleri eklendiğinde gerilmek kaçınılmaz oluyor.

Content Warning

Market ve eşyalar

Oyunda izlenmelerimiz sonucunda gelir elde ediyoruz ve bu gelirlerle birçok eşya alabiliyoruz. Bunların bazıları mikrofon gibi videolarla alakalı olurken, ölen arkadaşlarımızı yeniden doğurabileceğimiz işlevsel eşyalar oluyor. Adadaki bilgisayar üzerinden bu eşyaları sipariş edip kullanabiliyoruz.

Content Warning

Content Warning bazı eksiklikleri

Öncelikle izlenme hedeflerinin pek anlam ifade etmemesi ilgimi çeken ilk nokta oldu. Örneğin ilk periyotta 3 bin olan hedefimiz ikinci periyotta 45 bin oluyor ve izlenmeler de o oranda artıyor. Oyun oynarken birçok hata ile de karşılaştım. Farklı bir fizik motoruna sahip olmasından dolayı kolaylıkla bir yerlere takılabiliyorsunuz. Son olarak da iç mekanlarda en azından birkaç renk daha görmeyi beklerdim.

Değerlendirme

Farklı bir oyun deneyimi sunan Content Warning, arkadaşlarınızla eğlenceli ve korku dolu vakitler geçirebileceğiniz iyi bir alternatif. Yaratık ve eşya çeşitliliği ile dolu dolu vakit geçirebilirsiniz fakat çok uzun süreli bir oyun olduğunu söyleyemem. Güncellemelerle birlikte daha iyi hale gelebilecek oyun bir denemeyi kesinlikle hak ediyor.


product-image

Content Warning

7.5

OLUMLU YANLARI
  • Farklı oyun deneyimi
  • Yaratık ve eşya çeşitliliği
OLUMSUZ YANLARI
  • Gittikçe monotonlaşan oyun
  • Renksiz iç mekanlar
  • Oyun hataları
Emir Eseryel
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up