İncelemeZ - OG

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

0

FromSoftware’in bugüne kadar ki en büyük genişleme paketi Elden Ring: Shadow of the Erdtree, oyun dünyasında büyük ses getirdi. 21 Haziran 2024’te PC ve konsollara gelen DLC, çok başarılı bir çıkış gerçekleştirdi. Elden Ring hikayesi Shadow of the Erdtree ile devam ediyor… Gölge Diyarın korkunç dünyasında hayatta kalabilecek misin?

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

FromSoftware tarafından geliştirilen Shadow of the Erdtree DLC’si duyurulduğu zaman bütün oyun severler heyecanlanmıştık. Bu harika bir soulslike deneyiminin daha uzun sürmesini isteyen oyuncular ise sonunda istedikleri şeyi almış gibi görünüyor.

Gayet başarılı bir çıkış gerçekleştiren Shadow of the Erdtree genişleme paketi 5 milyondan fazla kopya satarak harika bir başarıya imza attı. Çıktığı an itibari ile Steam üzerinde 550 bin aktif kullanıcı edindi. Hadi gelin genişleme paketinin detaylarına göz atalım.


Elden Ring: Shadow of the Erdtree hikayesi

Shadow of the Erdtree ile Miquella’nın rehberliğinde tanrıça Marika’nın ilk ayak bastığı Erdtree tarafından gizlenmiş bir yer olan Gölge Diyarı’na çağrılıyoruz. Gölge Diyar içerisinde ise tanrıça Miquella’nın ayak izlerini takip ederek Gölge diyarın sıralarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu gizemleri açığa çıkarırken ise birbirinden güçlü düşmanlarla karşılaşıp onları alt etmemiz gerekiyor.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Shadow of the Erdtree ile renk paketi değişti!

Elden Ring: Shadow of the Erdtree ile birlikte oyunun renk paleti değişiyor, bu değişiklik oyunun daha karanlık tonlarda gözükerek Gölge Diyarın atmosferini daha iyi aktarıyor. Bu değişiklik oyun deneyiminizi biraz daha arttırıyor desek kesinlikle yalan olmaz. Daha karanlık tonlar Elden Ring dünyasına her zaman çok yakışıyor.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Silahlar ve büyüler: İşte yeni mekanikler

Elden Ring: Shadow of the Erdtree ile birlikte oyuna onlarca silah ve büyü ekleniyor. Peki Elden Ring: Shadow of the Erdtree içerisinde neler değişmiş? Ya da neler eklenmiş? Hadi gelin yeni mekaniklere ufaktan bir göz atalım.

Yeni silahlar yeni oynanış tarzları!

Elden Ring: Shadow of the Erdtree ile birlikte oyuna tam olarak 103 adet yeni silah ekleniyor, bu silahların hepsi olmasa bile çoğu size yeni oynanış tarzları sunuyor. İsterseniz yumruklarına güvenen bir savaşçı ya da uzaktan dövüşmeyi seven bir okçu olabilirsiniz. Fakat yeni dövüş tarzları ölmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Elden Ring oynarken zorlandın mı? Bu daha zor!

Elden Ring yeni gelen genişleme paketi ile normal halinden çok ama çok daha fazla zorlaşmış, bu zorlaşma ise size ter döktürecek desek yalan olmaz. Beni Radagon of the Golden Order bile öldüremiyor rasgele bir yaratık tarafından mı öldürülücem diyorsanız emin olun ölüyorsunuz. Yeni genişleme paketi ile birlikte yaratıkların hasarları neredeyse 2 kattan daha fazla artmış.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Artık daha güçlü olabilirsin!

Artık Elden Ring içerisinde güçlenmemizi sağlayen yeni bir materyel var, Scadutree Fragment ile birlikte karakterlerimiz daha güçlü olabiliyor. Scadutree Fragment bizim verdiğimiz hasarı arttırırken aldığımız hasarı ise bir miktar azaltıyor. Aynı şekilde Revered Spirit Ash kullanarak çağırdığımız ruhların hasarını arttırırken yoldaşımız Torrent’in aldığı hasarı azaltıyoruz.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Yeni bossların çoğu harika olmuş!

Elden Ring içerisinde beklediğimiz en önemli şey düşman çeşitliliği diyebiliriz, aynı düşmanları arka arkaya yüzlerce kere öldürmenin pek keyifli olmadığını söyleyebiliriz. Elden Ring: Shadow of the Erdtree ise bu konuda gerçekten sınıfı geçmiş diyebiliriz. Shadow of the Erdtree içerisinde 78 adet yeni boss barındırıyor. Bu sayı normal Elden Ring içerisinde ise 238 idi, kısacası Shadow of the Erdtree çeşitliliği gayet güzel arttırıyor diyebiliriz.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Ses tasarımı ve müzikler

Elden Ring: Shadow of the Erdtree tanıtım fragmanın yayınladığı andan itibaren harika oyun içi müziklerle geleceğini bize kanıtlamıştı. Oyun içerisinde ise bulunan müziklerin sizi aşırı etkileyeceğini söyleyebiliriz. Shoi Miyazawa söz konusu müzik olunca biz oyun severleri asla yolda bırakmıyor.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Değerlendirme

Gelelim en önemli kısma yani Elden Ring: Shadow of the Erdtree olmuş mu? Yoksa abartılı bir yapım mı olmuş? Açık konuşmak gerekirse Elden Ring: Shadow of the Erdtree son zamanlarda oynadığım en iyi genişleme paketlerinden birisi, The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine genişleme paketinden sonra deneyim edebileceğiniz en iyilerinden birisi.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Harika oynanış, güçlü hikaye anlatımı, iyi tasarlanmış mekanikler ve fevkalade müziklerin birleşmesi ile Elden Ring: Shadow of the Erdtree kesinlikle oynanması gereken bir yapım olmuş diyebiliriz.


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


product-image

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

9.5

Olumlu Yanları
  • Harika müziklerle süslenmiş bir oyun deneyimi
  • Düşman çeşitliliği gerçekten harika olmuş
  • Oynanış çeşitliliğinin artması harika olmuş
Olumsuz yanları
  • Düşmanların çok güçlenmesi can sıkıcı olabiliyor.
Can Çiftci
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü - Hayatım boyunca oyun dünyasına büyük ilgi duydum. Oyun dünyasındaki gelişmeleri tutkulu bir şekilde takip etmeye çalışıyorum.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up