İnceleme

Everdream Valley

0

Köyünüze özleminizi dindireceğiniz, tatlı mı tatlı bir yaz macerasına Everdream Valley ile ortak olacaksınız. Biraz sihir içeren geniş bir çiftçilik macerası olarak tanımlanan oyundaki amacımız ise büyükbabanızın çiftliğini yeniden inşa etmeye yardımcı olmak!

Everdream Valley

Polonyalı video oyun stüdyosu Mooneaters tarafından geliştirilen ve Untold Tales, VARSAV Game Studios tarafından yayımlanan çiftlik simülasyonu ve macera oyunu Everdream Valley, 30 Mayıs’ta yayımlandı.

Animasyonları, grafikleri ve açık dünyasıyla sizi içine çekecek oyunda eğer bu türe yabancıysanız görev ve oyun mekanikleriyle bir iki saat sonra sizi sıkacaktır.

Everdream Valley hikayesi

Everdream Valley klişe bir hikayeyle bizi oyuna bağlıyor. Oyunda şehirden köye gelmek zorunda kalan bir çocuğun hikayesine ortak oluyoruz. Anne ve babası yoğun iş temposundan dolayı çocuklarını dedesinin çiftliğine bırakır ve nene ve dedeyle uzun bir yaz macerası başlar!

Hikaye anlatımında diyalogların yazılı bir şekilde karşımıza çıkması, oyun içi etkileşimde de kullanılan bir yöntem olmuş. Çok fazla diyalog olmaması ‘sıkıcı’ olmasını engellese de basit bir kullanım olarak eksi bir puan olarak yerini alıyor.

Everdream Valley

Oyun içi mekanikler

Kaynakları toplamak, yönetmek ve hayvanlarla etkileşime geçmek oldukça iyi duruyor. Grafikler ve animasyonlar bu tarz çiftlik oyunlarında sizi oyunun içine çeken temel etkenler biri. Ve Everdream Valley, bunu başarıyor.

Gece gündüz döngüsü oyunun artı yönlerinden biri olurken, dedemizin evinin içine girememek uyandığımızda direk evin kapısında başlamak oyundan uzaklaştırdı.

Diyalog ve görev sistemi ne kadar sıkıcı gelse de hayvanlarla etkileşim, ekim yapma ve kaynakları toplama ve onlarla bir şeyler yapmak eğlenceli duruyor.

Açık dünyası

Geliştiriciler çok büyük bir dünya tasarlamış ve sizi özgür bırakmış durumda. Ancak yeniliklerin ortaya çıkması için önceliğinizin görevlere odaklanmak olduğunu hatırlatalım! Hayvanların ve bitkilerin dağımı da bu açık dünyada belirli bölgelere göre düzenlenmiş. Çiftliğinizi çeşitlendirmek ve büyütmek için bu açık dünyayı keşfetmeniz gerekecek.

Everdream Valley

Haritanın henüz 6’da biri açılmış durumda. Tabi o bir parçanın da daha açılacak kısımları var. Oyun haritası küçük akarsularla bölünmüş durumda. Atlamanın imkansız olduğu dereler bazen küçük bir tebessüm bıraktırıyor. Engeller oyun tasarımı açısından biraz amatörce geldi demeliyim. Köprüleri tamir ederek yeni bölgelere ulaşıyorsunuz.

Grafik, animasyon ve atmosfer

Oyunu kurtaran noktalardan biri de elbette grafikler. Atmosfer çok iyi. Müzik ve vasat animasyonlarla oyun ilginizi çekecektir. Elma ağacına tekme atma veya bir ağaca baltayla vurma sonrası düşen yapraklar, kedi veya tavuklarınızı sevme animasyonları başarılı.

Everdream Valley

Gece gündüz döngüsünde oluşan manzaralar fotoğraf karesi almak isteyeceğiniz cinsten.

Ses Tasarımı ve müzikler

Bağımsız bir geliştirici için hiç de fena olmayan ses tasarımı ve müzikler oyunla bağınızı kurmada büyük oranda yardımcı oluyor. Karakter diyaloglarında ses olmadığı için bu noktada bir eksiklik olsa da zamanla buna da alışıyorsunuz.

Değerlendirme

Şunu söylemeliyim ki eğer bu türe ilginiz varsa eğlenceli vakitler geçireceğiniz bir oyun sizi bekliyor. Ama bu da neymiş böyle hadi bir göz atayım derseniz bir en fazla iki saatlik bir oyun deneyiminden sonra uzun bir süre oyuna göz atacağınızı düşünmüyorum. Bu oyunun çok kötü oluşundan değil. Günümüzde oyun çeşitliliği çok fazla ve alternatifler de arttı. Bunun yanında oyun büyük bir potansiyele sahip!

Everdream Valley

229 TL’lik bir fiyatla satışa sunulan Everdream Valley, indirimde 183 TL’ye kadar düşüyor. Domuzlar, inekler, tavuklar, ördekler, keçiler, alpakalar, atlar, koyunlar, yaban domuzları, saksağanlar, kunduzlar, bizonlar, kazlar, geyikler, kurbağalar, kın kanatlılar, kelebekler, yusufçuklar, kurtlar, fareler, salyangozlar, sümüklü böcekler, balıklarla büyük bir hayvan yelpazesinin yanında 10 farklı köpek türüne iz sürme yeni yetenekler keşfetme gibi özellikler de öğretebileceksiniz. Kedimiz ise yanımızdan hiç ayrılmıyor.

Geceleri ortaya çıkan sırrı burada paylaşmak istemem, ama oldukça eğlenceli olduğunu söylemeliyim.

Bu rüya vadisindeki yaz macerasında keşfedilmeyi bekleyen çok şey var!


product-image

Everdream Valley

7

Olumlu Yönleri
  • Hayvanlarla etkileşim.
  • Grafikler ve müzik.
Olumsuz Yönleri
  • Harita tasarımı. Engelli arazi detayları...
  • Tek bir ev var ve içine giremiyoruz!
  • Türkçe dil desteği olsa iyi olurdu.
Ömer Faruk AKTAŞ
Oyun Günlüğü Kurucusu ve İçerik Direktörü - Strateji ve simülasyon oyunlarına tutkuyla bağlı. Bağımsız oyunların takibinde - Oyununuzu tanıtmak için iletişime geçmekten çekinmeyin! - Ömer is to blame for all this. You can contact us for game review and other business information.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up