İnceleme

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

0

Strateji oyunu severlerin 1990 yılından beri ardı ardına oynamaktan bıkmadıkları Fire Emblem serisinin Shadows of Valentia oyununu sizler için inceledik. Taşınabilir oyun konsollarında liderliği kovalayan Nintendo, 3DS için 2017 yılında Fire Emblem severler için bir remake yapmaya karar vererek Famicom’un 1992 Fire Emblem Gaiden oyununa yeni bir yorum kattı.

  • Oyun Nintendo 3DS ve 2DS kullanıcıları için mevcut.
  • Diğer strateji oyunlarına nazaran seslendirmelere, BGM ve ara sahnelere büyük önem verilmiş.
  • Oyun boyunca olay örgüsünü etkileyecek seçimler bulunmakla birlikte stratejik düşünmediğinizde sonuçları ile yüzleşmenizi gerektiren oyun sistemi bulunmakta.
  • İlk kez oynayacaklar veya uzun süredir oynayanlar için oyun başlangıcında oyunun hangi zorlukta olmasını seçme hakkı da oyunculara sunulmakta.
Birbirinden farklı ve özgün geçmişleriyle birçok karakter oyun boyunca mutlaka kendinize yakın hissedecek birini bulmanıza olanak sağlıyor.

Intelligent Systems tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından 2017 yılında Nintendo 3DS avuçiçi video oyun konsolu için yayınlanan taktik rol yapma oyunu Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, yaşadıkları yeryüzünde süregelen savaşa bir son vermeyi amaçlayan Alm ve Celica’nın birbirlerinden farklı yöntemlerle kendi yollarını çizmesini konu ediniyor.

Alm savaşı, savaş yoluyla çözmek için uğraşırken, Celica Tanrıça Mila’nın rehberliği ile barışçıl bir sona ulaşma umuduna sahip… Oyun boyunca iki karakteri de oynayacak ve seçimlerinde onları yönlendireceksiniz. Stratejinin ön planda olduğu Fire Emblem serisi bu oyununda sıkılmamanız adına dolaşabileceğiniz açık dünya tarzı haritalara yer vererek, karakterleri üçüncü şahıs perspektifinde oynayabileceğiniz bir deneyimi de sunuyor böylece macera severleri de unutmamış oluyor.

Maceranız boyunca size eşlik edip savaşlarınıza katılan her karakterin kendine özgü silahları ve özel yetenekleri kurduğunuz takımı farklı yönlerden güçlü kılabilmekle belirli yönlerden zayıf hale getirebiliyor. Her savaş haritasında düşmanı ve ortamı göz önünde bulundurarak dengeli bir takım kurmanız gerekiyor.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Örneğin sadece büyücülerin bulunduğu bir takım oluşturmanız yakın savaşların olacağı bir haritada size dezavantaj sağlıyor. Karakterlerin belirli menzillerinin olması da bir diğer etken. Büyücü, Süvari, Okçu, İyileştirici vb. birçok farklı özelliklere sahip karakterlerinizi haritada doğru konumlandırmanız halinde düşmanı alt etmeniz kolaylaşıyor.

Haritayı üst ekrandan takip ederken alt kısımda karakterinizin sahip olduğu envanterleri ve puan skalasını panelden takip edebiliyorsunuz

Saldırı ve savunma puanları!

Savaş sırasında karakterlerinizin saldırı ve savunma puanları rakibi alt edip edemeyeceğinize karar vermeniz için önemli bir seçim mekanizması haline geliyor. Savaşlar sonrası kazandığınız ganimetler, karakterlerinizi geliştirmek ve daha güçlü hale getirmek için her savaş sırasında veya sonunda ödül olarak sunuluyor.

Ganimetleri sadece savaşlardan değil gezdiğiniz haritalardan da toplayabiliyorsunuz. Haritaları iyice taramanız bu konuda önem taşıyor.
Oyunda feda ettiğiniz ve seçimlerinizden etkilenen karakterleri de konu alan The Heritors of Arcadia şarkısında geçen “One life’s surrendered so yours can begin” (Bir can teslim oldu ki seninki başlayabilsin) sözü de oyuncuları derinden etkilemiştir.

Nintendo Online Store üzerinden dijital ortamda satın alabileceğiniz veya kutu oyunu versiyonunda temin edebileceğiniz iki farklı seçenek sunuluyor. Ayrıca koleksiyon severler için Nintendo figürleri de bulunmakta. Günümüz grafiklerine göre çok iyi görseller sunmamakla çıkış yılı ve konsol oyunu olması gibi etmenleri göz önüne aldığımızda yeterli seviyede bir performansın ortaya konulması gözümüzden kaçmıyor. Fire Emblem severlerin beğenisini topladığı bu oyunda peki siz hangi yöntemle savaşa dur diyeceksiniz?

product-image

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

7

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, Intelligent Systems tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından 2017 yılında Nintendo 3DS kullanıcıları için sürülen stratejik bir RPG oyunudur.

Olumlu Yanları
  • Olay çizgisi odaklı ilerleyiş
  • Kaliteli ara sahneler
  • İsteğe bağlı yan görevler
  • Oyun sırasında belirli seçimlerin olay örgüsünü değiştirmesi
  • Seslendirmelere önem verilmesi
Olumsuz Yanları
  • Dikkatsiz seçimlerde yan karakterleri kaybetme ihtimali
  • Dönüşü olmayan seçimlerden dolayı oyunu sürekli kaydetme ihtiyacı duyulması
  • Silah ve benzeri araç gereçlerin dengeli güçlendirilmemesi halinde savaşlarda zorlanma
  • İlk defa strateji ağırlıklı oyuna başlayanlar için kolay olmaması
Nur Soyyiğit
Oyun Günlüğü Rehber Editörü
    Temmuz 2024
    P S Ç P C C P
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
    Login/Sign up