İnceleme

Fire Emblem: Three Houses

0

Strateji oyunu severlerin 1990 yılından beri ardı ardına oynamaktan bıkmadıkları Fire Emblem serisinin Three Houses oyununu sizler için inceledik. Taşınabilir oyun konsollarında liderliğini koruyan Nintendo, Switch kullanıcıları için 2019 yılında piyasaya sürdüğü Three Houses oyunu ile alışagelmedik birçok farklı oyun içi yenilikleri sunarak şimdiye kadar Fire Emblem Awakening’in ardından en çok rağbet gören ikinci oyun olmayı başardı. Gelin merkezi strateji ağırlıklı olan bir oyunu normalin dışına ne kadar çıkarmışlar birlikte bakalım.

  • Nintendo Switch’e özel geliştirilen oyun serinin son halkası.
  • Mart 2020 itibarıyla Fire Emblem: Three Houses, dünya çapında 2,87 milyon kopya satarak tüm seri içinde en çok satan oyun haline geldi.
Fire Emblem: Three Houses

Switch kullanıcıları için merak konusu olan Fire Emblem oyunu sadece strateji oyuncularının değil genel kullanıcı kitlesinin de ilgi odağı olmayı uzun süre başardı. Çıkışının ardından The Game Awards tarafından oyunun iki farklı ödül kazanması Nintendo Switch pazarına ve oyuncularına hayli değer kattı. Hikaye karakterinizin üç farklı krallığın varisleri ile tanışmanın ardından heyecanlı bir öğretmenlik serüveni ile başlıyor.


Taktiksel rol yapma oyunu Fire Emblem: Three Houses, Intelligent Systems, Koei ve Koei Tecmo tarafından geliştirildi. Nintendo Switch platformuna özel geliştirilen oyun, The Game Awards – Player’s Voice Award, The Game Awards for Best Sim/Strategy Game ödüllerini kazandı.


Fire Emblem: Three Houses

Hikaye boyu öğrencilik zamanlarına geri dönüyor gibi bir hissiyatı size andırsa da bu sefer okulun hocası konumunda başlamak ve öğrencilerinizin olması ilgi çekici görevlere sahip olmanız ve dersler vermenizin yanı sıra okul ortamını da gözlemlemeniz için hoş bir macera haline geliyor. Oyunda yemekhane dahil bir çok yerde gezip öğrenciler ve görevlilerle etkileşimde bulunabiliyorsunuz.

Fire Emblem: Three Houses

Karakter gelişimi

Seçtiğiniz krallığın öğrencileri ile yakından ilgilendiğiniz okulda karakterler ile aranızı tutup iyi eğitirseniz savaşlarda tüm yaptıklarınız avantaja dönüşerek size katkıda bulunuyor.

Fire Emblem: Three Houses

Unutmayalım ki karakterleri seçerken nasıl bir savaş stratejisi istediğimizi göz önünde bulundurmak ve planlamaları buna göre hazırlamak durumundayız. Farklı özelliklere sahip karakterlere ders vererek donanımlı bir takım kurabiliriz. Savaşların yanı sıra okulda da stratejiyi elden bırakmamanızı tavsiye ediyoruz.

Fire Emblem: Three Houses

Savaşlar!

Savaşlar şimdikilerden daha zor ve kapsamlı, bir o kadar iyi grafikler ve tatmin edici sahneler oyuna verilen zahmetlere değecek gibi duruyor. Önceki Fire Emblem serileri gibi bu seri de sizlerden aklınızı iyi kullanmanızı isteyecek.

Fire Emblem: Three Houses

Oyun boyu zaferlerden kazandığınız ganimetleri iyi kullanın ve onlarla karakterlerinizi geliştirecek güzel silahlar alın. Zafere giren yolda aklınızın yanında Kalbinizi de unutmayın. İyi oyunlar.


Oyun sırasında bir öğrenci gibi dersler alacak ve kendinizi oyun boyu geliştireceksiniz.

product-image

Fire Emblem: Three Houses

9

Fire Emblem: Three Houses, 2019 yılında Nintendo Switch kullanıcıları için sürülen stratejik bir RPG oyunudur.

Olumlu Yanları
  • Daha iyi grafikler
  • Karakterler hakkında detaylı bilgi kaynağı
  • Oyuncuya bağlı zorluk seçenekleri
  • Sistemli ve stratejik düşündürme
Olumsuz Yanları
  • Yapılan hataların telafi edilmesinde güçlük
  • Olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına savaşlardan önce oyunu sürekli kaydetme ihtiyacı
  • Görevlerin peş peşe gelmesinden ötürü yoğun oynayış temposu
  • Bazı ara sahnelerin çok uzatılması
  • İlk kez strateji oyunu oynayacak oyuncular için uygun olmaması
Nur Soyyiğit
Oyun Günlüğü Rehber Editörü
    Temmuz 2024
    P S Ç P C C P
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
    Login/Sign up