İncelemeZ - OG

Hollywood Animal

0

Açılış ekranında Hollywood Animal, etkileyici bir mesajla oyuncuların karşısına çıkıyor: “Hayatın içerisinde yaşanan kötü şeyleri de oyuna dahil ediyoruz çünkü bunları göz ardı ederek, dünyada bu olayların varlığını yok saymak istemiyoruz.” Bu anlamlı mesaj, oyunun derinliğini ve gerçekçiliğini artırıyor. Hollywood Animal ile birlikte Hollywood, tüm çirkinliği ile elinizin altında.

Hollywood Animal

Henüz 0.6.5 sürümünde olan Hollywood Animal demosu 30 Mayıs 2024 tarihinde yayımlandı. Lütfen bunun bir demo incelemesi olduğunu göz önünde bulundurun. İçerik, tam sürüme kadar değişiklik gösterebilir. Yaklaşan ve/ya yeni çıkan oyunlar listemize göz atmayı unutmayın!

Hollywood Animal hikayesi

Hollywood Animal, batmış bir film stüdyosunu satın alan ve yönetimine geçen bir patron olarak oynadığınız ve çeşitli çalışanlarla etkileşime geçtiğiniz bir yönetim oyunu. Bir miktar hazır para ile başladığınız bu serüvende stüdyoyu küllerinden doğdurtmak sizin elinizde. Aktörlerden tutun, güvenlik görevlilerine, hepsini özelliklerine göre seçerek işe alın ve tam anlamıyla bir film stüdyosu deneyimi yaşayın.

Hollywood Animal
Hollywood Animal

Doğru tercihler yapıp kaliteli prodüksiyonlar üretmek tamamen sizin elinizde. Ya dişinizi tırnağınıza takıp Hollywood’daki yerinizi hak edersiniz ya da satın aldığınız stüdyonun kaderini paylaşırsınız. Yalnız, oyunda fazlasıyla yazı okumanız gerekiyor. Eğer bu, sizi sıkabilecek bir durumsa bu oyun size uygun olmayabilir.

Derinlik sunan bir oynanış

Hollywood Animal, detaylı mekanikleriyle öne çıkıyor. Giriş yazısında da bahsettiğim gibi, çalışanlarınızın alkolik, ırkçı, cinsiyetçi ve benzeri gibi farklı özelliklere sahip olması, oyuna büyük bir çeşitlilik katıyor.

Bu özellikler, her çalışanın farklı etkiler yaratmasını sağlıyor ve oyun dinamiklerini daha ilgi çekici hale getiriyor. Mesela alkolik özelliğine sahip bir oyuncunuz çekimler devam ederken skandal bir olaya imza atabiliyor ve böylece stüdyonuz da kötü bir şekilde manşet olurken aynı zamanda reklamın da iyisi kötüsü olmaz diyor ve çekilmekte olan filmimizin tanınırlığını artırıyoruz. Ha, isterseniz güvenlik güçlerinize istediğiniz bir çalışanın bacaklarını da kırdırtabiliyorsunuz…

Hayalinizdeki filmler artık o kadar uzakta değil

Belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra kendi senaryolarımızı yazıp, istediğimiz temaları ve seçimleri uygulayıp hayalimizdeki filmleri de gerçekleştirebiliyor olmamız muazzam bir derinlik katıyor.

Rastgele gerçekleşen etkinliklerdeki diyalog seçimleri ve çalışanlarınız ile sözleşme görüşmeleri gibi detaylar da Hollywood Animal’a ayrı bir derinlik katıyor. Ayrıca, bazı çalışan isimlerinizi kendiniz koyabiliyor olmanız, kişiselleştirme açısından hoş bir detay olmuş.

Weappy görsel tarzından şaşmıyor

Weappy’nin önceki oyunları olan This is the Police serisinden aşina olduğumuz görsel stil, Hollywood Animal’da da bizleri karşılıyor. Oyun, stüdyonun görsel tarzını devam ettiriyor. Rastgele gerçekleşen etkinliklerde de aynı tarzla hazırlanmış görseller karşımıza çıkıyor.

Hollywood Animal
Hollywood Animal – Diyalog seçimi

Menü ve arayüz tasarımları benim hoşuma gitti. Kapatma tuşu için alışık olduğumuz X işareti yerine kendi tasarımlarını kullanmışlar ve bu zaman zaman “acaba bu tuş ile mi kapatıyoruz?” sorusunu düşündürtse de normalden farklı bir şey denemelerini hoş buldum.

Hollywood Animal işitsel bir ziyafet

Hollywood Animal, tıpkı eski oyunları This is the Police’te yaptıkları gibi, kulaklarımıza bayram ettirecek derecede güzel müziklerle bizi mest ediyor. This is the Police’in müziklerini hâlâ açar Spotify’dan dinlerim. Bu oyun için de aynısı geçerli olacak gibi. Müzik konusundaki tek sıkıntı oyunun başlangıçtaki öğretici kısmında, ekrandaki öğelere kıyasla fazla alakasız olmasıydı. Normal oynanış sırasında çalan müziklerle, kendinizi radyoda bir caz istasyonu dinliyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Bazı teknik sorunlar

Oyunun henüz demo olmasından ötürü menü geçişleriyle ilgili bazı sorunlar yaşanabiliyor. Oyun deneyimim sırasında yaşanan bir hatadan dolayı yaptıklarım işlenmiyor ve otomasyonlar ilerlemiyordu. Bu durum yaşandığında kayıt da alınamıyordu, bu yüzden yarım saat önceki otomatik kaydıma dönmem gerekti. Bu tür sorunlar, oyuncu deneyimini olumsuz etkileyebilir.

Hollywood Animal – Kirli işler

Değerlendirme

Hollywood Animal, henüz demo seviyesinde olmasına rağmen benim favori Strateji/Yönetim oyunlarım arasına girecek gibi duruyor. Oynarken aşırı keyif aldım fakat uzun uzadıya yazı okumaktan keyif almayacak kişiler için bu oyun bir eziyet haline gelebilir. Seçimler ve stüdyo içerisinde sunduğu çeşitlilik sayesinde oyun sizi kolayca içine çekiyor. Bunu yaparken de hiç göze batmıyor çünkü öğrenme eğrisi tam yerinde. Oyunda, gerçek hayatta yaşanan kötü olaylara da yer verildiğine dair bir ibare mevcut. Eğer hassas olduğunuz konular varsa, oyunu oynarken yer yer rahatsız olabilirsiniz. Dört gözle tam sürümü bekliyorum.


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


Namık Türk
Oyun Günlüğü Editörü - Samimi bir dille içerik yazmayı çok sever. Ryan Gosling'in "Ben Yazarım" hali.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up