Seçimlerimiz doğrultusunda gelişen anlatı macera oyunu serisi Life is Strange’in son oyunu Life is Strange: True Colors, göz alıcı sanat tasarımı, müzikleri ve vasat hikayesiyle oyun severlerden geçer not aldı. Oyun Günlüğü olarak bizde Alex Chen’in sözde bir kazada kaybettiği kardeşine dair gerçekleri bulma macerasına ortak oluyoruz.
- Göz alıcı sanat tasarımı.
- Güzel müzik seçimleri.
- Unreal Engine 4 oyun motoru farkını belli ediyor.
Amerikan video oyunu geliştiricisi Deck Nine tarafından geliştirilen ve Square Enix’in de yayımcılığını yaptığı anlatı macera oyunu Life is Strange: True Colors, Life is Strange: Before the Storm oyununun yan oyunu olarak, 9 Eylül 2021’de piyasaya sürüldü. True Colors diğer Life is Strange oyunlarından farklı olarak tek bir bölüm halinde çıkarıldı. Xbox Game Pass’e nisan ayında eklenecek oyunlar arasında yer alması oyuncu kitlesini artırdı.
Seçimlerimiz doğrultusunda değişen macera oyunu Life is Strange: True Colors, steam üzerinden de çok olumlu bir geri dönüş almış durumda! Bizde Oyun Günlüğü olarak Deck Nine tarafından geliştirilmiş Life is Strange: True Colors’a göz atıyoruz.
Hikaye
Ana karakterimiz Alex, insanların duygularını okuyabilme yeteneğine sahiptir. Abisi Gabe tarafından Colorado şehrindeki küçük bir kasaba olan Haven Springs’e yaşaması için davet edilir. Alex ise yeni hayatında hiç kimseye yeteneklerinden söz etmeyeceğini söyler.
Idaho Springs onun için yeni bir yaşam demektir. Ana karakterimiz Alex’in Haven Springs’e geldikten sonra başından geçen bir düzine olaydan sonra planlarını değiştirmek zorunda kalır.
Animasyonlar
Unreal Engine 4 oyun motoru ile geliştirilen Life is Strange: True Colors’ın yüz animasyonları gerçekten tatmin edici duruyor! Vücut animasyonları ise ortalama diyebiliriz.
Oyun içerisinde çok fazla mekanik bulunmadığı için animasyonlar konusunda pek bir şey söylemek mümkün değil, ne iyi nede kötü diyebileceğimiz durumda.
Müzikler
Life is Strange: True Colors’ın müzikleri gerçekten güzel seçilmiş! Oyun içerisinde Radiohead grubunun Creep şarkısının cover’ı gibi birkaç şarkı daha kulağa çarpıyor.
Oyunun manzarasını izleyip diğer taraftan sakin sakin müzik dinleyebildiğiniz alanlar ise gerçekten fazla! Göl kenarına oturup kendinizi sakin müziğin eşliğinde güzel manzarayı izlerken bulabiliyorsunuz.
Oynanış
Life is Strange: True Colors, seçim tabanlı bir oyun olduğu için oyun içerisinde çok fazla oynanış materyali beklememek lazım. Oyun içerisinde yapabildiğimiz şeyler kısıtlı, örneğin yolda gördüğünüz bazı nesnelere bakabilirsiniz veya onlarla etkileşime geçebilirsiniz! Fakat bu genelde sadece yerdeki nesneler veya insanlardan bilgi almak için kullanılıyor.
Life is Strange: True Colors’ın bir başka mekaniği ise seçimlerimiz! Oyun içerisinde bizden diyalog seçmemiz isteniyor! Belirli diyalogları seçerek belirlediğimiz doğrultuda hikâyenin akışına yön verebiliyoruz! Fakat bu sizi yanıltmasın yaptığınız seçimlerin büyük skalada çok az etkisi oluyor.
Oyun içerisinde yaptığımız ana seçimler var! Onların dışında yaptığınız çoğu seçim diyalog opsiyonu olarak kalıyor. Life is Strange: True Colors içerisindeki diyalogların kalitesi çok iyi diyemeyiz lakin kötüde.
Olay örgüsü
Life is Strange: True Colors oynarken kendinizi hız treni içerisinde hissedebilirsiniz! Neden mi? Çünkü oyunu oynarken duygu trenine bineceksiniz, birkaç dakika önce sizi ağlatmaya çalışan oyun aradan sanki günler geçmiş gibi güldürmeye çalışabiliyor.
Örnek vermek gerekirse hikayenin bir yerinde çok duygusal bir olayla karşılaşıyoruz. Oyun bizden ağlamamızı istiyor fakat sizin daha hissettikleriniz azalmadan gülmemiz gereken bir sahne veriyorlar! Buda oyunu oynarken hız trenine binmişsiniz gibi duygu karmaşası yaşamanıza neden oluyor.
Life is Strange: True Colors, tempo konusunda biraz yavan kalmış. Kendinizi Life is Strange: True Colors oynarken bir sürü soru sorarken bulabilirsiniz! Oyun önünüze birden çok fazla şey atıyor ve onları anlamanızı bekliyor fakat yeterince sabırlı biriyseniz aradığınız neredeyse her şey yanıtlanıyor.
Etrafınızda çok büyük olayların olduğunu hissediyorsunuz fakat karakteriniz buna Amerika’da sıradan bir günmüş gibi tepki veriyor.
Değerlendirme
Gelelim 369 TL’lik soruya! Life is Strange: True Colors bu fiyatı hak ediyor mu?
Life is Strange: True Colors’ın yeniden oynanabilirliğinin düşük olduğunu kesinlikle unutmayın! Ve oyun size ortalama olarak 12 saat oyun deneyimi sunuyor.
Oyunun fiyatını ve oynanış süresini göz önüne alırsak hak etmeyeceğini söyleyebiliriz! Fakat korkmayın bunun çaresi tükenmez. Life is Strange: True Colors, Xbox Game Pass’e nisan ayında eklendi. Xbox Game Pass aboneliği ile oyunu deneyebilirsiniz!
Life is Strange: True Colors sistem gereksinimleri
Life is Strange: True Colors minimum sistem gereksinimleri
- 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
- İşlemci: AMD Phenom II X4 965, 3.40 GHz / Intel Core i5-2300, 2.80 GHz
- Bellek: 6 GB RAM
- Ekran Kartı: Radeon HD 7790, 2 GB / GeForce GTX 750Ti, 2 GB
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 30 GB kullanılabilir alan
Life is Strange: True Colors önerilen sistem gereksinimleri
- 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
- İşlemci: AMD FX-8350, 4.00 GHz / Intel Core i5-3470, 3.20 GHz
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: Radeon RX 590, 8 GB / GeForce GTX 1060, 6 GB
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 30 GB kullanılabilir alan