İnceleme

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

0

Ryu Ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen ve Sega tarafından yayınlanan Like a Dragon serisinin yan oyunu Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name biz oyun severlerle buluştu. Bir önceki oyunundan çok farklı şeyler sunmasa bile Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, Kazuma Kiryuu’nun hikayesini devam ettiriyor. Peki Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name nasıl olmuş? Hadi gelin incelememize geçelim.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Aslında bakarsak Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name oyununun hikayesi Yakuza oyunu serisinden Kazuma Kiryu’nun hikayesini konu alıyor. Oyunu daha iyi anlayabilmek için Yakuza serisini bilmemiz gerekiyor, Yakuza serisini bilmiyorsanız oyuna alışma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durum oyun hikayeyi takip etme konusundan bir tık can sıkıcı olabiliyor.

Eğer eski Yakuza oyunlarını oynadıysanız bu oyun size çok farklı gelmeyecek çünkü aynı oyun motoru ve aynı sistem üzerine yapılmış bir yapım. Esktra şeylerin sayı çok fazla değil, oyunun genel hatları bir önceki oyunun hikayesini devam ettirmek üzerine kurulu.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Hikayesi

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name oyunun hikayesini anlatabilmemiz için Yakuza 6 oyunundan spoiler vermemiz gerekiyor, Yakuza 6’dan spoiler istemiyorsanız bu kısmı atlayabilirsiniz.

Yakuza 6 oyunun sonunda Tsuneo İwami savaşından sonra ana karakterimiz Kazuma Kiryu silah ile vuruluyor ve hasteye kaldırılıyor. Hastaneye vardığı zaman ise yanına Kiryu hemen yoğun bakıma alınır. Kiryu gözlerini açtığı zaman yanı başında Daidoji Klanından yüksek mevkili birisi oturuyordur. Daidoji Klanından gelen kişi ana karakterimiz Kazuma Kiryu’yu yetimhanede ki çocukları öldürmekle tehdit eder.

Yüksek adalet duygusuna sahip ana karakterimiz Kazuma Kiryu ise bu teklifi reddeder, Daidoji Klanından gelen kişi bunun aptalca bir fikir olduğunu söyler. Kiryu ise onlara yetim hanede ki çocuklar yerine onun ölüceğini söyler, Daidoji Klanından gelen kişiye efsanevi Kazuma Kiryu’nun öldüğünü herkese öldüğünü söylemesini söyler.

Daidoji Klanından gelen kişi ise bu teklifi kabul eder ve efsanevi Kazuma Kiryu öldü olarak duyrulur. Aradan uzun bir vakit geçer, bu vakit sırasında Kiryu Daidoji Klanının karargahında duru ve Joryu adı ile Daidoji Klanı için birkaç görev yapar. Görevlerinden birisi sırasında korumakta olduğu yere baskın yapılır ve Kihei Hanawa’ya kaçırme girişiminde bulunulur.

Evet Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name hikayesi böylece başlıyor. Hikayemiz gayet standart bir Yakuza hikayesi olarak devam ediyor. Entrika dolu Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name çok fazla sinametik anlatım içerdiği için şimdiden çok ama çok uzun konuşmalara maruz kalacağınızı bilin.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Mekanikleri

İstemediğiniz kadar yan etkinlik!

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name içerisinde istemediğiniz kadar yan etkinlik mevcut! İsterseniz araba yarışı makinelerine binin isterseniz Gatcha açın hatta iserseniz makinelere 1000 yen vererek kendinize özel peluşlar toplayın! Yakuza içerisinde istemediğiniz kadar yan etkinlik var.

Dame dame! DAME YO! DAME DAME NANO YOO!

Evet! Karaoke yapmaya giderek bu klasik Yakuza şarkısını sizde söyleyebilirsiniz. Açıkcası Yakuze oyunları oynarken Karaoke yapmak çok güzel hissettiriyor, karaokenin yanı sıra isterseniz dans turnuvalarına katılabilirsiniz. Yakuza içerisinde yapılacak yan etkinlikler gerçekten bitmiyor.

Ajan gibi mi yoksa Yakuza gibi mi dövüşeceksin!

Yakuza içerisinde iki adet dövüş sitili bulunuyor, bu stillerden bir tanesi Ajan diğeri ise Yakuza olarak isimlendirilmiş. Yakuza çok daha ağır bir dövüş stili, Yakuza stilinde iken savunma modunda ki düşmanlarınızı kolayca yere indirebilirsiniz. Ajan stili ise Yakuza stilinden çok daha hızlı bir dövüş kitine sahip, daha hızlı yumruklar ile düşmanlarınızın saldırıldan kaçabiliyorsunuz.

Gerçek Yakuza içine zırh giyer!

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name içerisinde 8 adet istatistiğimiz bulunuyor, bu istatistikler ise saldırı gücü, defans, kılıçlara karşı, mermilere karşı, kanamaya karşı, sersemlemeye karşı, yanmaya karşı ve çarpılmaya karşı savunma olarak belirlenmiş. Bu 8 istatiğimizi geçici güçlendirmeler ve 4 adet aksesuarımız ile arttırabiliyoruz. Kısaca aksesuar seçimimiz oyun tarzımı direkt etkileyen bir etken.

Güçlenmek için paraya ihtiyacın var! Para için ise daha çok düşmana!

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name içerisinde gezerken düşmanlarla karşılaşabiliyoruz, bu düşmanları yenerek üzerlerinden Japon Yen’i düşürüyor ve bu para ile yeteneklerimizi geliştirebiliyoruz. Pasif yetenekler kadar aktif yetenekler aynı şekilde alınabiliyor. Kullandığınız yeteneklere öncelik vermeniz işinize daha çok yarayacaktır.

Yetenek almanın yanı sıra bu paralar ile ilaçlar alarak savaş içerisinde öfkemizi doldurabiliyor ya da canımızı arttırabiliyoruz. Ya yok ne işime yaracak diye düşünmeyin, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name içerisinde tüketilebilir malzemeler gerçekten çok işinize yarıyor. Tüketilebilir malzemelerinizi stoklamanızı tavsiye ediyorum.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Grafikleri

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name grafikler konusunda çok kötü gözükmese bile bir önceki oyunları olan Yakuza: Like a Dragon’dan neredeyse hiçbir farkı yok. Ryu Ga Gotoku Studio’nun yaptığı bütün oyunların grafiksel olarak birbirine aşırı benzemesi ise bütün oyunların aynı olduğu illüzyonunu yaratıyor.

Fakat bunun dışında Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name çok kötü grafiklere sahip değil. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name günümüz standartlarını yakalayan fakat kendi oyunları arasında yenilik getirmemiş diyebilirim.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Müzikleri

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name müzikler konusunda kötü denemeyecek bir yapım, Yakuza serisinin hayatımıza soktuğu Baka Mitai şarkısı ve bir sürü mim mevcut. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name içerisinde önceki oyunlarda mevcut olan bir sürü güzel şarkı yine bulunuyor.

Değerlendirme

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Steam üzerinde 49.99 Dolarlık satış fiyatına sahip, aynı oyun XBox Gamepass üzerinden ücretsiz olarak oynanabilir. Açıkcası konuşmak gerekirse Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name oyununa 50 dolar vermenizi asla tavsiye etmem,

Yakuza serisinin oyunları kendisine has yapımlar olduğu için herkese hitap etmiyorlar. Eğer XBox Gamepass sahibi iseniz Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name oyununuzu denemenizi tavsiye ederim.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
product-image

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

8

Olumlu tarafları
  • Yapılacak çok fazla içerik var!
  • Dövüşmesi gerçekten çok keyifli hissettiriyor.
  • Kazuma Kiryu altı dolu bir ana karakter
Olumsuz tarafları
  • Çok uzun sinematikleri azı oyuncuları sıkabilir
  • Bir önceki yapımlarından çok farkı yok
Can Çiftci
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü - Hayatım boyunca oyun dünyasına büyük ilgi duydum. Oyun dünyasındaki gelişmeleri tutkulu bir şekilde takip etmeye çalışıyorum.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Login/Sign up