İnceleme

Nightingale

0

Inflexion Games tarafından 20 Şubat 2024’de çıkışını gerçekleştiren PvE tabanlı açık dünya hayatta kalma ve aksiyon RPG oyunu Nightingale ile mistik portallarla maceraya atılacak, inşa edecek, üretecek, savaşacak ve keşfedeceğiz. Oyun detayları taktir edilesi derecede.

Nightingale

Edmonton merkezli Kanadalı video oyun stüdyosu Inflexion Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Nightingale, erken erişimde bazı oyuncuları tatmin etse de bazılarını üzmüş durumda. Oyun detay seviyesi etkileyici görünürken tekrar eden oyun içi mekanikler bazı oyuncuları yorabilir.

Nightingale oynanış ve atmosfer

Nightingale, oynanışından önce karakter yaratma ekranının detaylarıyla beni geçmişe götürdü. Oyun eski çağ insanlarının giyim modasını baz alarak bir karakter oluşturuyor ve isterseniz Hogwarts öğrencisi gibi, isterseniz bilim insanı gibi giyim kuşama sahip oluyorsunuz. Character Outfit yani kostüm konusunda geliştirici ekip fazlasıyla özen göstermiş. Saç, makyaj, burun tipi, jawline, ten rengi, hatta diş rengi ve yapısı gibi detayların yanı sıra daha detaylı bir karakter ekranının ‘’henüz geliştiriliyor’’ olduğunu yadırgamadım, zira Erken Erişim sürecinde bir oyunu oynuyoruz. Buna rağmen böyle derin detay sunması takdir edilesi.

Nightingale

Gelelim oynanışa. Doğrudan konuya gireyim, oyun detaylara öyle bir boğulmuş ki, hangisini anlatayım ve nerden başlayayım bilemedim. Dikkatimi çeken ilk şey, oyundaki yağmurun karaktere zarar vermesi, şemsiye imal edip bir elinizde silah bir elde şemsiye geziyorsunuz. Meşale, gece karanlığında yürürken güzel iş görüyor ama şemsiye?? Karakterin kıyafet diziliminden ve oyunun atmosferinden hem geçmişe hem de bugüne uzanan bir tema sunduğunu söyleyebilirim.

Nightingale

Değerlendirme

Üretim Tezgahı yani Workbench, her kategori için ayrı dizayn edilmiş, giysi üretmek için ayrı, silah üretmek için ayrı, hayatta kalma ögeleri yani iksir, yiyecek, meşale ve şemsiye gibi ögeler için ayrı Üretim Tezgahı gerektiriyor oyun, bu noktada oyuncuyu sıkıyor bence.

Hatta oyunun başından şöyle biraz karakteri geliştireyim, biraz keşif yapayım dediğiniz o ilk 10 saat sıkıcı gelebilir, şimdiden söyleyeyim.


Emre Can Mert
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü - 2023
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up