Ön İnceleme

Final Fantasy 16

0

Oyun dünyasının köklü serilerinden biri olan Final Fantasy serisi, serinin en yeni oyunu Final Fantasy 16 ile 22 Haziran 2023’de geri dönüyor. Oyunu alıp almama konusunda kararsız kalanlar için ve genel hatlarıyla değerlendirmek için oyunun lansman öncesi yayınlanan demosuna göz atıyoruz.

Final Fantasy 16

Square Enix’in geliştirdiği ve firmanın en büyük IP’lerinden biri olan Final Fantasy serisi yeni oyunuyla 800 TL’lik fiyat etiketiyle Playstation 5 için özel olarak geri döndü. Seriyi biraz daha batıya yöneltmeye çalışan Square Enix bu oyunda da bu işi başarmış gibi görünüyor. Oyunun aksiyonun daha dinamik olması, tamamen gerçek zamanlı aksiyona geçilmiş olması bunu kanıtlar nitelikte.

Final Fantasy 16 ve hikâye anlatımı

Final Fantasy 16 hikâye anlatımında serinin diğer oyunlarından geride kalmamış. Ara sahneler çok etkileyici ve güzel dizayn edilmiş ama yine de Demo sürümünde bile bir sürü ara sahne izlemek beni sıktı. Final Fantasy ve daha birçok Japon oyunun ortak olan bu hikâye anlatma süreleri beni şahsen çok sıkıyor, oyunda durmadan bir ara sahne izliyoruz ve bunların süreleri gerçekten çok uzun. Yine de bu ara sahneleri izlemeyi seven oyuncular için yeterli seviyede ara sahne bulunuyor. Oyunun tam sürümünde rol yapma ögeleri de bulunacağından belki bu ara sahneler biraz daha anlam ifade edebilir.

 Aynı zamanda Demo sürümde ilerlediğimiz hikâye kısmı ana oyuna otomatik olarak kayıt edilmiş geliyor, bu da tonlarca ara sahneyi tekrar izlememek için güzel bir artı olmuş.

Final Fantasy 16

Mükemmel aksiyon sekansları

Final Fantasy 16’nın aksiyonu ve bossları bu oyunun kusursuza yakın yaptığı işlerden biri. Oyunun savaş yönetmeni Devil May Cry, Dragons Dogma gibi oyunlarda yer alan Ryoto Suzuki olunca zaten oyunun aksiyonu hem çok dinamik hem de kusursuz tasarlanmış oluyor. Aynı zamanda klasik Japon rol yapma oyunlarında ki temel kombo, kaçınma gibi yetenekleri ile de büyü sistemini çok iyi birleştirmişler.

Oyunun Demosunda 6 tane boss bulunuyor, bunların hepsi birbirinden farklı tasarlanmış bosslar ama sadece 3 tanesi gerçekten etkileyici diyebileceğim bosslar oldu. Yine de bosslarda ki savaş mekaniği ve sanat tasarımı çok iyi olmuş, özellikle farklı hayvan formlarına dönüştüğümüz bosslar oyuna tamamen farklı bir tat katmış.

Final Fantasy 16

Final Fantasy 16 grafikleri ve müzikleri

Final Fantasy 16’nın grafikleri çağ atlatan seviyede olmasa da önceki oyunların üstüne koymuş diyebilirim. Yine de yeni nesil sayılabilecek bir oyun için biraz daha iyi bir grafik beklerdim, tabii grafikleri yükselten bir ayar bulunuyor ama bu da oyununuzu kalıcı olarak 30 FPS civarına düşürüyor. Yine de oyunun özellikle boss savaşlarında ki efektleri çok etkileyici olmuş, atmosferi ve müzikleri de sizi o savaşın içine kesinlikle çok iyi dahil ediyor.

Final Fantasy 16 oyunun müzikleri konusunda da temiz bir iş çıkarmış diyebilirim. Oyunun aksiyon kısmında ki müzikler gerçekten hem oyuncuyu gaza getiren hem de o savaşa dahil eden cinsten olmuş. Aksiyon dışında ki müzikleri de klasik Japon esintilerini bol bol hissedeceğiniz müzikler olmuş.

Final Fantasy 16

Final Fantasy 16 Demo ve tam sürümün oynanış süresi

Final Fantasy demosu yaklaşık 2 saat çok zorlarsanız 2 saat 30 dakika civarı sürüyor, tamamen aksiyon odaklı bir demo olduğu için yeterli bir süre olmuş. Oyunun tam sürümünün de 35-40 saat süreceği söyleniyor. Böyle bol ara sahneli bir rol yapma oyunu için kesinlikle yeterli bir süre olmuş.

Değerlendirme

Final Fantasy 16 kesinlikle bu senenin en çok beklenen ve en büyük oyunlarından birisi, demosunun da bu beklentiyi karşıladığını düşünüyorum. Eğer Devil May Cry ya da en son çıkan Final Fantasy oyunlarını sevdiyseniz bu oyundan da kesinlikle çok keyif alacaksınız. Dinamik aksiyonu, etkileyici boss savaşları ile Final Fantasy 16’ya herkesin şans vermesini öneriyorum.

Oyunun tam sürümünü çok yakında sizinle paylaşacağız.


Ege Muslu
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up