İnceleme

Palworld

0

Japonya merkezli video oyun geliştiricisi Pocket Pair tarafından geliştirilen Palword, oyun dünyasına bomba gibi bir giriş yaptı! Çıktığı günden bu yana büyük olayların ve dedikoduların çerçevesinde olan Palword için silahlı Pokemon diyebiliriz. Hayatta kalma ve aksiyon kategorisinde bulunan Palworld acaba başarılı olabilmiş mi? Yoksa sadece başarısız bir Pokemon kopyası mı? Tüm detayları bu ön incelememiz içerisinde bulabilirsiniz!

Palworld

Palworld 1 hafta içerisinde toplamda 7 milyon adet satarak oyun dünyasını tamamen ikiye böldü. Günümüzde ise Palworld toplam 19 milyon adet kopya satarak başarısını kanıtladı. (12 milyon Steam, 7 milyon Xbox) Bir kısım oyuncu Palworld için “silahlı Pokémon” dese bile diğer kısım oyuncular Pokemon’un asla yapmayacağı bir yapım gözüyle bakıyor.

Steam üzerinde Palworld, Counter Strike 2 oyununu geçerek 2 sıraya ulaştı, bu sayının sadece Steam üzerinde olduğunu unutmamakta fayda var. Palworld çıktığı andan itibaren Xbox Games Pass ile ücretsiz olarak erişebileceğimiz oyunlardan bir tanesi.

Palworld şuan Steam üzerinde 152,540 adet inceleme arasında %94 olumlu yorum alarak kendisini oyunculara kanıtlamış gibi duruyor.


Palworld hikayesi

Ana karakterimiz gözlerini açtığı zaman karşısında 4 adet canlı ile karşılaşır, bu canlılar karakterimizin gözlerini açtığını görünce korkarlar ve panik içerisinde kaçarlar. Karakterimiz elini kafasına götürdükten sonra yerde bir adet tablet görür. Tabletin içerisinde “Kuleler birer anahtar, ağaç doğruyu gösterir” yazdığını görür. Karakterimiz tableti yerden aldıktan sonra önünde bulunan merdivenlerden yukarıya çıkar.

Palworld

Palworld’ün hikayesi böyle başlıyor, hikaye ilerledikçe kulelerde bulunan usta savaşçılarla savaşmak için güçlenmeye çalışıyoruz. Ana amacımız ve motifimiz kuleleri feth etmek diyebiliriz.


Palworld karakter yaratımı

Palworld dünyasına girmeden önce bir adet karakter yaratmamız gerekiyor, bu karakterimizin ise sesinden saçına kadar değiştirebiliyoruz. Palworld içerisinde karakterimizi tekrardan değiştiremediğimiz için karakterinizi dikkatli yapmanızı tavsiye ederim, yaptığınız karakterden pişman olursanız sıfırdan başlamaktan başka çareniz yok.

Palworld

Palworld mekanikler ve oynanış

POKEMOOOON! HEPSİNİ YAKAMALIYIM!

Palworld içerisinde 100’den fazla fazla Pal var, bu Pal’ların hepsini yakalayıp kendilerine ait özelliklerini kullanabiliyoruz. Diğer oyunlarda olduğu gibi uçan yaratıkları ehlileştirdiğimiz zaman oyunumuz çok daha kolaylaşabiliyor. Uçan yaratıkların önceliğiniz olmasında fayda var.

Palworld

Her canavarın kendine ait güçlü ve zayıf yönleri var!

Palworld içerisinde elementlerimiz var, bu elementler ise Dark, Dragon, Electric, Fire, Grass, Ground, Ice, Neutral ve Water olmak üzere 9’a ayrılıyor. Her elementin güçlü olduğu ve zayıf olduğu noktalar var. Çantamızda toplam 5 adet Pal tutabiliyoruz, bu Pal’ları gittiğimiz yere göre seçmemiz oyunu çok kolaylaştırabiliyor.

Pal’lar ve yetenekleri oyun zevkinizi çok artıyor

Pal’larımızın elementleri dışında ekstra olarak iş sürdürebilirliğine dikkat etmemiz gerekiyor. İş sürdürülebilirlikleri oyun hızımızı çok değiştiriyor. Herhangi bir eşya ya da eylem gerçekleştirebilmemiz için beklememiz gerekiyor, bu bekleme sürelerini Pal’larımızın yetenekleri kısaltabiliyor. Örnek vermek gerekirse 60 saniye sürecek bir işi 20 saniye içinde bitirebiliyoruz.

Bu yetenekler ise toplam 12 adet olarak ayrılıyor, her bulduğumuz canavarın 1 ile 4 arası özelliği bulunuyor. Elleri olmayan hayvanlar size inşa etmede yardımcı olamıyor fakat bize ekstra olarak verdiği başka özellikler her zaman var.

Palworld

Kurulduğunuz yer çok önemli!

Oyuna başladığımız zaman bir yere üssümüzü kurmamız gerekiyor, bu üsleri ise farklı adacıklara birer kere kurabiliyoruz. Bu üssü koyduğumuz yerde Pal dostlarımız bizim için odun kesmekten tutun taş kırmaya kadar yardımcı oluyor. Eğer yakınınızda cevher madeni yoksa ileride işiniz bir tık zorlaşabilir. Bu yüzden kurulduğumuz yere dikkat etmemiz gerekiyor.

Palworld

Seviyenizi arttırmak çok önemli

Karakterimizin seviyesi ile yapabileceğimiz yeni eşyaları açabiliyoruz, yeni eşyalar ise oyun deneyimizi daha iyi hale getiriyor. Bu eşyalar arasında daha gelişmiş baltalar ve silahlar bulunuyor. Peki daha gelişmiş bir silahtan daha iyisi nedir? Daha güçlü bi Sphire “Pal yakalamamıza yarayan toplar”! Daha güçlü Sphireler ile daha büyük ve heybetli düşmanları yakalayabiliyor. Aramızda kalsın fakat oyun içerisinde bulunan insanları bile yakalayabiliyoruz.

Palworld

Arkadaşlarınla çok daha keyifli!

Palworld çoklu oyuncu desteği olan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor, arkadaşlarınız ile oynadığınız zaman oyundan çok ama çok daha fazla keyif alacağınızı hiç çekinmeden söyleyebilirim! Boss savaşları sırasında arkadaşınızla konuşmak ve güçlerinizi birleştirmek çok keyifli. Ekstra olarak arkadaşın ve Pal’ının makineli tüfek kullanması aşırı komik gözüküyor.


Palworld grafikleri

Palworld anime tarzı grafikleri ise oyunun zayıf olduğu yerlerden birisi. Palworld’ün düşük poligonlu kaplamaları oyunun daha akıcı bir şekilde oynanmasını sağlıyor. Günümüz oyun standartlarının dışında bir grafik tarzı olan Palworld gerçekçi grafik tutkunlarını bir tık üzmüş gibi duruyor. Şahsım adına konuşmam gerekirse düşük poligon kaplamalar bu tarz oyunlar için çok iyi bir seçim.

Palworld

Palworld müzikleri

Palworld’ün sınıfta kaldığı tek konu müzik seçimleri diyebilirim, Palworld içerisinde çalan melodilerin pek akılda kalır bir yanı yok. Müzik konusunda sınıfta kalsa bile oyun içerisinde bulunan çeşitlilik ve etkinlikler bu açığı hemen kapatıyor.

Değerlendirme

Palworld kesinlikle denemeniz gereken bir yapım olmuş, oyunun Türkiye içi fiyatlandırması ise 14.99 Dolar olarak belirlenmiş. İlk çıktığı zaman Microsoft Store üzerinde olan bir hatadan dolayı 85 TL’den satışa sunulan Palworld günümüzün döviz kuru ile 454,91 TL.

Peki Palworld oynanır mı? Eğer ARK ve türevi oyunları seven birisi iseniz bu oyun sizin için 10 üzeri 10 diyebilirim, bu tarz oyunları sevmeyen insanlar için ise Palworld uzak durulması gereken bir yapım. Sıradan oyuncular Palworld oynarken çok çabuk sıkılabilir, oyun spesifik olarak oyuncunun elinden tutmadığı için dünya içerisinde kaybolmanız olası.

Xbox Game Pass’i olan herkesin indirip denemesi gereken bir yapım olmuş, silahlı bir Pokemon nasıl olurdu sorusunun çok güzel bir cevabı.


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


Can Çiftci
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü - Hayatım boyunca oyun dünyasına büyük ilgi duydum. Oyun dünyasındaki gelişmeleri tutkulu bir şekilde takip etmeye çalışıyorum.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up