İnceleme

Road96

0

Verdiğiniz kararlarla bir ülkenin kaderini değiştirmek ister miydiniz? Road96, maceracı dostlarımız için hikayesi ve dinamik oynamışıyla etkileyici bir oyun sunuyor. Seçimlerimizle yolumuzun çizildiği, karakterlerle çok yüksek seviyede empati kurduğumuz Road96’ya bir göz atalım… Misafir bir ülkede nasıl ağırlanmak istersin?

  • Road96’da verdiğimiz kararlar bütün oyunun gidişatını etkiliyor!
  • Bir diktatörün yönettiği Petria adlı ülkeden kaçmaya çalışan gençleri yönetiyoruz.
  • Duvara çizdiğimiz ‘’Oy verin!’’ yazıları bile oyunun sonunu etkiliyor.
  • Eğer doğru seçimler yapmazsanız canınızdan bile olabilirsiniz.
Road96 inceleme.

Petria’nın kaderi sizin elinizde

Montpellier merkezli Fransız oyun yapım şirketi DigixArt‘ın geliştirdiği Road96, Petria adına bir ülkede geçiyor. Tyrant adındaki diktatörün yönettiği ülkede verdiğimiz mücadele de bir o kadar dramatik ve üzücü. Oyun içerisinde sırayla 8 farklı kayıp, sınırdan geçmeye çalışan genci yönetiyoruz. Biri ile kaçarsanız ya da kaçamayıp ölürseniz/yakalanırsanız, o genç ile hikâyeniz bitiyor ve sıradaki karaktere geçiyorsunuz.

İnsanların hikâyeleri

Road96 içerisinde otostop çektiğimiz için sürekli yeni insanlarla tanışıyoruz her gençte oyunda bulunan 7 karakterin hikayelerini dinliyoruz, tanışıyoruz bazen de yardım ediyoruz. İsterseniz bu karakterleri oy vermeye ikna edin, ya da isyan başlatmaları için onlara mesajlar verin!

Aynı zamanda oyunun içerisinde medyanın ne kadar taraflı olduğunu, insanların nasıl manipüle edildiğini her saniye görüyorsunuz.

Road96

Uzun yol şarkıları

Oyunda çeşitli teypler topluyorsunuz bir arabada giderken ya da otobüse binince kaset çalarlara bu teypleri takıp çeşitli müzikler çalabiliyorsunuz, bu konuda Road96’yı tebrik etmek gerekiyor gerçekten müzik konusunda çok başarılı olmuş, bir yolculuğa uygun şekilde yapılmış.

Tabii ki teypler dışında da çalan müzikler çok iyi bazen çok duygusal bazen de bir aksiyon sahnesi için çok iyi yapılmış.

Seçimlerimiz

Oyunda seçimlerimiz her şeyi etkiliyor, duvara çizdiğimiz ‘’Oy verin!’’ yazıları bile oyunun sonunu etkiliyor bu yüzden her şeye dikkat etmeniz seçimlerinizi dikkatli yapmanız gerekiyor, hatta bazı seçimler sizi ölüme bile götürebilir!

Oyundaki Sınır kapısı yani Road96’ya geldiğimizde önümüzde çeşitli kaçış seçenekleri çıkıyor, bir tırın arkasında, gizli tünellerden geçerek, bir dağa tırmanarak, ya da parayla geçme gibi çeşitli yollar bulunuyor, tabii ki bu çıkışlara gitmek yetmiyor, eğer yine doğru seçimler yapmazsanız canınızdan bile olabilirsiniz.

Road96

Kötü olan birkaç özellik

Road96 bu sene içerisinde oynadığım en iyi oyunlardan biri olabilir ama yine de bazı eksikleri var, karakterlerin mimikleri kötü ve mini oyunlar uzun sürüyor bazen gerçekten mini oyunlardan bayıyorsunuz.

Son sözler

Road96 2021 yılı içerisinde oynadığım en iyi hikâyeli oyun olabilir, özellikle günümüz dünyasında genç oyuncuların ben de dahil çok iyi empati kurabileceğini düşünüyorum, oyunun hikayesi gerçekten bazen çok dramatik olabiliyor. Yolculukta yaptığımız muhabbetleriyle, tatlı mekanikleriyle, ve mükemmel hikayesiyle Road96’yı herkese tavsiye ediyorum.

Road96 Steam içerisinde 60TL’ye satılıyor oynanış süreside yaklaşık 9 saat sürüyor.

product-image

Road96

9.6

OLUMLU YANLARI
  • Her seçimin oyunu etkilemesi
  • Harika ortam müzikleri
  • Çok iyi empati kurabildiğimiz karakterler
  • Oyunun eleştirisel hikâyesi
OLUMSUZ YANLARI
  • Karakter animasyonları
  • Zaman geçtikçe sıkan mini oyunlar
Ege Muslu
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up