İncelemeZ - OG

The Alters

0

11 bit studios’un geliştirdiği The Alters, oyuncuları gizemli bir dünyanın içine çekiyor. Oyunun ana karakteri Jan Dolski, gizemli bir kazayla başlayan hikayede yalnız kalan son kişi olarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Geliştirici ekip, This War of Mine gibi önceki projelerinden edindikleri deneyimleri bu oyuna taşıyarak zengin ve derin bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor.

The Alters
The Alters – Klonlar

The Alters, gizemli bir kazayla başlayan ve ardından ekibin geri kalanının cesetlerini bulmamızla devam eden bir girişe sahip. Geriye kalan tek kişi olarak, üs içinde ve dış dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bu noktada üs içerisindeki kontrol şeması ve dizaynı oldukça etkileyici. Oyun, 10 Haziran tarihinde başlayacak olan Steam Next Fest’te yer alacak. Yaklaşan ve/ya yeni çıkan oyunlar listemize göz atmayı unutmayın!

The Alters hikayesi

The Alters’ın hikayesi, ekip üyelerinin öldüğünü öğrendikten sonra yalnız kalan Jan Dolski’nin yaşadığı mücadele dolu anlarla başlıyor. Oyuncular, Jan Dolski olarak hayatta kalmak ve bu ölümlere neyin neden olduğunu çözmek için mücadele ediyor.

The Alters
The Alters – Başlangıç

Hikaye, mahsur kaldığımız gezegende keşfettiğimiz kaynak ile buradan kurtulmak için kendi kopyalarımızı yaratacağımız bir hayatta kalma senaryosu üzerine kurulu. Yakın zamanda yaşanacak olan radyasyon dalgasından kaçabilmek için üssümüzü tamir etmek ve geliştirmek için düştüğümüz gezegende bulabildiğimiz kaynakları kullanıyoruz. Serüvenimizin başında, bu işi tek başımıza halledemeyeceğimizi anladığımız zaman bize, gezegende denk geldiğimiz Rapidium kaynağını kullanarak kendimizi klonlamamıza dair bir yönerge geliyor.

Çeşitlilik sunan bir oynanış

The Alters, tıpkı XCOM ve Astroneer’in bir çocuğu olmuş ve boynuz kulağı geçecek gibi duruyor. XCOM ve This War of Mine oyunlarından alışık olduğumuz üs mekanikleri bizi karşılıyor. Oyunda üs ile dış dünya arasında yükleme ekranı olmadan hızlı ve sorunsuz geçişler yapılabiliyor, bu da oyunun akıcılığını artırıyor. Oyun bize üs dışında da bir oynanış sunuyor olduğu için deneyimimize ayrı bir keşif hissiyatı da ekleniyor. Üs yönetimi oyunlarının olmazsa olmazı, zaman yönetimi de tabii ki mevcut.

Üs içerisindeki kontrol şeması ve dizaynı oldukça hoş. Enerji ve zaman yönetimi mekanikleri, oyuncuları stratejik düşünmeye teşvik ediyor. Oyunda, kaynak bulmak için yeryüzünü taradığımız aletin kullanımı ise detaylı ve keyifli düşünülmüş bir mekanik olarak öne çıkıyor.

Farklı klonlar, farklı kişilikler

The Alters’ta oyuncular, Jan Dolski’nin geçmişindeki belirli noktalardan hareketle farklı seçimler yaparak yaşamı o yönde şekillenmiş yeni klonlar oluşturabiliyorlar. Bu karakterler, anksiyete ve şüphecilik gibi karakteristik ve duygusal özelliklere sahip olabiliyor ve bu durum, karakterlerin davranışlarını ve diyaloglarını doğrudan etkiliyor. Yapılan diyalog seçimleri, oyunun gidişatını ve karakterlerin gelişimini önemli ölçüde etkiliyor.

The Alters
The Alters

Görsel ve atmosferik tasarım

The Alters, görsel olarak etkileyici bir atmosfere sahip. Işıklandırma ve ortam detayları, oyunun genel atmosferini güçlendiriyor ve oyunculara derin bir deneyim sunuyor. Özellikle gezegen dizaynı, oyunun estetik değerini artırıyor.

The Alters
The Alters

Oyun, gerçekten de görsel tasarımı ile öne çıkıyor. Işıklandırmanın güzel yapılmış olmasından dolayı üsten ayrılıp gezegene ayak bastığınız zaman etkileyici manzaralarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Düz toprak ve kayanın bu kadar güzel gözükeceğini hiç düşünmemiştim. Oyunda dışarıda bulunduğunuz herhangi bir anda durup, sanatsal manzara fotoğrafı çekmeniz mümkün. Bilim-kurgu, güzel sunulmuş bir görsellik ile muazzam bir görsellik sağlıyor.

The Alters
The Alters

Değerlendirme

The Alters demo, 11 bit studios’un strateji ve hikaye anlatımı konusundaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladığı bir yapım. Gizemli bir kaza ile başlayan hikaye, zengin görsel atmosfer, çeşitlilik sağlayan mekanikler ve karakter gelişimi ile birleşerek oyunculara ilgi çekici bir deneyim sunuyor. This War of Mine’dan izler taşıyan The Alters, detaycı ve stratejik düşünen oyuncular için 2024 yılının en iyi seçeneklerinden birisi olmaya aday gibi gözüküyor.


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


Namık Türk
Oyun Günlüğü Editörü - Samimi bir dille içerik yazmayı çok sever. Ryan Gosling'in "Ben Yazarım" hali.
Haziran 2024
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Login/Sign up