İnceleme

Tiny Glade

0

Mimariye ilgi duyuyor veya tasarım yapmak hayallerinizi süslüyorsa Tiny Glade demosu tam size göre. Demo sürüm oyununun birçok mekaniğini gördüğünüz tam da daha fazlasını isterken sınırlandığımız kısıtlı bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor. Estetik zevkinize göre hayalinizdeki yerleşimi kuracağınız Tiny Glade mutlaka göz atmanız gereken bir yapım. Bu oyunda yönetim, savaş veya yanlış cevaplar yok!

Tiny Glade

Stokholm merkezli İsveçli video oyun stüdyosu Pounce Light tarafından geliştirilen ve bu yılın üçüncü çeyreğinde Windows ve Linux platformlara gelecek Tiny Glade demo sürümüyle ilk defa oyunseverlerin karşına çıktı.

Anastasia Opara ve Tomasz Stachowiak tarafından geliştirilen oyunun müzik ve ses tasarımı ise Oda Tilset ve Martin Kvale’ye ait. Benim gibi kalelere veya şehir inşasına ilginiz varsa bu oyuna mutlaka göz atamanız gerekiyor. Gelin şimdi oyunun temel mekaniklerine ve demo sürümde neler olduğuna bakalım.

Tiny Glade ile prosedür yapı

Oyunun ana menüsüyle birlikte bizi huzur dolu bir atmosfer karşılıyor. Tiny Glade, prosedür ayrıntılarıyla etkileyici bir görsellik sunarken ızgarasız yapısıyla dilediğiniz yapıyı rahatça tasarlamanıza imkan sunuyor. Pencereler, kapılar ve kısıtlı boyama seçenekleriyle demo sürümde birbirinden özel kaleler, evler veya yapılar inşa edebilirsiniz.

Pencereler, sütunlar, kirişler yapılarınıza özel ruh katıyor. Sarmaşıklar, paytak paytak dolaşan koyunlar ise oyunun dünyasına renk katıyor. Tam sürümü büyük bir merakla bekliyorum. Uzun zamandır bir oyun için bu kadar heyecanlanmamıştım.

Oyunun grafikleri de mekanikleri kadar iyi duruyor. Ekipteki geliştiriciler haricindeki diğer iki arkadaşın da müziklerle ilgilenmesi, ses tasarımının üzerinde durulduğunu gösteriyor. Burada paylaştığım GİF’lerin bir parçası demo sürümde yer alıyor.

Değerlendirme

Tiny Glade ile Orta Çağ kaleleri, dar sokaklı mahalleler veya göl kenarında küçük bir ev tasarlamak harika bir deneyim olacak. Yapıların birbiriyle uyumu ve her hamlenizde yeni bir tasarımın ortaya çıkması oyunun gizemli ve merak uyandıran en güzel yanı. Duvarların araziye uyumu, pencerelerin diğer pencereler ile birleşmesi, yolların ve sonrasında kirişli kapıların ortaya çıkması etkileyici.

Tiny Glade için son sözlerimi tam sürüme saklıyorum. Türkçe dil desteğine sahip oyunun henüz fiyatının açıklanmadığını ve demo sürümünün hemen aşağıda yer aldığını söylemek isterim. 🙂


Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.


Ömer Faruk AKTAŞ
Oyun Günlüğü Kurucusu ve İçerik Direktörü - Strateji ve simülasyon oyunlarına tutkuyla bağlı. Bağımsız oyunların takibinde - Oyununuzu tanıtmak için iletişime geçmekten çekinmeyin! - Ömer is to blame for all this. You can contact us for game review and other business information.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up