İnceleme

Tiny Glade – İnceleme

0

Tiny Glade; kaleler, kulübeler ve antik kalıntılar gibi estetik yapılar inşa edebileceğiniz sakin bir yapı oluşturma oyunu olarak yayımlandı. Yönetim, mücadele veya hedeflerin olmadığı bu dünyada, yaratıcılığınızı kullanarak kendi yapılarınızı oluşturabilirsiniz. Sadece arkanıza yaslanın ve unutulmuş çayırlarda sevimli yapılarınızı yapın ve biraz koyun sevin!

Tiny Glade

Tiny Glade, İsveç kökenli bir firma olan Pounce Light tarafından 23 Eylül’de Windows ve Linux platformlarına geldi. Ekimizde satış istatistikleri olmasa da Steam’de 5 bin 600’ün üzerinde inceleme üzerinden yüzde 93,40 olumlu görüşe sahip.

Hikaye mi? Güzel noktaya değindin şimdi…

Tiny Glade bir hikâye anlatmaktan çok yaratıcı keşfi teşvik eden bir yapıya sahip. Oyun, oyunculara istedikleri kaleleri ve kırsal köyler oluşturmaya davet ediyor. Geliştirici, herhangi bir zorunluluk olmadan özgürce yerleşkeler yaratmayı öne çıkarıyor, bu da oyunu rahatlatıcı ve sakinleştirici bir deneyim haline getiriyor.

Oynanış

Oynanış, tamamen yaratıcılık ve rahatlama üzerine kurulu. Oyuncular, farklı bina parçalarını bir araya getirerek köyler, kaleler ve patikalar yaratabiliyorlar. Sınırlı sayıda araçla, Sadece hayal gücünüzün sınırıyla binalar inşa ediyorsunuz! Ancak oyunun çok büyük bir sıkıntısı bulunuyor. Genellerde sandbox oyunların duvara tosladığı bir nokta var ve bu nokta “gelişim yoksa ilerleme de yok” noktası. Oyun boş bir a4 sayfası gibi içini doldurmak için motivasyonunuzun olması gerek mesela DnD (dungeons and dragons rol yapma oyunu) içerikleri üretmek için bire bir. Bir oyun yöneticisi olarak birkaç dakika içinde kafanızdaki yerleşkeyi oluşturabiliyorsunuz ancak oyun oynayayım diye girdiğinizde ve en fazla birkaç saatinizi harcadıktan sonra devam etmek için bir sebep bulamıyorsunuz. Ancak dediğim gibi belirli bir odağınız varsa oyun sizin için oldukça basit mekaniklerle bir çok şeyi yapma şansı sunuyor. Oyuncular daha ilk günlerden Rivendell ( Ayrıkvadi ) ,Svømmeborg (Tarihi İskandinav kalesi), ve Yunan antik kentleri gibi kentleri inşa etmeye başladılar bile.

Oyun içi mekanikler

Oyun, detaylı yapılar oluşturma şansı sunarken basit bir sürükle-bırak sistemi kullanıyor, bu da deneme-yanılma yoluyla öğrenmeyi teşvik ediyor​.Oyun, binaları dilediğiniz gibi şekillendirmenizi sağlıyor. Duvarları uzatıp kısaltmak ya da çatıları ayarlamak gibi küçük detaylar bile oyuncuya büyük bir özgürlük veriyor. Araçlar, kısmen rastgele yerleşen aksesuarlarla daha dinamik bir inşa deneyimi sunuyor. Mesela, duvarı biraz uzattığınızda saksı bitkisi bir banka dönüşebiliyor, bu da her sahnenin sürekli olarak değişebileceği hissini yaratıyor​. Ayrıca yapınızı oluşturduktan sonra içinde istediğiniz gibi kameraları kullanarak çekimler yapabiliyorsunuz.

Görev demeyelim de…

Oyun görevlerle dolu bir dünya sunmuyor. Bunun yerine, oyuncular günlük küçük hedefler alabiliyor, örneğin bir fırın ya da eczane yaratmak gibi. Ancak baskı hissetmeden, tamamen yaratıcılığınıza dayalı sahneler oluşturabiliyorsunuz​.

Grafikler ve atmosfer

Grafikler, oyunun pastel atmosferini mükemmel şekilde yansıtıyor. Güneşin farklı tonları, taşların çatlakları, tahtadan çatılar gibi küçük detaylar, oyunun rahatlatıcı ve huzurlu atmosferini güçlendiriyor. Animasyonlar, yağmur damlalarının çatıya düşmesi gibi ince detaylarla ortamı canlandırıyor​.

Tiny Glade

Ses Tasarımı ve müzikler

Ses tasarımı da oldukça rahatlatıcı. Kuş cıvıltıları ve esintiler gibi doğa sesleriyle birlikte, oyunun müzikleri huzur verici bir atmosfer yaratıyor. İnşa ettiğiniz yapılar bile ses efektleriyle size geri dönüyor, bu da inşa sürecini daha tatmin edici hale getiriyor​.

Değerlendirme

Oyun diğer yapımların aksine herhangi bir ilerleme kat etme söz konusu barındırmadığı için normal oyucuyu çabuk bayabilir ancak yaratıcılık konusunda kendinize güveniyor ve kişisel tasarımlarınızı çokta kafa yormadan gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız Tiny Glade, makul fiyatı ile kütüphanenizde yer etmeyi hak ediyor!

Oyun incelemeleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
İnceleme ve etik politikamıza göz atabilirsiniz.

product-image

Tiny Glade

7.9

Ozan Bulut
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Login/Sign up