İncelemeZ - OG

Weird West

3

Tuhaf Batı, adından da anlaşılacağı üzere normalin dışında fantastik bir Vahşi Batı hikayesi sunuyor. Bugün PC, PlayStation 4 ve Xbox platformlarına gelen Weird West, fantastik bir vahşi batı hikayesi vadediyor. Açık dünyası, etkileyici grafikleri ve oyun içi mankenlikleriyle vazgeçilmez oyunlarınızdan biri olacak!

  • Oyun, PC, PlayStation 4 ve Xbox platformlarına geldi.
  • Lansman günü oyunun Game Pass’e geldiğinin de müjdemizi verelim!
  • Türkçe dil desteği olmayan oyun 109 TL’den satışa sunuldu.
Weird West İnceleme

Avustralya merkezli bağımsız video oyun stüdyosu WolfEye Studios‘un geliştirdiği ve Devolver Digital‘in de yayımcılığını üstlendiği Weird West (Tuhaf Batı) bugün PC ve konsol platformlarına geldi. Oyun fantastik bir aksiyon rol yapma oyunu olmasının yanında karanlık bir fantezi oyunu… Her başlangıcın benzersiz olduğu oyunun açık dünyasında son tek olsa da hikayemiz benzersiz olacak.

Oyunun geliştiricileri Weird West’i kısaca vahşi batının fantastik bir versiyonu olarak tanımlıyor…

Weird West inceleme

Weird West, aksiyon ve rol yapma oyunu olmasının yanında, kahramanların, farklı karakter gruplarının ve mekanların dahi oyuncunun seçimlerine farklı tepkiler verdiği simülasyon sandbox oyunu olarak tanımlanıyor.

Bunu bizzat yaşadım ve iki farklı başlangıç yaptım. Gerçekten de etkileyici bir oyun sizi bekliyor…

İlk oyunumda şerifle iyi geçinip yoluma devam etmiştim. İkinci oyunda ise kasabadaki insanlara yardım edeyim diye ölüler için mezar kazıp gömdüm. Suçmuş! Bana iki seçenek sundu, tabii ki çatıştım ve öldüm 🙂 Neyse ki son kayıttan devam edebiliyoruz…


Weird West hikayesi

Güzel bir çiftlikte ailemle huzurlu bir şekilde yaşarken kötü adamlar önce çocuğumu öldürdü sonra da kocamı kaçırdı… İntikam almam gerekiyor, şerif çoktan gelmiş bile, bakalım ne diyecek!

Bir kürek bulup mezar kazmalı ve çocuğum için yas tutmalıyım…

Weird West İnceleme

Beş karakterden biri olan Jane Bell ile oynuyoruz. Kocamızı bulmak için vahşi batıdaki maceramıza başlıyoruz. Eskiden en çok kokulan ödül avcılarından biriydik, çocuğumuz için kazdığımız mezarın yanında bir daha elimize almayacağımız silahımız ve elbiselerimizi tekrar alıyoruz. Toprağın altına gömdüklerimizi çıkarma vakti…

Beş hikayeden ilkini oynadığım Weird West’de büyük bir vahşi batı haritası bizi bekliyor olacak. Şerif oğlumuzu öldüren ve kocamızı kaçıran çeteden birini yakaladı… Hikayemiz delilleri toplayıp, kocamızı kurtarma çabamızla devam ediyor.

Weird West Ön İnceleme

Çete üyesini yakındaki kasabada hapishanede buluyorum. Şerifle görüşüyorum ve hapishaneye yöneliyorum silahımı çekip adamı vuruyorum. Bu noktada geliştiriciler kararı size bırakıyor. Ben çete üyesini öldürdüm ve üzerindeki notla diğerlerinin peşine düştüm. Öldürmeseydim muhtemelen farklı bir hikaye, macera beni bekliyor olacaktı…


Oyunun fantastik yönünden çok bahsetmek istemiyorum. Aslında hikaye hakkında çok fazla detay vermek ‘spoiler’a girecektir… Sadece oyunun derinlerine gittikçe çok farklı hikayelerle karışılacağımızı söylemem yeterli olacaktır. Yan görevleri ve kasabalardaki arananlar listesini de gözden kaçırmayın.

Kasabalar, çiftlikler, yerli kabileleri, özel mülkler, madenler ve dahası… Gelin şimdi oyunun dünyasına kısaca bakalım.

Weird West dünyası

Weird West dünyası sürprizlerle dolu, Vahşi Batı kasabalarından tutunda yerli kabilelere, çete malikanelerinden özel mülklere, tapınaklardan hayalet kasabalara kadar bir çok keşfedilecek mekan var. Ve bu bölgelerdeki yapıların hepsine girebilir, etkileşime geçebilirsiniz.

Kapılar kilitliyse kırın! İçinde yeni bir maceranın anahtarı olabilir.

Haydutlar tarafından yağmalanmış kasaba sokakları.

Doktora gidip sağlığınıza kavuşabilirsiniz, bahçelerden sebze toplayıp veya avcılık yapıp bir ocakta yemek pişirebilirsiniz. At satın alabilir ve yoldaşlar bulabilirsiniz. Tek başımıza da hareket edebilirsiniz, ancak yoldaşlar size büyük yardımcı olacaktır. Belli bir ücret karşılığında en azından 100 dolara, yoldaşlar size katılıyor. Bu yoldaşları daha çok salonlarda bulabilirsiniz. Yoldaşlar acımasız Vahşi Batı’da elinizi rahatlatacaktır.

Ve küçük bir detaya daha burada yer vermek isterim. Bazı yan görevlerde canını kurtardığımız dostlarımız oluyor. Bunlarda zorlu görevlerde bir anda size yardıma koşuyor!

Weird West haritası yeterince geniş. İçi dolu dolu ve haritada görünmeyen yolculuk sırasında bir anda karşınıza çıkan düşman veya tüccarlarla da ayrı bir etkileşimiz olacak.

Weird West oyun içi mekanikler

Oyundaki detaylar gerçekten etkileyici. Buna da ne gerek vardı diyebilirsiniz. Oyun geliştiricileri aynı zamanda yaşam simülasyonuna da yaklaştırmış oyunu. Yaklaşmış derken oyunun tarzı belli, bu konuda bir beklentimiz yok ama keşke şu dünyada bu deneyimi de yaşasaydık diyeceksiniz.

Weird West üç silahşor

Oyun içinde karakter etkileşimleri çok akıcı, silahlı çatışmalar doyurucu bir his veriyor. Keşif ve açık dünya mekanikleri ise gayet yerinde. Oyun sizi yeterince tatmin edecek. En azından 15-20 saatlik bir oyun deneyimine hazırlanın.

Weird West

Oyunun doğaüstü unsurlar içeriyor olsa da, bir korku oyunu olarak tasarlanmadığını ifade eden geliştiriciler, tasarım aşamasında Ultima ve Fallout oyunlarından ilham alan yukarıdan aşağıya bir bakış açısı benimsediklerini açıkladı.

Oyunda karakterimizin gelişimi çok önemli. Puanlamalardan oluşan yetenek ve avantaj sistemi mevcut. Bu iki ayrı kısımdaki puanlara da haritadaki her hangi bir yerde rastlayabiliriz. Üstteki görsel yetenek puanını alıyoruz. İlk aşama yetenek ve avantajlar bir puan isterken bir sonrakiler iki veya üç de isteyebilir.

Weird West‘te bir tapınak. Ve beş karakter portresi…

Weird West’te görev sistemi hikayeyi nasıl yazdığınıza bağlı olarak değişiyor. Kendi hikayenizi yazdığınız için birçok görevi almada özgürsünüz.

Değerlendirme

Strateji ve simülasyon oyunlarının sıkı bir takipçisi olarak bu oyuna ilgi duymam vahşi batı temasından kaynaklandı. Kapalı beta deneyimim uykusuz geceler oldu… Oyun çok sürükleyici diyebilirim. Hikayesi ve açık dünya dinamikleri öyle bütünleşmiş ki ayrılamıyorsunuz. Çatışmalar, stratejiler ve keşfedecek onlarca şey… Weird West, Steam’de 110 TL’lik bir etiket fiyatına sahip. Oyun bu ücreti hak ediyor diyebiliriz. Önü açık yapısı ile geliştirilmeye devam da edebilir. Oyun içi mekanikleri övgüyü hak ediyor.


product-image

Weird West

9

Weird West (Tuhaf Batı), oyuncuları fantastik bir vahşi batı hikayesine davet ediyor. Bir grup sıra dışı kahramanın acımasız topraklardaki, macerasına eşlik edin!

Olumlu Yanları
  • Açık dünyası. Vahşi Batı'yı özgürce keşfedin!
  • Karakter etkileşimi. Yaptığınız her hamle olayları değiştiriyor.
  • Hikaye ve yan görevler. Sizi bağlayan sürükleyici bir macera...
  • Grafikleri ve dünyası!
Olumsuz Yanları
  • Türkçe dil desteği yok!
Ömer Faruk AKTAŞ
Oyun Günlüğü Kurucusu ve İçerik Direktörü - Strateji ve simülasyon oyunlarına tutkuyla bağlı. Bağımsız oyunların takibinde - Oyununuzu tanıtmak için iletişime geçmekten çekinmeyin! - Ömer is to blame for all this. You can contact us for game review and other business information.
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Login/Sign up