0

Apex Legends beş farklı sınıfta onlarca karaktere ev sahipliği yapıyor. Gelin şimdi tek tek bütün sınıf ve karakterlere göz atalım.

Apex Legends

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen kahraman odaklı Battle Royale ve nişancı oyunu Apex Legends, güçlü yeteneklere sahip efsanevi karakterlere sahip. Her bir karakter ayrı özelliklere sahip. Taktiksel becerilerinin yanında, pasif ve mutlak becerilere de sahip! Gelin şimdi Apex Legends sınıf ve karakterlerine yakından bakalım.

Assault sınıfı

Değerli silah eklentileri için kırmızı silah tedarik kutularındaki gizli ganimete erişin. Her envanter yuvasında fazladan cephane taşıyabilir.

Ash

Keskin Kışkırtıcı

Affetmeyen bir sınırda doğan Dr. Ashleigh Reid (hâlâ bir insan) kendine bakmayı ve başkalarına güvenmemeyi erken öğrendi. Bir gün bir paralı asker grubu tarafından hassas bir iş için işe alındı: Outlands şehri Olympus’ta araştırılan deneysel bir yakıt kaynağını çalmak. Araştırmacılara yıllarca sızan ve onları psikolojik olarak manipüle eden Reid için mükemmel bir işti. Laboratuvar kendini yok ettiğinde öldü.



Aslında ölmemişti.

Beyni bir simülakrum kabuğuna yerleştirildi, ancak bu süreçte yıllarca süren anılarını kaybetti ve “ölümünün” travması kişiliğinin bozulmasına neden oldu. Ash, Dr. Reid’in soğuk, mükemmeliyetçi, güce aç tarafının vücut bulmuş hâli. Ama bu kendinden emin görüntünün arkasında, uğursuz bir şey var. Horizon ile karşılaştıktan sonra Ash’in simülakrum programlamasını geçersiz kılar, savunmasız (ancak zeki) Leigh kişiliğini uykuda tutan çerçeve çatlamaya başlar. Ash, tüm insanlığı aştığını kanıtlamak için Oyunlara katılır. Leigh yanıldığını kanıtlamaya kararlı.

Taktiksel Beceri: Arc snare

Çok yaklaşan ilk düşmana zarar veren ve onu bağlayan dönen bir tuzak atın.

Pasif Beceri: Marked for death

Ash’in haritası son ölüm kutularının yerini ve hayatta kalan saldırganları gösterir.

Mutlak Beceri: Phase breach

Hedeflenen yere tek yönlü bir geçit açın.


Fuse

Bomba ve Patlayıcı Uzmanı

“Yapacak kirli işler varsa, onları çok ucuza yaparım.” Bomba ve Patlayıcı Uzmanı, Hanımların Gözdesi, Adam Gibi Adam ve tam bir Maço olan Fuse, tek kişilik bir ekiptir… Ve bunu çok iyi biliyor. 

Fuse etrafına neşe yayar; PATLAYAN şeylerin yakınında olmayı seven bir bomba meraklısıdır. Fuse’un kendine güveni tam olsa da çoğu zaman bir planı yoktur. O her zaman iyi bir hurda arayan, ilk önce patlatıp sonra soru soran türde biridir. 

Fuse kargaşanın, cinayetlerin yaşandığı, çeşitli askeri diktatörlerin hüküm sürdüğü şiddet dolu bir gezegen olan Salvo’da büyüdü. Hayatının çoğunda çocukluk arkadaşı Maggie’nin yanında paralı asker olarak çalıştı. Ama Salvo’nun en güçlü askeri diktatörlerinden biri olmayı istese de Fuse arenaya doğru çekildiğini hissetti. 

Fuse, hayatının son dönemlerinde kendisini Salvo’nun kan sporunda savaşırken buldu: Kemik Kafesi’nde. Gezegendeki en iyi, en karizmatik ve en sevilen gladyatör olduğunu kanıtladı. Ama hepsinin en büyük aşamasına katılmak istedi: Apex Oyunları’na. Salvo, Bağımsız Uzay’ın bir parçası olarak kalırken bu rüya imkânsızdı, ancak Sendika’ya katıldıklarında şans ondan yana oldu. 

Ancak bunun bir bedeli vardı; Maggie savaşmadan gitmesine izin vermezdi.

Taktiksel Beceri: Knuckle Cluster

Patlayıcıları havada darbe aldığında sürekli olarak dışarı patlayan bir küme bombası fırlatın

Pasif Beceri: Grenadier

Envanter yuvası başına fazladan bir el bombası ekleyin. Bombaları daha uzağa, daha hızlı ve daha doğru bir şekilde fırlatın.

Mutlak Beceri: The Motherlode

Alev duvarında bir hedef alanını çevreleyen bir bombardıman başlatın.


Mad Maggie

Asi Savaşçı

Margaret Kōhere (bir gün Mad Maggie olarak anılacak kadın) hiçbir ailenin konuşmadığı Salvo’nun en tozlu, en sıkıcı köşelerinden birinde büyüdü. Kaotik bir ruhla tanıştığı için şanslıydı. Walter Fitzroy adında maceraperest bir çocukla. Ayrılmaz ikili oldular ve gençlik yıllarını paralı askerlik yaparak geçirdiler. Sonunda takımları Cracked Talon’a dönüştü ve o da nom de guerre’sini kazandı: Mad Maggie. Ancak rakip savaş lordu Sandringham, Sendika ile bir anlaşma imzalayıp bağımsız Salvo ve Fuse’un Oyunlar için ayrılma umutlarını sona erdirdiğinde Mad Maggie gerçekten çok sinirlendi. 

Maggie, Fuse’un Apex oyunlarına girişini sabote ederek ve yüzük fişeğini oyunlara katılan herkesi kışkırtmak için kullanarak, Sendikanın ne kadar zayıf olduğunu ortaya çıkarmayı planladı.

Fuse, Maggie’yi alaşağı etmek için bir ekip kuracaktı… İkilinin birbirlerinin seçimlerini kabul etmeleri gerekecekti: Fuse her zaman eğlencenin peşinde koşacak, Maggie ise daima amacı uğruna mücadele edecek.

Maggie o değiş tokuştan sonra ölmüş gibi görünüyordu. Ama Sendika tarafından yakalandı ve Apex Oyunları’nda ölümüne savaşmaya mahkum edildi. Öyle de olacak: Ama başkalarının ölümü.

Taktiksel Beceri: Riot Drill

Engellerin arasından düşmanları yakan bir matkap ateşleyin.

Pasif Beceri: Warlord’s Ire

Hasar verdiğiniz düşmanları geçici olarak işaretleyin ve bir pompalı tüfek ile daha hızlı hareket edin.

Mutlak Beceri: Wrecking Ball

Hız artırıcı pedleri serbest bırakan ve düşmanların yakınında patlayan bir gülle atın.


Bangalore

Profesyonel Asker

Asker bir ailede doğmuş olan Banglore, gençliğinden beri olağanüstü bir askerdi. IMC Askeri Akademisi’nde sınıfının birincisi, bir Peacekeeper’ı söküp onu bir Precision Choke hop-up’ı ile donatıp sonra tekrar toplayabilen ve bunu gözü bağlı şekilde 20 saniyenin altında yapabilen tek askeri öğrenci.

Taktiksel Beceri: Smoke Launcher

Patladığında duman duvarı oluşturan bir yüksek hızlı sis bombası atar. Patladığında duman duvarı oluşturan bir yüksek hızlı sis bombası atar.

Pasif Beceri: Double Time

Koşarken hasar almak kısa bir süreliğine daha hızlı koşmasını sağlar.

Mutlak Beceri: Rolling Thunder

Yavaşça yerleri süpürerek ilerleyen bir topçu saldırısı çağırır.


Ballistic

Saf Silahşor

Brinkman servetinin tek varisi August, ailesini kaybettikten sonra Thunderdome Oyunlarına (Apex öncesi Apex Games) katıldı. Burada Ballistic adını alarak büyük ses getirdi. Tarzı vahşi, pervasız ve tamamen bencildi. Bu özellikleri ilk Thunderdome yıldızı olmasına yardım etti.

August burada savaşırken, hayatının aşkı Sok Leng ile tanıştı. Kısa zamanda evlendiler ve Nathaniel adında bir çocukları oldu. Sok Leng ve kardeşi Kit Siang, ayrılmaz bir yıkım ikilisiydi. Şimdi ekiplerine August da katılınca durdurulamaz hâle geldiler. Fakat August, kalabalığı coşturan çatışma tarzı yüzünden takımına dikkat etmiyordu ve Kit Siang’in ölümüne sebep oldu. Suçluluk duygusuyla yıkılan August içine kapandı ve karısıyla oğlunu bırakıp gitti. August, neredeyse 40 yıl boyunca bir keşiş gibi yaşadı ve çoğu kişi onu unuttu. Fakat herkes değil. Oğlu Nathaniel, babasının zaferlerine hayrandı ama bir yandan da onu geçmek istiyordu.  Ancak oğlu, tehlike dolu Apex Games’e katılmaya hak kazanınca August da Syndicate’a bir teklifte bulundu: Onun yerine beni alın.

Oğlunu kendisini mahveden bu yoldan uzak tutmak istiyordu. Yeteneklerini kullanmanın karşılıksız hizmetten daha iyi bir yolu olamazdı. Şansına, bu yol en sevdiği şeyden geçiyordu: Ona karşı gelen herkesi öldürmek.

Pasif Beceri: Sling

Üçüncü bir silah taşır. Character Utility Action veya envanterden erişilebilir. Üçüncü silaha aparat takılamaz.

Taktiksel Beceri: Whistler

Düşman silahını ateş ederken ısıtan bir mermi ateşler. Aşırı ısınma, hasar verir. Kilitlenmek için Taktiksel düğmesini basılı tutun.

Mutlak Beceri: Tempest

Etkinken yakındaki takım arkadaşları daha hızlı silah doldurur, silahsız hareket hızları artar ve sonsuz cephane kazanırlar. Ballistic’in üçüncü silahı kuşanılır ve altın seviyesine yükseltilir.


Skirmisher sınıfı

İçindeki en yüksek değerli ögeyi görmek için bakım paketlerinin içeriğini inceleyin

Alter

Void İhlalcisi

Void tabanlı yetenekleri düşmanlarınızın boynunu bükecek kadar uzun süre tahmin yürütmesini sağlayan Alter ile kaos yaratın.

Girin, çıkın, kazanın. Alter için bu sadece bir kavga değil, bir felaket.

Taktiksel Yetenek: Void Passage

Bir yüzey boyunca bir portal geçidi oluşturur.

Pasif Beceri: Yarıktan Hediye

Bir eşyayı almak için bir ölüm kutusuyla uzaktan etkileşime geçebilir. Zırh olamaz.

Nihai Yetenek: Void Nexus

Tüm müttefiklerin uzaktan etkileşime geçerek o konuma geri dönmek için bir faz tüneli açabileceği bir yeniden toplanma noktası oluşturun.


Wraith

Boyutlar Arası Savaşçı

Wraith fırtına gibi bir savaşçıdır. Hem hızlı ve ölümcül saldırılar gerçekleştirebilir, hem de gerçekliğin dokusunda geçitler açarak uzay zamanı manipüle edebilir. Ancak bunu nasıl yapabildiğini bilmiyor.

Yıllar önce, IMC Gözaltı Tesisi Ruh Hastalıkları’nda önceki hayatına dair bir anısı olmadan uyandı. Zihnine uzaklardan fısıldayan bir ses de duymaya başladı. Günlerce uyumadığı oluyordu. Az kalsın deliriyordu ancak sesi dinlemeye ve ona güvenmeye başladı. Ses yeni hiçlik manipülasyonu gücünü kontrol etmesine yardım etti ve tesisten kaçmasını sağladı.

Taktiksel Beceri: Into the Void

Hızla hiçliğin içinde güvenle yer değiştirir, bu sırada hasar almaz.

Pasif Beceri: Voices from the Void

Tehlike yaklaştığında bir ses tarafından uyarılır. Anladığın kadarıyla bu ses sizin tarafınızda.

Mutlak Beceri: Dimensional Rift

İki farklı noktayı portallarla 60 saniyeliğine birbirine bağlar. Portalları tüm takım kullanabilir.


Mirage

Holografik Düzenbaz

Mirage öne çıkmayı seven tiplerden. Dört erkek kardeşin en küçüğü olan Mirage, dikkat çekmek için maskaralık yapma sanatında ustalaştı. Ciddiye aldığı tek şey Holo-Pilot teknolojisiydi. Mühendis annesi sayesinde keşfettiği bu illüzyonlar yaratan teknolojiyle yatıp kalktı ve öğrenebildiği her şeyi öğrendi. Kardeşleri Frontier Savaşı sırasında kaybolduğunda bile Mirage ve annesi holo cihazları geliştirmeye devam ettiler ve iş onları daha da yakınlaştırdı.

Taktiksel Beceri: Psyche Out

Düşmanın kafasını karıştırmak için holografik bir tuzak gönderir.

Pasif Beceri: Encore!

Bayıltıldığında otomatik olarak bir tuzak bırakır ve beş saniye boyunca perdelenir.

Mutlak Beceri: Vanishing Act

Perdelenirken düşmanların dikkatini dağıtacak Tuzaklar yerleştirir.


Octane

Adrenalin Tutkunu

Günlerden bir gün, Octavio Silva’nın canı çok sıkılır. Aslında çoğu gününü sıkılarak geçirirdi. Silva Pharmaceuticals’ın meşgul CEO’larının varisi olsa da bunu yapmayı hiç istemiyordu. Kendini ölüme meydan okuyan hareketler yaparak ve hayranlarının ağzını açık bırakmak için holovideolarını paylaşarak eğlendiriyordu. Günlerden bir gün, yani bugün, rotasını en yakın Gauntlet’a çevirip kendini bitiş çizgisine doğru fırlatmaya karar verdi : Bunu bir bomba kullanarak yaptı.

Taktiksel Beceri: Stim

Altı saniyeliğine %30 daha hızlı ilerler. Kullanım can harcar.

Pasif Beceri: Swift Mend

Zamanla otomatik olarak can yeniler.

Mutlak Beceri: Launch Pad

Takım arkadaşlarını havaya fırlatan bir sıçrama rampası yerleştirir.


Horizon

Yerçekimi Manipülatörü

Yaklaşık bir asır önce Outlands, felaket bir enerji krizinin sınırındaydı. Büyüleyici ve eksantrik bir astrofizikçi olan Dr. Mary Somers bir çözüm bulmak için işe alındı. Mary, ailesini Olympus’taki bilimsel araştırma istasyonuna taşıdı ve çalışmaya başladı.

Mary, çırağı Dr. Reid’in yardımıyla Branthium’u keşfetti. Sınırsız enerjinin anahtarı olabileceğine inandığı bir element. Ama Branthium sadece bir kara deliğin birikim diskinde bulunabilir. Bu yüzden Mary ve Dr. Reid teorisinin doğru olduğunu kanıtlamak için tehlikeli bir göreve çıktılar.

Mary oğlu Newton’a sağ salim döneceğine söz verdi. Ama Dr. Reid ona ihanet etti. Branthium’u çalıp mekiğini kara deliğin yörüngesine yolladı. Mary, zekâsını kullanarak robot vakum arkadaşı N.E.W.T.’yi kaçmak için modifiye etti. Ama zaman bir kara deliğin eteklerinde farklı hareket eder ve 87 yıl geç kalmıştı.

Şimdi Mary geçmişe gidip oğluyla birlikte olmanın bir yolunu bulmak için araştırmasını finanse etmeye kararlı. Apex Oyunları’na yer çekiminin efendisi Horizon olarak katılıyor. Eski hayatına geri döneceğine söz verdiği Olympus’a, bir sonraki sezonun başladığı zamana.

Taktiksel Beceri: Gravity Lift

Yerçekimi akışını tersine çevirir, oyuncuları yukarı kaldırır ve çıktıklarında dışarıya doğru yükseltir.

Pasif Beceri: Spacewalk

Horizon’un özel uzay kıyafetleri ile hava kontrolünü artırın ve düşme etkilerini azaltın.

Mutlak Beceri: Black Hole

N.E.W.T.’yi dağıtın ve oyuncuları ona doğru çeken bir mikro kara delik yaratın ve sonunda bir graviton patlamasıyla onları vurun.


Valkyrie

Kanatlı İntikamcı

Ünlü Titan Pilot Viper’ın kızı Valkyrie dokuz yaşındayken babasını kaybetti. Babasının uçuş sevgisi ona miras kaldı, ama görev duygusu değil. Bir açıdan hariç. Babasını ölüme gönderen adamı, komutanı Kuben Blisk’i öldürmeye ant içer. Ama tetiği çekme zamanı geldiğinde tereddüt eder. Adam, Viper’dan saygılı bir şekilde bahseder. Ve daha iyi olması için ona meydan okur. Valkyrie onu yine de vurur ama canını almaz. Apex Oyunları’na davet kartı alır.

Valkyrie’nin sırt roketi Viper’ın Northstar Titan’ın kalıntılarından dövülmüştür. Savaş alanının üzerinde sınırlı süreliğine uçmasını sağlar. Öldürme zamanı geldiğinde düşmanına zarar vermek ve şaşırtmak için bir sürü füze salabilir. Ve işler çok kızışırsa, Ultimate’i gökyüzüne doğru hızlı bir kaçış yapmak için kullanabilir. Gerektiğinde tüm ekibi de yanında götürebilir. Valkyrie, oyunlara kanıtlayacak bir şeyle giriyor ve yüksekten ölüm yağdırmaya hazır.


Pathfinder

Hudut Gözcüsü

Pathfinder koşullar ne olursa olsun her şeye iyimser bakar. Bölge keşif ve araştırma konusunda özelleşmesi için modifiye edilmiş bir MRVN (Mobil Robotik Çok Amaçlı Varlık) olan Pathfinder, on yıllar önce neden ve kim tarafından yaratıldığı hakkında hiçbir fikri olmadan, terk edilmiş bir laboratuvarda çalıştırıldı. Kim olduğu hakkında ipucu veren sadece kendi MRVN tanımlanması olan Pathfinder, yaratıcısını aramak için yola çıktı.

Taktiksel Beceri: Grappling Hook

Uzak mesafeli yerlere çabucak ulaşmak için kanca fırlatır.

Pasif Beceri: Insider Knowledge

Ring’in bir sonraki konumunu öğrenmek için bir araştırma istasyonunu tarar.

Mutlak Beceri: Zipline Gun

Herkesin kullanabileceği bir taşıma halatı yaratır.


Reborn Revenant

Sentetik Kâbus

Revenant bir zamanlar insandı. Mercenary Syndicate’in gelmiş geçmiş en büyük tetikçisiydi. Aynaya baktığında bir insan yüzü görürdü. Ancak zaman her şeyi değiştirir. Programlaması nihayetinde hata verdiğinde Mercenary Syndicate ve Hammond Robotics’in ellerinde neye dönüştüğünü gördü: Çelikten ve yok olmaya yüz tutmuş etten olma iki ayaklı bir kabus. Efendileri onu bir gölge olarak yeniden doğurmuştu. Ölümün pençelerinden tekrar tekrar çekip yaşananları unutması için programlanmıştı.

Ona bunu yapan herkesi avlamaya ant içti ancak iki yüzyıldan fazla zaman geçmişti, hepsi ölmüştü… Ya da o öyle sanıyordu. Hammond Robotics’in Outlands’e dönüşü intikam arzusunu perçinledi, Hammond’la bağlantılı herkes ölünceye kadar durmayacak. Bu sırada karşısına çıkan birkaç Legend’ı da halletmeyi sorun etmiyor. Eskiden öldürmesi için bir sebep gerekirdi… Artık o günler geride kaldı. 

Taktiksel Beceri: Shadow Pounce

İleri doğru güçlü bir saldırı yapın. Daha uzak mesafelere atılabilmek için düğmeyi basılı tutun.

Pasif Beceri: Assassin’s Instinct

Yakındaki canı düşük görünür düşmanları vurgular. Çömelerek daha hızlı yürürsünüz ve duvara tırmanmanız gelişir.

Mutlak Beceri: Forged Shadows

Etrafınızı hasarı önleyen ve can yenileyen sertleştirilmiş gölgelerle kaplayın. Gölgeleriniz ve taktikleriniz, yere sermelerde yenilenir.


Recon sınıfı

Tüm düşman konumlarını kısa bir süreliğine ortaya çıkarmak için keşif işaretlerini tarayın

Bloodhound

Teknolojik Takipçi

Outlands’da Frontier’ın en iyi oyun avcılarından biri olarak bilinen Bloodhound’ın kimliği katmanlarca söylenti ile sarılı bir gizem: Müthiş zengin, kana susamış bir katil, bir Goliath’lara fısıldayan, eski bir köle, yarı yarasa ve kime sorsanız değişen bir düzine diğer şey.

Taktiksel Beceri: Eye of the Allfather

Karşısındaki yapıların ardına gizlenmiş düşmanları, tuzakları ve ipuçlarını kısa bir süreliğine ortaya çıkarır.

Pasif Beceri: Tracker

Düşmanlarının bıraktığı izleri görür.

Mutlak Beceri: Beast of the Hunt

Hislerini güçlendirerek avınızı işaretlemenizi ve daha hızlı ilerlemenizi sağlar.


Crypto

Gözetleme Uzmanı

Crypto sırlar konusunda uzmandır. Onları nasıl ortaya çıkaracağını ve nasıl saklayacağını iyi bilir. Muhteşem bir hacker ve şifreleme uzmanı olan Crypto, uçan dronelarını Apex Arena’da görünmeden gözetlemek için kullanır. Dronelarının aranan katil Tae Joon Park’ın dronelarına benzer bir tasarımda olduğu da not edilmeli.

Suotamo sokaklarında büyüyen yetimler olan Tae Joon ve üvey kız kardeşi Mila Alexander sefalet içindeki hayatlarından bilgisayar mühendisi olarak kurtulmuşlardı. Apex Oyunları’nı tüm Outlands’e ileten droneları onlar tasarlamıştı. Ancak bir gün Tae Joon elinde önemli bir şirket sırrıyla kayıplara karıştı, kız kardeşi de gizemli ve şiddetli koşullar altında ortadan kayboldu. Crypto, Tae Joon’la bir bağlantısı olmadığını söylese de bu durum gizemini korumaya devam ediyor.

Crypto’nun Apex Oyunları’na katılma sebebi de tıpkı kendisi gibi gizemli. Son röportajlarında adalet arayışında olduğunu söylüyor ancak ne için adalet aradığı kısmı meçhul.

Taktiksel Beceri: Surveillance Drone

Çevreyi görmesini sağlayan uçan bir drone yerleştirir. Drone yok edilirse bir başka drone yerleştirmek için kırk saniyelik bir bekleme süresi devreye girer.

Pasif Beceri: Neurolink

30 metre yakınınızda Surveillance Drone tarafından tespit edilen tüm düşmanlar siz ve takım arkadaşlarınız için işaretlenir.

Mutlak Beceri: Drone EMP

Surveillance Drone’unuz kalkan hasarı veren, düşmanları yavaşlatan ve tuzakları bozan bir EMP patlaması yaratır


Seer

Pusu Sanatçısı

Doğumundan önce, Seer’in dünyaya acı ve ızdırap getireceği öngörülmüştü ve doğduğu gece, bir meteor gökyüzünü boydan boya geçti ve dünyasının uydusuna çarptı. Obi Edolasim’in soluk mavi gözleri açıldığında topluluğu lanetli bir çocuk gördü. Ebeveynleri bunu düşünmedi; onu koşulsuz sevdiler çünkü oğullarının gerçek empatik, yaratıcı ruhunu gördüler. Hatta kendisini tam olarak ifade edebildiği Arenaların teatralliğine kapıldığında onu desteklediler.

İlk başta seyirci ondan emin değildi. Ancak zamanla her zaferle birlikte içindeki güç arttı ve bununla birlikte Arena’daki gücü de arttı. Ve şöhreti giderek yayılmaya başladığında tuhaf bir şey oldu… Kalabalığın içinde ezilen, dışlanan ve unutulan insanlar — kendilerini Seer’de gördüler. Çok geçmeden insanlar onun savaşını izlemeye gelir ve şampiyonları olarak Seer’i alkışlarlardı. Arenalar’daki bu efsane Apex Oyunları’na doğru gidiyor ve adını duymamış tek bir kişi bile yok. Kötü bir kehanet ve korkunç bir efsane altında doğan çocuk bu hikâyeyi aldı ve daha da büyük bir efsane yarattı. O Seer — dışlananların, kabul edilmeyenlerin ve küstah karakterlerin bir simgesidir.

Taktiksel Beceri: Focus of Attention

Seer mikro-dronlarını, duvarlardan geçerek düşmanları kesen ve ortaya çıkaran gecikmiş bir patlama yaymaya çağırır.

Pasif Beceri: Heart Seeker

Görüş mesafesini düşürürken 75 metre içindeki düşmanların kalp atışlarını duyun ve görselleştirin.

Mutlak Beceri: Exhibit

Hızlı hareket eden veya silahlarını ateşleyen düşmanların yerini ortaya çıkaran bir mikro-dron küresi oluşturun.


Vantage

Hayatta Kalma Uzmanı Nişancı

Xiomara “Mara” Contreras, Págos adındaki vahşi buz gezegeninde doğdu ve hayatta kalma uzmanı annesi Xenia onu tek başına büyüttü. Mara, aynı anda dürbünden bakacak ve tetiğe de ulaşabilecek kadar büyüdüğü andan itibaren, bir nişancı tüfeği ile ne kadar yetenekli olduğunu kanıtladı. Ketum bir kişi olan Xenia, Mara’nın baştan sona ezberleyeceği Outlandica Ansiklopedisi’nin çöplerin arasından bulduğu bir kopyasını konuşkan kızına vererek onun soru sormayı bırakmasını sağlayabildi.

Mara 18 yaşındayken G.D.S. Vantage’ın enkazını keşfetti. Mara, annesinin ısrarlarına rağmen gizlice içeriye girdi ancak sonrasında kendisine yalan söylendiğini öğrendi. Annesi Págos’ta büyümemişti: G.D.S. Vantage ile oraya bir mahkûm olarak getirilmişti. İhlalden rahatsız olan gemi, büyü bir yarığın içine doğru çökerek yaralı Mara’yı kapana kıstırdı. Mara’nın annesi, Mara’nın kurtardığı yavru bir yarasanın Mara’nın özel düdüğünü taşıyarak yarığın etrafında uçmasından sonra onu ancak bulabildi. Xenia kızına ulaştığında, yaraları artık tedavi edilemeyecek kadar ağırdı. Xenia, kızının hayatını kurtarmak için hapishane gemisinin imdat sinyalini çalıştırdı ama karşılığında bir kez daha hapsedildi.

Mara iyileştikten sonra hapisteki annesini ziyaret etti ve onu kurtarmanın bir yolunu bulacağına dair ona söz verdi. Ancak Xenia, Mara’nın da hapse girmesinden korkarak Mara’ya bunu yapmaması için yalvardı. Mara, annesinin itirazlarına rağmen halkın dikkatini Xenia’nın davasına çekmek için Apex Oyunları’na yöneldi. Xenia’nın haksız yere hüküm giymesine dair farkındalığının artması ile annesini serbest bırakmak için destek toplamak ve iktidardakilere baskı yapmak için Vantage lakabını aldı.

Pasif Beceri: Spotter’s lens

İster silahsızken, isterseniz de orta ile uzun menzilli tüm nişangâhlar ile nişan alma sırasında taktiksel merceğiniz ile bir bölgeyi gözlemleyin.

Taktiksel Beceri: Echo relocation

Kanatlı yoldaşınız Echo’yu konumlandırın ve ardından ona doğru fırlayın. Fırlamak için Echo’nun görüş alanı olması gerekir.

Mutlak Beceri: Sniper’s mark

Düşman hedeflerini işaretlemek ve kendiniz ile takımınız için bir hasar bonusu uygulamak için özel nişancı tüfeğinizi kullanın.


Controller sınıfı

Bir sonraki çemberin konumunu ortaya çıkarmak için çember konsollarını etkinleştirin.

Caustic

Zehirli Avcı

Caustic var olmadan önce, Frontier’ın önde gelen böcek öldürücü gaz üreticisi Humbert Labs’da çalışmakta olan Alexander Nox adında bir bilim insanı vardı.

Frontier kolonilerinin büyümekte olan ürünlerini korumak için fazlaca ilaç gerekiyordu, Humbert Labs daha iyi ve güçlü formüller bulmak için durmak bilmeden çalışıyordu. Nox yeni gazlar üretmek için gece gündüz çalışan en parlak bilim insanlarından biriydi. Ancak gazların çalıştığından emin olmak için laboratuvarın kendi etkisiz, durağan örneklerinden daha fazlasına ihtiyaç duyuyordu: Yaşayan şeylere.

Taktiksel Beceri: Nox Gas Trap

Ateş edildiğinde ya da düşmanlar tarafından tetiklendiğinde ölümcül Nox gazı saçan tenekeler bırakır.

Pasif Beceri: Nox Vision

Gazın içinden düşmanlarını görebilir.

Mutlak Beceri: Nox Gas Grenade

Büyük bir alanı Nox gazına boğar.


Wattson

Statik Muhafız

Natalie “Wattson” Paquette Apex Oyunları’nın tanınmış yüzlerinden ancak tanınma sebebi diğerlerinden farklı. Oyunlar’ın baş elektrik mühendisinin kızı olan Natalie babasına yakın olmak için kitapçıklarını karıştırarak büyümüş, içindeki cevheri genç yaşta keşfetmişti.

Dikkati çok çabuk dağılıyor, bir ona bir buna odaklanıyordu ancak elektrik onu oturtuyordu. Düzenli, tahmin edilebilir akışı ona dünyada var olan her şeyden çok daha anlamlı geliyordu.

Taktiksel Beceri: Perimeter Security

Bağlantı noktalarını bağlayarak düşmanlara hasar verip yavaşlatan elektrikli teller yaratır.

Pasif Beceri: Spark of Genius

Mutlak Hızlandırıcılar Mutlak Beceriyi tamamen şarj eder. Interception Pylon’ların yakınında durmak Taktiksel Becerinin şarj olma süresini hızlandırır.

Mutlak Beceri: Interception Pylon

Gelen düşman ateşini yok eden ve ayakta kaldığı sürece hasarlı kalkanları onaran elektrikli bir sütun yerleştirir. (Maksimum 3 adet)


Rampart

Zeki Modcu

Rampart mavi yakalı bir özel iş sahibi. Outlands’in vahşi batı dünyasında geçinebilmesi için büyük bir silah ve hurda metal parçalarıyla dolu bir sırt çantası yeterli. Ramya Parekh (kısaca Rampart) Gaea’daki popüler modlama dükkanını açmadan önce yeraltı eldiven çevrelerinde tanınan bir isimdi. Özel olarak modladığı teçhizatlarıyla yeteneklerini göstererek kısa sürede zirveye tırmandı. Kaçakçılardan, Syndicate üyelerinden ve daha pek çok kişiden iş almaya başladı. Hatta bazıları “Üzerinde ‘Rampart’ yazmıyorsa iyi değildir” bile der.

Parekh insanlara kendisinin ne kadar muhteşem olduğunu, hatta dahası onların ne kadar kötü olduğunu hatırlatmaktan hiç çekinmez. Belki de bu yüzden dükkanı bir gece bir grup saldırgan tarafından saldırıya uğramıştır. Tüm işi yerle bir olmuştu ve elinde bir Apex Kart’tan başka bir şey kalmamıştı. Parekh için Apex kartı bir mücadele çağrısından çok daha fazlası: İşini kaybetmiş olsa da o işi inşa eden şeyi kaybetmediğinin bir göstergesi. Her zaman söylediği gibi: O “Çöpten altın yaratabilen” biri.

Taktiksel Beceri: Amped Cover

Çömelme hizasında bir koruma duvarı inşa eder. Ardından bu duvar tam boyutta bir duvara dönüşür ve gelen ateşi keserken giden ateşin gücünü arttırır.

Pasif Beceri: Modded Loader

Hafif makineli silahlar ve Minigun kullanırken şarjör kapasitesini arttırır ve şarjör değişim süresini hızlandırır.

Mutlak Beceri: Emplaced Minigun “Sheila”

Herkesin kullanabileceği bir makineli tüfek yerleştirir. Yüksek mermi kapasitesi, uzun mermi yükleme süresi.


Catalyst

Savunma Çağırıcı

Tressa Crystal Smith, herkesin harcı değildir. Zarif, mesafeli bir kadındır ve kristalleri, çoğu insandan daha fazla sever. Durumu gittikçe kötüye giden bir aya sahip, eski gücünü kaybetmiş bir gezegen olan Boreas’ta büyüdü. Uyum ve verimlilik orada gerekli olabilirdi ama bunlar, Tressa için asla yeterli değildi. Bunun yerine zamanını kristal küre yorumlama, ay ayinleri ve bireysel büyücülük ile geçiren uyumsuz arkadaşlarıyla birlikte, genellikle yuvasından ayrılmadan yaşadı. Bu sayede çalkantılı gençlik yıllarını (ve eş zamanlı olarak cinsiyet değişimini) daha kolay ve daha az yalnız kalarak geçirdi. Ama en yakın arkadaşı, Ay’ı şirket gaspından kurtarmak için yoğun uğraşlar vermeye başladığında Tressa da iki ateş arasında kaldı. En nihayetinde evden kaçarak, arkadaşının en çok önemsediği yerde teselli buldu: Ayları olan Cleo.

Gök cismini onarmak ve yenilemek için işe alınan dünyalaştırma ekibine katılarak, ferrofluid ile çalışmayı ve onu, büyüyü andıran bir kabiliyet olarak kullanmayı öğrendi. Yeni topluluğunun bir parçası gibi hissetmeye başladı ve Boreas üzerindeki baskı azaldığında, eski arkadaşlarından bazılarını tekrar yanına aldı. Kendini ait hissettiği bir yer bulmuştu ama tam da o sırada, Apex Oyunları geldi ve yeni ailesini kapı dışarı etti. Ama Catalyst o kadar kolay ortadan kaybolmayacaktı. Eğer ona engel olacak şeyler Oyunlarsa, o da oyunları lehine çevirecek ve ödül parasını da ailesini desteklemek için kullanacaktı. Geleceğinde bir galibiyet görüyor ve bu uğurda ne gerekiyorsa yapacak.

Pasif Beceri: Barricade

Kapılara takviye yapın, onları güçlendirin ve düşmanların girememesi için onları kilitleyin. Kapıların yok edildiği alanlara da takviye yapılabilir.

Taktiksel Beceri: Piercing spikes

Düşmanlar yakındayken sivri dikenlere dönüşen bir parça ferrofluid fırlatın. Catalyst, düşman dikenlerine karşı bağışık kalır.

Mutlak Beceri: Dark veil

Kısa bir süre için içinden geçen düşmanları yavaşlatan ve kısmen kör eden geçirgen bir ferrofluid duvarı oluşturun.


Support sınıfı

Çoğaltıcılarda kurtarılmamış veya süresi dolmuş müttefik afiş kartları üretin. Şifa ve hayatta kalma nesneleri için mavi genişletilmiş malzeme kutularındaki gizli ganimete erişin.

Conduit

Kalkanlı şifacı

Ufak cüssesine rağmen bir iyimserlik devi olan Conduit, gerçek başarının kalpten geldiğinin kanıtıdır.

Hem saldırı hem de savunma amaçlı kullanılabilen çok yönlü ekipmanıyla takımların çekirdeği olarak öne çıkar.

Taktiksel Beceri: Radiant Transfer

Tehlike durumlarında bir takım arkadaşına enerji dalgası göndererek onda ve kendisinde geçici bir kalkan oluşturur.

Pasif Beceri: Savior’s Speed

Taktiksel menzilin dışındaki bir takım arkadaşına koşarken ani hız artışı kazanır.

Mutlak Beceri: Energy Barricade

Düşmanlara hasar ve yavaşlatma uygulayan çeşitli kalkan engelleme cihazları konuşlandırır.


Lifeline

Savaş Doktoru

Lifeline adıyla bilinen Ajay Che, Apex Oyunları’nda görmeyi pek beklemeyeceğiniz biri. Bir zamanlar varlıklı savaş tüccarlarının çocuğuydu.

Ailesinin verdiği zararları öğrenince evi terk etti ve Frontier’ın ihtiyaç sahibi kesimlerine yardım götüren Frontier Corps adındaki bir insani yardım organizasyonuna katıldı. Hayatını diğer insanlara yardım etmeye adadı ve kazancını Frontier Corps’a yatırmak için Apex Oyunları’na katıldı.

Taktiksel Beceri: D.O.C. Heal Drone

Takım arkadaşlarını zamanla iyileştirmek için Drone of Compassion’ını çağırır.

Pasif Beceri: Combat Medic

Bir kalkan duvarı tarafından korunur ve baygın takım arkadaşlarını daha hızlı iyileştirir. Can eşyaları %25 daha hızlı kullanılır.

Mutlak Beceri: Care Package

Yüksek kalite savunma malzemeleri taşıyan bir yardım kutusu çağırır.


Loba

Sosyete Hırsızı

Loba dokuz yaşındayken gölge tetikçi Revenant’ın ailesini öldürüşüne şahit oldu. Elinde hiçbir şey kalmamıştı, yankesicilik yaparak hayatta kaldı. Becerileri gelişmekte olan Loba kendisini kurtarmak için elindeki her aracı kullanmaya başladı. Nihayetinde girilemez olarak bilinen bir üsse girip içindeki Jump Drive teknolojisini ele geçirmesiyle her şey değişti. Yeni ışınlanma bileziği sayesinde en güvenli ve erişilmez şeyler bile artık onundu. Lüks bir hayat yaşama hayalleri de dahil.

Dedikodular tüm Outlands’e yayıldı: Değerli ve iyi korunan bir şey istiyorsanız, gitmeniz gereken kişi Loba’ydı. Geçmişini bir kenara bırakmayı neredeyse başarıyordu. Revenant da Oyunlar’a katılınca, geçmişi geleceğinin önüne top mermisi gibi indi. Çaresizce onu öldürmenin bir yolunu ararken Revenant bedenleriyle dolu bir tesisi sabote etti. Bu sırada Skull Town’ı ve Thunderdome’u da yerle bir etti. Bu olaydan sonra bu tesisin Frontier’ın dört bir yanına gizlenmiş pek çok tesisten sadece bir tanesi olduğunu öğrendi. Onun sonunu getirmek için Oyunlar’a katıldı. Arenaların alınmayı bekleyen hazinelerle kaynıyor olması da cabası. 

Eğer talih yüzüne gülerse, intikama da sıra gelecek. Ama o zamana kadar gözüne takılan ışıltılara göz atacak.

Taktiksel Beceri: Burglar’s Best Friend

Jump Drive bileziğini fırlatarak ulaşılması güç yerlere ışınlanabilir ve beladan hızla uzaklaşabilir.

Pasif Beceri: Eye for Quality

Yakınlardaki epic ve legendary ganimetler duvarların arkasından görünür. Menzili Black Market Boutique ile aynıdır.

Mutlak Beceri: Black Market Boutique

Yakınlardaki ganimetleri envanterine ışınlamanı sağlayan portatif bir cihaz yerleştirir. Her dost ve düşman Legend iki eşyaya kadar alabilir.


Gibraltar

Kalkanlı Kale

Gibraltar deli bir yanı da olan nazik bir dev. İki SARAS (Solace Arama ve Kurtarma Birliği) gönüllüsünün oğlu olan Gibraltar, her zaman diğer insanları tehlikeli durumlardan kurtarma konusunda yetenekli olmuştu. Fakat o, diğerlerini kurtarmanın değerini ancak erkek arkadaşıyla babasının motosikletini çalmış gezinirken ölümcül bir kazaya karışınca anladı. Ailesi onları kurtarmıştı ancak babası bu sırada bir kolunu kaybetmişti. Gibraltar bu fedakarlığı hiç unutmadı ve hayatını ihtiyacı olanlara yardım etmeye adadı.

Taktiksel Beceri: Dome of Protection

15 saniyeliğine saldırıları engelleyen kubbesel bir kalkan indirir.

Pasif Beceri: Gun Shield

Nişangah kullanırken bir silah kalkanı devreye girer ve düşman ateşine karşı korur.

Mutlak Beceri: Defensive Bombardment

İşaretli bölgeye yoğun bir havan saldırısı çağırır.


Newcastle

Kahraman Muhafız

Lamont Craig, mahalledeki diğer babalar gibi değildi. Tabii ki çocuklarını okula bıraktı ve ufaklığa her gece okuduğu hikâyelerde, sesini sürekli değiştirerek canlandırmalar yaptı. Ama Lamont’ın sırları vardı. Lamont, 13 yıl önceki son büyük savaşta, IMC’nin en iyi askerlerinden biriydi. Ancak kendi tarafının “kötü adamlar” olduğunu fark ettiğinde, hayatını değiştiren bir seçim yaparak kız kardeşi Anita’yı ve gerçek adını geride bıraktı. Adı Jackson Williams’tı.

“Lamont”, Harris Valley adındaki huzurlu, küçük bir kasabaya taşındı ve orada aşık olup evlendi. Harris Valley o kadar huzur doluydu ki orada bir emniyet gücüne ya da hükûmete ihtiyaçları yoktu. Tek ihtiyaçları olan şövalyeleri Newcastle’dı. Ama şövalyenin, kendine has sırları vardı.

Newcastle, borçlarını ödemek için Harris Valley halkından habersiz olarak kasabayı satmıştı ve alıcılar tahsilata gelmişti. Unutulmuş Aileler’in haydutları, Lamont’un gözünün üzerlerinde olduğundan habersizce geldiler ve borçlarını ödeyemeyen Newcastle’ı öldürdüler. Lamont bu haydutları kıvrak askerî zekâsını kullanarak yendi ama bu son değildi. Liderleri Lamont’a, kendisi ile askerlerinin Lamont’ın sorunlarının sadece başlangıcı olduğunu ve daha fazlasının geri geleceğini söyledi.

Lamont, işte tam o anda tehlikeli bir çözüme ulaştı. Elemelerde Newcastle’ın miğferi ve zırhını kullanarak onun kimliğine bürünebilir ve yapamadığını yapabilirdi. Apex Oyunları’na girebilirdi. Bu kadar büyük bir ödül parasıyla kesinlikle borçlarını ödeyebilirdi. Ancak bu, küçük kız kardeşi Bangalore tarafından keşfedilme riskini ortadan kaldırmıyordu. Lamont Craig olarak değil elbette ama Jackson Williams olarak.

Pasif Beceri: Retrieve the wounded

Yerdeki müttefikleri, Revive Shield’ınız ile hayata döndürerek ve koruyarak taşıyın.

Taktiksel Beceri: Mobile shield

Hareket eden bir enerji kalkanı oluşturan, kontrol edilebilir bir dron gönderin.

Mutlak Beceri: Castle wall

Bir müttefike ya da hedef bölgeye doğru sıçrayın ve güçlendirilmiş bir sığınak oluşturarak yere iniş yapın.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.