0

Yıllardır piyasanın sarsılmaz oyunlarından olan Counter Strike: Global Offensive yeni bir duyuru ile birlikte Counter-Strike 2’nin çıkışını resmen duyurmuştu. Oyun piyasaya sürülmesinden ardından yeni gelen değişimler ve güncellemeler merakla bekleniyordu. Bugünkü yazımızda Counter-Strike 2 para kazanma yöntemi ve oyuna gelen değişiklikleri ele aldık.

İlk önce söylememiz gereken şey şu ki Counter Strike Global Offensive’de bulunan bütün eşyalarınız sizinle birlikte Counter-Strike 2’ye geçiyor. Hadi gelin önce oyunda neler değişti göz atalım:

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 yenilikleri

1- Ses

İlk olarak seslerde olan yenilikleri söylemekte fayda var. Oyun içinde bulunan silah, mermiler gibi sesler ortamdan ortama değişiklik gösteriyor. İç ve dış mekanda sesler farklı geliyor.

Oyun mini haritasında bulunan yuvarlak alanda çıkardığımız seslerin ne kadar uzak mesafeye gittiğini görebiliyoruz. Buna bağlı olarak daha dikkatli bir şekilde oynamamıza olanak sağlıyor.

2- Oyun içi tasarımlar ve animasyonlar

Oyunda bulunan bir diğer değişiklik ise Silah satın alma menüsü , Can ve silah barı kısmı düzenlemesinde değişikliğe gidilmiş.

Satın alma menüsünde aldığınız silahı (aldığınız rauntta geçerli) geri satabiliyorsunuz. Ayrıyeten silah teçhizatını oyun öncesinde düzenlemede bir değişiklik gelmiş. Daha öncesinden Tüfekler kısmında M4A1-S veya M4A4 silahlarından birisini tercih edebiliyorken şimdi ikisini de aynı anda silah satın alma menüsüne ekleyebiliyorsunuz.

3- Bombalar ve inceleme animasyonları

Molotof bombasını inceleyebiliyorsunuz ve içerisinde bulunan maddeyi ve bezin hareket etmesini görebiliyorsunuz.

Sis bombası eski halinden farklı olarak gerçekçi bir patlama ve yayılma animasyonu ile beraber daha gerçeğe yakın bir hal almış. Sis bombasının içerisine el bombası atıldığı taktirde kısa bir süreliğine sis dağılarak görüş avantajı sağlar.

C4, Zeus ve diğer bomba çeşitleri de artık incelenebiliyor.

Alıştırma moduna girildiği zaman bombalar için line-up dediğimiz şeyleri denemek ve görmek için bomba kamerası aktif hale geliyor ve attığımız bombanın nereye düşeceğini görmemiz için sol üstte bir kamera açılıyor.

4- Oyun içinde bulunan mağazalar kısmı yenilendi

Envanter de dahil olmak üzere mağaza kısmına yeni güncellemeler geldi. Envanter kısmından pazara direk geçiş yapıldı ve ayrı bir buton eklendi. Haftalık ödüller yenilendi her seviye atlandığında mağaza da bulunan 4 ödülden ikisini seçebiliyoruz lakin ödüller haftadan haftaya yenileniyor.

5- Karakter animasyonları

Artık kendi karakterinizin vücudunu görebiliyorsunuz ve bu da oyuna farklı bir hissiyat katıyor. Artık vurduğunu düşmanın ölüm animasyonu, kafadan vuruş animasyonu tamamen değişti ve artık gerçekçiliğe en yakın şekillerde ölümler izleyebiliyoruz.

6- VAC Ban ve hile sistemi

Artık maç içerisinde hile olarak düşündüğünüz birisini raporladığınız zaman eğer gerçekten hile ise canlı bir şekilde ban yiyecek ve maç iptal olacak. İptal edilen maçtan sonra hiçbir ödül alınmayacak ve sanki hiç oynanmamış gibi devam edecek.

7- Oyun ara yüz animasyonlarındaki değişiklikler

Diğer yeniliklerin yanı sıra daha farklı bir arayüz bizi karşılayacak. Karakterinizin üstünde yapacağınız her değişiklik gözle görülebilecek.

8- Rank sistemi

Counter Strike Global Offensive’ de bulunan tek rank ile bütün haritalarda oyun oynama devri yerini her haritada farklı bir rank sistemine bırakıyor. Artık Dust-2 de aldığınız galibiyetler ile sadece Dust-2 de Rank sahibi, İnferno’da aldığınız galibiyetlerle sadece İnferno’da rank sahibi olabiliyorsunuz. Yani harita farklılık gösterdikçe rankınızda farklılık gösteriyor.

Counter-Strike 2 oynayarak para kazanmak mümkün mü ?

Counter-Strike 2’de bulunan skinlerle para kazanmak tabii ki de mümkün lakin çok şanslı ve bilgili olmanızda fayda bulunmakta. FACE IT’ sayesinde para kazanmanız mümkün lakin onun içinde saatlerce Counter Strike 2 oynamanız gerekmektedir.

Counter Strike 2 oynayarak değil de farklı bir şekilde kazanmanız da ihtimal. Başka oyunculara Koçluk yaparak veya başkalarını Boostlayarak para kazanmanız da ihtimaller arasında lakin iyi bir koç ve iyi bir oyuncu olmanız gerekmekte.

Counter-Strike 2 topluluk pazarı

Counter Strike 2’de kazandığınız skinleri Topluluk Pazarı kısmından başkalarına satarak para alabilirsiniz lakin sattığınız paraları kendi banka hesabınıza çekemezsiniz. Steam Cüzdanınıza yatar en fazla yapabileceğiniz şey ise Skinler sayesinde başka oyunlar almak olacak.

Örnek vermek gerekirse:

Oyunda düşürdüğünüz ‘Rüyalar ve Kabuslar Kasasını’ envanterinizden topluluk pazarında sat diyerek satışa koyabilirsiniz. Şu anki fiyatlandırma olarak 1.12 USD olarak satılıyor. Eğer satışa koyar ve satış gerçekleşirse Steam Cüzdanınıza Satışın gerçekleşmesinin ardından 1.12 USD eklenecektir.

Counter-Strike 2

Unutulmamalıdır ki eğer Seçkin Hesap almazsanız Rank ve haftalık verilen ödüllerden bir şey alamazsınız.

Başka bir örnek ise satın aldığınız veya haftalık ödüllerden kazandığınız kasaları 2,49 USD karşılığında kasaları açarak satış gerçekleştirebilirsiniz.

Gelin şimdi aşama aşama Counter-Strike 2’den nasıl para kazanılır anlatalım…

1 – Ücretsiz olan Counter-Strike 2 hesabınızı seçkin duruma yükseltiyorsunuz.

‘Seçkin Durumu Yükseltmesi Satın Alın’
( Seçkin Durumu’na sahip olan Counter-Strike 2 oyuncuları, Seçkin Durumu’na sahip diğer oyuncularla eşleştirilir ve Seçkin’e özel hatıra eşyalarını, eşya düşmelerini ve silah kasalarını kazanmayı hak eder.)

2 – Kasa düşürme işlemi başlıyor 🙂 Bol çatışmalı geçen günlerin ardından Haftalık Ödül Paketi elde edeceğiz. Ve dört farklı öğe düşüreceğiz. Tamamen şansınıza bağlı olarak çıkan öğelerden ikisini seçme şansımız olacak.

3 – Düşen kasalar envanterde görünecek. Buradan kasanızı dilerseniz satabilirsiniz. Dilerseniz kasanızın içinden çıkanları satabilirsiniz.


Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü