0

Farming Simulator 2022 oyunculara kısıtlı bir bütçe veriyor ve bu kısıtlı bütçe ile oyuncular çiftliği için gerekli olan tarım aletleri ve araçlarını almak istediğinde büyük bir zorluk ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu rehberimizde oyuncular Farming Simulator 2022 oyununda çeşitli işler ile nasıl kolay para kazanabilir bunlardan bahsedeceğiz.

Farming Simulator 2022

Temel ürünlerin yetiştirilmesi

Başlangıçta, daha az sermaye gerektiren ve kolay yetiştirilebilen temel ürünleri tercih etmek bütçe yönünden size iyi geri dönüş yapacaktır. Buğday, arpa, mısır gibi ürünler, düşük maliyetle yetiştirilebilir ve kolayca satabilirsiniz. Bu ürünleri satarken fiyatlarını alıcıların ne kadar fiyat verdiğinizi görebilirsiniz eğer sizlere alıcıların verdiği fiyatlar ucuz geliyor ise silonuza bu ürünleri depolayıp fiyatları artışa geçtiğinde satabilirsiniz.

Hayvancılık

Hayvancılık yapmak, sabırlı bir bekleyiş gerektirse de uzun vadede karlı çıkmanızı sağlayabilir. İlk başta inek, tavuk, koyun gibi daha hayvanlar ile hayvancılık yapıp, yumurta, süt, et, yapağı gibi ürünleri üretebilir ve satabilirsiniz. Ama inek tavuk gibi hayvanların su isteğini ve yem isteğini karşılamak bütçenizde bir azalmaya yol açacaktır. Bu havanlardan kazandığınız para ile gideriniz aynı olabilir bu yüzden ”Arıcılık” oyunun en mantıklı ve sıfır gider ile gelir elde edebileceğiniz bir hayvancılık yöntemidir.

Farming Simulator 2022

Tek yapmanız gereken ise arı kovanlarını yerleştirmek ve üretilen balların sizin elde etmeniz için bir bal paleti konumlandırma noktasıdır sonrasında işi arılara bırakın ve paranızı kazanmanın keyfini çıkartın.

Bir diğer hayvancılık yapabileceğiniz alan koyunlardır. Koyunlardan elde ettiğiniz ”Yapağı” ile oyunun açık dünyasında bulunan fabrikalar yardımı ile kumaş elde edebilirsiniz. Bu kumaşları de yine oyunda bulunan fabrikalar sayesinde ”Giysi’ ye dönüştürebilirsiniz. Arıcılık zahmetsiz ve belli bir gelir etmenizi sağlarken, Yapağı elde edip satmak veya yapağı ile Giysi elde etmek size gerçekten sağlam bir gelir elde etmenize yardımcı olacaktır.

Orman işleri

Orman işleri, ağaç kesimi ve odun üretimi gibi faaliyetleri içerir. Ormanınızı yöneterek ağaçları kesip odun üretebilir ve bunları satışa çıkartabilirsiniz. Ayrıca, orman işleri için özel araçlar ve malzemeler satın alarak işlerinizi daha büyük ve verimli bir hale getirebilirsiniz.

Farming Simulator 2022

Ekipman kiralama ve satın alma

Başlangıçta tüm ekipmanları satın almak yerine, ihtiyacınız olan ekipmanları kiralayabilirsiniz. Bu, ilk yatırım maliyetinizi azaltabilir ve paranızı başka alanlara yönlendirebilmenizde size olanak sağlayabilmektedir. Daha sonra çiftliğiniz büyüdükçe, isterseniz kendi ekipmanlarınızı satın alabilirsiniz.

Farming Simulator 2022

Görevler ve işler

Oyunda çeşitli görevler ve işler bulunur. Bu görevler, tarlaları sürmek, ürünleri hasat etmek, hayvanları beslemek gibi çeşitli faaliyetleri içerir. Görevleri tamamlayarak ek gelir elde etmenize yardımcı olacaktır.

Farming Simulator 2022

Yücel Erkan
Oyun Günlüğü Rehber Editörü