0

Çiftlik simülasyonu Farming Simulator 22 birçok detaya sahip tarımsal üretimin yanında ormancılık gibi farklı alanlardaki işlerin yapıldığı bir simülasyon olarak karşımıza çıkıyor. Ekinleri ekmek, hasat etmek, hayvanlar beslemek gibi bir çok çeşitli seçenekler ile çiftliğinizi dileyeceğiniz biçimde kurup sürdürebilirsiniz. Ancak başlangıçta neler yapacağız? İşte Farming Simulator 22 başlangıç rehberimiz.

Farming Simulator 22

Farming Simulator 22’yi sadece bir çiftlik oyunu olarak görmeyin. Seralar oluşturabilir, üzüm bağları yapabilir veya ormancılık sektörüne atılıp kerestenin kokusunu alabilirsiniz!

Farming Simulator 22’ye yeni başladım ne yapmalıyım?

Eğer Farming Simulator 22 oyuna daha yeni başlamış iseniz kolay modu tercih edebilirsiniz. Kolay mod olan ‘Yeni Çiftçi’ modunu seçerek oyuna başlayın çünkü Kolay modda sizlere 100.000 dolarlık bir bütçe, ev ve tarım için gerekli olacak olan aletleri, ekipmanları sunuyor.

Oyunda bulunan üç farklı dünya seçeneğinden ”Haut-Beyleron” isimli haritayı seçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü Haut-Beyleron haritasını seçtiğiniz ve başladığınız taktirde size ekili bir buğday tarlası karşılayacak. Burada 3 adet tarla ile oyuna başlıyoruz. Büyük bir avantaj sunuyor… Kafanıza soru işareti kalmaması için öğretici yapmayı da ihmal etmeyin.

Farming Simulator 22

Oyun ayarlarını değiştirmek (Düzenlemek)

Oyun kontrolleriniz ve ayarlarınız sizin dileyeceğiniz şekilde, grafikleri sisteminize göre olmasının dışında oyunda sizi bütçe olarak veya makinelerinizin hasarı yönünden, tarlarınızın hasarı bakımından ve hızlı hasat etme konusundan bazı ayarlar ile oynamanızı tavsiye ederiz. Gelin şimdi hangi ayarlar üzerinde oynamanız gerektiğinden bahsedelim.

Farming Simulator 22

Kar ayarı

Kar ayarını ”Kapalı” konuma getirin sebebi ise kar temizleme makineleri bütçenizi ciddi anlamda zorlar bu ayar kapalı konumda olduğunda kar yağmaz, tarlarınızın hasar görmesi ya da karla kaplı olduğu zaman kar makineleri ile temizleme yapmanıza gerek kalmaz bütcenizi korumaya yardımcı olur.

Taşlı tarlalar

Farming Simulator 22 ile gelen bu yeni özellikte zaman içerisinde hasat yaptığınız tarlalarda çıkan taşlar tarım aletlerinize zarar verebilir. Taş toplama makineleri alarak bu taşları topladıktan sonra makineyi satabilirsiniz fakat bu durumları yaşamamak ve bütçenizi korumak için ayarlar kısmından bu ayarı ”Kapalı” konuma getirmenizi tavsiye ederiz.

Otlar

Zamanla tarlanızın içerisinde boyutları farklı biçimde yabani otlar çıkacaktır bu otlardan kurtulmak için pulluk yardımı ile tarlanızı sürmeniz gerekecektir. Fakat buna zaman harcamak istemiyor iseniz ayarlardan ”Kapalı” konuma getirebilirsiniz.

İşçi kiralamak

Örnek verecek olursak siz tarlanızda hasat ile veya ekim ile uğraşırken diğer tarlanız da yapılması gerekli olan işler var bu işleri yapmak için ”PC’de H tuşu” yardımı ile işinizi işçiye verebilirsiniz. Oyunda bulunan özel menüde bu seçeneği görebilirsiniz. İşçiler sadece tarla işleri yapmak için değil bir tarım aletinizi traktör vb. araçlar ile bulunduğunuz yerden istediğiniz konuma işçi yardımı ile götürebilirsiniz. İşçiler için de yaptırdığınız işler için ödeme yaptığınızı da söyleyelim sizlere.

Farming Simulator 22

Zaman ayarı

Farming Simulator 22’de ektiğiniz bir tarlanın hasat edebileceğiniz duruma gelmesi için oyun içerisinde belirli bir süre zaman geçirmeniz gerekiyor fakat beklemeyi sevmiyor hemen hasat etmek istiyorsanız zaman hızlandırma seçeneği mevcut bu seçenekler şu şekilde:

  • 0,5x
  • Gerçek Zamanlı
  • 2x
  • 3x
  • 5x
  • 6x
  • 10x
  • 15x
  • 30x
  • 60x
  • 120x

Oyuna mod yükleyerek zaman hızını 360x’e kadar yükseltebilirsiniz. Klavyede bulunan 7 ve 8 tuşları ile zaman hızını dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Farming Simulator 22

İkinci el araç – ekipman pazarı

Oyunda bulunan Pazardan alacağınız araçlara ve ekipmanlara bütçeniz yetmiyor ise ikinci el pazar kısmına bakabilirsiniz fakat bu pazar belirli süre zarfından sonra değişmekte vee içeriği de kısıtlı olmaktadır. İkinci el araç ve ekipman pazarına sürekli bakarak bütçenize uygun araçları ve tarım için gerekli malzemelerinizi burada bulabilirsiniz.

Farming Simulator 22

Üretim fabrikaları

Hayvanlarınızı alıp hayvanların size sağladığı yumurta süt gibi ürünler ile İnşaat kısmından ulaşabileceğiniz üretim fabrikaları kısmından ”Biyogaz tesisleri, Mandıra, Fırın, Marangozhane, Tahıl Değirmeni, İplikhane, Terzi dükkanı” gibi bir çok fabrika inşa ederek bu ürünleri farklı üretimler ile değerlendirip satışa sunabilirsiniz.

Farming Simulator 22

Sabit gelir kaynakları

Sabit gelir kaynağı olarak sizleri neredeyse hiç zorlamadan bir gelir elde etmenize yarayacak tekniklerden birisi sera diğeri ise arıcılıktır. Gelin şimdi sizlere bu iki seçenekten bahsedelim:

Seracılık

İnşaat menüsünden sera satın alıp çiftliğinize inşa ettikten sonra ekeceğiniz fidanları seçip düzenli olarak sulamanız yeterlidir.

Arıcılık

Arıcılık gerçekten Farming Simulator 22′ de çok basit ve zahmetsiz bir şekilde gelir elde etmenize yardımcı oluyor. Arı kovanlarınızı alıp çiftliğinize yerleştirdikten sonra bal palet konumunu da kovanların önüne yerleştiriniz. Bu işlemlerden sonra arılardan üretilen bal palet konumuna gelecektir. Size düşen tek görev ise üretilen balları alıp satmak olacak.

Farming Simulator 22

Farming Simulator 22 oyununa yeni başlayan oyuncular için oyunlarına hem bütçe hem de kolay bir şekilde ilerlemesi açısından bahsettiğimiz başlıklar ile ilerleyebilir ve daha rahat bir oyun deneyimi sağlayabilirsiniz.


Yücel Erkan
Oyun Günlüğü Rehber Editörü