0

Lies of P dünyası Krat şehrinde şekilleniyor. Buradaki yerleşim yerlerinin her birinin bir hikayesi var. Gelin hep beraber hikayemizde bizimle olacak yerlere göz atalım.

Lies of P

Krat şehrinin yerleri

Krat bir zamanlar ticaretle uğraşan insanların olduğu, neşeli ve güzel insanların yaşadığı bir şehirdi. Ölümcül bir vebanın etkisi altına aldığı Krat şehri, neşeli havasını karanlık bir atmosfere, güzel insanlarıysa öldürmek ve hükmetmek isteyen azılı suçlularla dolu bir tehlikeli kukla şehrine çevirmiştir.

Krat Merkez İstasyonu

Lies Of P serüvenimizin ilk durağı olan Krat Merkez İstasyonu, genellikle oyuncuların mekaniklere ve oynayışlara alışması için sunulan yerdir. Eşyaların ve silahların çoğu oyuncuların alışması için sunulan ilk duraktır.

Krat Merkez İstasyon Plaza

İkinci durağımız olan Krat Merkez İstatsyon Plazası, genellikle siz oyunculara diğer karakterler ve düşmanlar hakkında gözlem yapabilmek için oluşturulmuş bir yerdir. Tüccarlar ve Bosslarla ilk tanışım gerçekleştirdiğimiz yerdir.

Otel Krat

Bizim için bir üs ve merkez görevi gören Otel Krat, ilgi çekici eşyalar ve bizim istatistiklerimizi gelişmemize yardımcı olacak diğer karakterleri içinde barındırır.

Elysion bulvar girişi

Otel Krat’tan ayrıldıktan sonra geleceğimiz yer olan Elysion Bulvar Girişi, Gemini ile karşılaşıp bizi Black Cat Brotherhood’a karşı uyarmasıyla devam eder. Çeşitli tehlikelerle karşılaşacağımız yer olan yerdir. İlk Stargazer’ı ve Ergo parçası bulacağımız bölümdür.

Elysion bulvarındaki evin içi

Elysion Bulvarının ikinci bölümü olan bu yer. İçerisinde Tüccar ve dişli düşmanlar barındıran bir yerdir. Eşyaları stoklamak ve alışveriş yapmak için güzel bir mekan.

Krat Şehir Salonu

Elysion Bulvarına nispeten daha küçük bir konum olan Krat Şehir Salonu Mad Donkey ve mini bosslarla karşılaşacağımız aksiyonu bol ve hikayeyi ilerleten bir bölümdür.

Atölye Birliği Girişi

Geppetto’nun verdiği anahtarla giriş yapabildiğimiz Atölye Birliği Girişi, birçok ganimet ve düşmanları birlikte getirir. Bu noktada ganimete önem vermeniz ve etrafı aramaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Atölye Birliği Menfezi

Bosslar ve ganimetler açısından orta düzeyde olan Atölye Birliği Menfezi, kendisiyle beraber yeni bir mekanik ve güzel bir savaşa ev sahipliği yapar.

Venigni İşleri Kontrol Odası

Venigni ve uşağı Pulcinella tanışacağımız bu mekandır. Venigni’ye yardım edip uşağı Pulcinella’yı bulmakla uğraştığımız bu bölümde insanı yoran bir Boss kavgasıda bekliyor.

Ay Işığı Kasabası

Aziz Frangelico Katedralinin de içinde bulunduğu sessiz ve sakin bir Kasabadır. Ölümcül veba yayılmadan öncede sessiz ve sakin olan bu kasaba içerisinde ‘’fırtına sessizliği’’ korkusunu size yaşatacak yerlerden birisidir.

Sefalet Yolu

Aziz Frangelico Katedrali ve Ay Işığı Kasabası arasındaki geçit görevi gören Sefalet Yolu. Göründüğü kadar masum olmayan bu geçit içerisinde sizi terletecek normal düşmanlarla dolu bir yer.

St. Frangelico Katedral Şapeli

Sefalet yolundan ilk çıktığınızda varacağınız yer olan St. Frangelico Katedral Şapeli oyunun kritik noktalarından biridir. Hikaye’nin sonuna yaklaşmadan önce sizi uyaran son noktadır. Tamamiyle hazır değilseniz burdan sonraki yerlere gitmeden önce geri gidip gözden kaçırmış olduğunuz ganimetleri kontrol etmelisiniz.

St. Frangelico Katedral Kütüphanesi

Alidoro ,Cecile ve Başpsikopoz gibi karakterleri içinde barındıran bu kütüphane, sizleri oyun sonuna yaklaşırken rahata erdirecek ve güçlendiğinizi hissettirecek silah ve eşyalarla dolu.


Lies of P rehber arşivi ana sayfası için görsele tıklayın.

Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü