0

Lies Of P oyununu oynarken düşmanlarımız olan ve bizleri en çok zorlayan Bossları merak etmişsinizdir. Bizde sizler için tüm bu Bossları derledik. Birçok oyunun aksine Lies Of P’ de Bossların kendini yenileme, saldırı kombosu yapma ve koruma yapılamaz saldırılarla bizi zorlaması çokça başa gelen bir durum. Gelin sizlerle beraber Tüm Bossları inceleyelim.

Lies of P

Lies of P boss ödülleri nelerdir?

Her Bossun ayrı bir ödülü mevcuttur. Bossları yendikten sonra düşen Ergo parçaları ile özel silahlar yapma, güçlü silahlar alma ve istatistiklerinizi geliştirebileceğiniz malzemeler bulma şansı verir.

Lies of P boss türleri nelerdir?

Ana Bosslar ve Küçük-Elit Bosslar bulunmaktadır.

Ana Bosslar hikayeyi ilerletmek ve kendinizi daha güçlü donatmak için kullandığınız Ergo parçaları düşürme olasılığı bulunan düşmanlardır. Küçük-Elit Bosslar ise değerli malzemeler ve ödüller kazanmak için isteğe bağlı savaşılan düşmanlardır.

Lies of P ana bosslar

Parade Master

Kendisi karşılaştığımız ilk Ana Bosslardan olan Parade Master, bize korunma ve saldırı kombolarını öğretmek için biçilmiş kaftandır. Onu yenmeniz çok değerli olan Ergo Parçası kazanma olasılığını barındırır.

Scrapped Watchman

Krat Belediye Binası’nın Bekçisi Avluyu korurken bulunan Bosstur. Ölen arkadaşlarının intikamını almak isteyen Scrapped Watchman, depolmasındaki pildeki sorundan dolayı elektrik saçan saldırılarda bulunur. Eğer Scrapped Watchman’i yenmeniz durumunda bu özelliği kendi silahlarınıza entegre edebilirsiniz.

King’s Flame, Fuoco

İsminden de belli olduğu gibi alev saldırıları yapar. Savaş esnasında sürekli Romeo’ya olan sadakatine dikkat çeker. Aşırı kompakt yeteneklere sahip olan bu Boss birçok ateşli saldıralarda meydana getirir.

Fallen Archbishop Andreus

Katedraldaki çoğu kişinin ölümünden sorumlu olan Fallen Archbishop Andreus, kendisinin düşmüş bir melek olduğunu idda eden bir yanılgıyla yaşıyor.

Eldest of the Black Rabbit Brotherhood

Kendilerine Eldest Of The Black Rabbit Bortherhood diyen bu grup, Malum Bölgesinde bulunurlar. Halk sakinlerine eziyet ederler ve bu grup 4 kişiden oluşan bir çetedir.

King of the Puppets

Kendisi büyük bir bosstur. Ana karakterimiz olan Pinnocchio’nun haberi olmadan onla anlaşmaya çalışır. Bunun arkasından diğer formu olan Romeo Bossuyla savaş takip eder.

Romeo, King of the Puppets

King Of Puppets’ın insan formu olan bu karakter, King of Puppets’ın aynısıdır. Carlo adında sevgili bir arkadaşının özlemini ve anılarını taşıyan Romeo ilk Boss savaşından sonra ortaya çıkar.

Champion Victor

Simon Manus tarafından ortaya çıkan Champion Victor, kısmen Simon tarafından yönetilen Simyacının bir Şampiyonudur. Güçlü ve etkili saldırıları ile yorucu bir savaş ortaya çıkarır.

Green Monster of the Swamp

Adından da anlaşıldığı üzere bataklıkta karşınıza çıkan bu Bossumuz, Champion Victor gibi Simyacılar tarafından ortaya çıkan ve bataklığı işgal eden düşmandır.

Oyundan edindiğimiz bilgilere göre evini korumaya takıntılıdır. Oyuncaklarını bataklığa getirmeye bayılır!

Puppet-Devouring Green Monster

Kendisi Green Monster Of The Swamp karakterinin bir başka formudur. Simyacılar tarafından ortaya çıktığı düşünülüyor. Green Monster Of The Swamp’ın getirdiği kuklaları yutarak başka bir forma dönüştüğü düşman karakterimizdir.

Corrupted Parade Master

İlk Bossumuz olan Parade Master karakterinin evrilmiş / bozulmuş formudur. İlk yaptığı hareket ve saldırıların bazılarını korurken yenilerini de bu formla beraber getirmiş olur. Bu formundayken Çürüme yayabilir.

Black Rabbit Brotherhood

Black Rabbit Brotherhood, azılı suçlulardan oluşan 4 kişilik grup en büyük olan kardeşin yenilmesiyle tekrar karşılaşılır. Diğer üyeleri Eccentric, Maniac ve Youngest’dır.

Laxasia the Complete

Bir diğer Bossumuz ise Sir Manus’a duyduğu sadakatle bildiğimiz Laxasia The Complete, kendisi tamamen Sir Manus’a bağlı ve sadıktı gerçi bir canavara dönüşmesi çok değiştirse de bir tek bunu değiştiremedi.

Simon Manus, Awakened God

Simon Manus’un ikinci ve gelişmiş formu olan Awakened God, kendisi eskiden bir hazine avcısı iken başarısızlığından dolayı Tanrı olma çabası içine girmiştir. Simyacıların liderlerinden biri olduğu düşünülen Simon Manus’un en güçlü formudur.

Nameless Puppet

Ana karakterimizin son karşılaşacağı Boss olan Nameless Puppet, Geppetto’nun Pinocchio’nun yaptığı yaramazlıkları cezalandırmak için kullandığını biliyoruz. Son sahnede Geppetto ile anlaşamamazlık yaşadığımız halde ortaya çıkan bu Boss hakkında çok şey bilmiyoruz.

Lies of P tüm mini-elit bosslar

Mad Donkey

Kendisi insan formunda bulunan kuklalara ve kuklacılara karşı aşırı kin ve nefret besleyen karakterdir. Elindeki testere tarzı silahıyla bulduğu bütün kukla ve kuklacıları yoketmeye odaklanan bu karakter. İçinde tuttuğu psikopat bir katil ruhunu ortaya çıkarıyor.

Puppet of the Future

Atölye Birliği Menfezinin derinliklerinde bulunan bu Bossumuz ise isteğe bağlı dövüşülen bir insan yapımı robottur. En önemli özelliği demirden kollara sahip olmasıdır.

Kaynak: Neowiz

Survivor

Kendisi Çaylak bir Takipçidir. Çaylak Takipçiler genellikle üstlerinin belirlediği hayvan maskelerini takıp avlanırlar. Kendisinin pişmanlıklarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu oyun içi görevlerden ediniyoruz.

The Atoned

Kendisi de tıpkı Survivor karakteri gibi bir Takipçidir. Pilgrim’s Cable Railway’ in önünde durarak kimsenin geçmemesine engel olmak için bekçilik yapan karakterdir. Engel olmak için ne yapması gerekirse onu yapar.

White Lady

Adelina karakterinin kız kardeşi olan White Lady, şarkıcılığı bırakıp Takipçi olmuştur. Kendisini kaçıran kuklaların peşine düşüp kendisinin ve kardeşinin intikamını almayı hedefler.

Mad Clown Pupet

Kendisi önceden palyaçoluk yapmış olan bir karakterdir. Estella

Owl Doctor

Kendisi Simyacılar tarafından bir kobay faresi olarak kullanıldı. Acının en büyüğüne katlanırken kendini gerçeklikten koparıp kendi hayal dünyasına daldırdı.

Walker of Illiusions

Collapsed Street’teki bir binanın çatısında bulunan bir karakterdir. Kendisi de Simyacılar tarafından çok acı çekmiştir.

Door Guardian

Arche Abbey de Yüksek seviyeli bir muhafız ve Simyacıdır. Gizemli bir kapının anahtarını elinde bulundurmaktadır.

Robber Weasel

Küçük bir maskesinden de anlayacağımız üzere kendisi de bir Takipçidir. Elinde bulundurduğu küçük baltası ile bize düşmanlık güden bir karakterdir.

Red Fox

Kendisi dost canlısı bir karakter olması halinde lakin hikaye’nin ilerleyen aşamalarında ana karakterimizle kavga etme seçeneği olan karakterdir. Genellikle kardeşi Black Cat ile dolaşan Takipçilerden biridir.

Black Cat

Kendisi aynı Red Fox’ta olduğu gibi dost canlısı bir Takipçidir. Kardeşi Red Fox ile beraber gezer. İlerleyen aşamalarda savaşma seçeneğine sahip olabileceğimiz gibi Altın Para Meyvesi ile veya Savaşmayı Reddet seçeneği ile kavgadan kaçınabilirsiniz.


Lies of P rehber arşivi ana sayfası için görsele tıklayın.

Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü