0

Atlus’un yeni fantastik JRPG’si Metaphor: ReFantazio‘nun ana karakterlerini yakından tanıyalım. Geliştirici Studio Zero, Metaphor: ReFantazio ile JRPG hayranlarına sıra tabanlı strateji ve aksiyon dolu dövüşlerin kusursuz bir karışımını vaat ediyor.

Metaphor: ReFantazio

Metaphor: ReFantazio karakterleri

Protagonist

Peri Gallica ile beraber, çocukluk arkadaşı Euchronia Prensi’nin üzerindeki ölümcül laneti kaldırmak için bir yolculuğa çıkar. O, tehlikeli ve sapkın büyüyü miras aldıklarına inanan ve devlet dini tarafından “kirli” insanlar olarak damgalanan Elda kabilesinin bir çocuğudur. Toplumda çok nadir görülen bu kişiler, krallığın her yerinde nefret edilir ve ayrımcılığa uğrar.

  • Seslendirme: Natsuki Hanae

Gallica

Gallica yalnızca bir seyahat arkadaşı değil, kahramanın prensi kurtarma görevini yerine getirmesine yardımcı olan bir rehberdir. Savaşlara katılamayacak kadar küçük olmasına rağmen, bir peri olduğu için sihir bilgisi ve magla’yı hissetme yeteneği, kahramandan daha üstündür. Lafı fazla uzatmaz ama yolculuğunda güven verici bir müttefiktir.

  • Seslendirme: Sumire Morohoshi

Strohl

Strohl, Devlet Ordusu’nun askere alma merkezinde kahramanla tanışan Clemar kabilesinin genç bir üyesidir. Asil aileye mensup, güçlü bir adalet duygusuna sahip zeki genç bir adam. Yine de bir soylunun halkla birlikte orduya yazılması nadir bir durum olduğundan, durumu karmaşık görünüyor.

  • Seslendirme: Kenshō Ono

Hulkenberg

Roussainte kabilesinden bir şövalye ve prensin yanında görev yapmış olan Kral Muhafızları’nın eski bir üyesi. Genç yaşına rağmen çeşitli silahların kullanımında ustalaştı ve prensin kişisel koruması olarak atandı. Ancak prens saldırıya uğradığında onu korumayı başaramadı ve bu başarısızlığın damgasını kalbinde taşıyarak dolaşmaya çıktı.

  • Seslendirme: Saori Hayami

Heismay

Eugief kabilesinin eski bir şövalyesi. Sese karşı duyarlı olma özelliğinden dolayı diğer karakterlerle karşılaştırıldığında daha keskin bir algıya sahiptir. Diğer kabilelerden büyük ölçüde farklı bir görünüme sahip olduğu için ayrımcılığa uğraması alışılmadık bir durum değil. Öyle görünüyor ki Heismay da bir istisna değil, geçmişi onun taşıması gereken bir yük.

  • Seslendirme: Akio Ôtsuka

Berk Söğütlü
Oyun Günlüğü Haber Editörü