0

Minecraft oyunun en değerli maden türü ‘elmas’tır. Oyuncular elmas madenini bulduğunda daha güçlü zırhlar ve ekipmanlar yaparak elmas set elde edebilir. Elmas set hem dayanıklılık hem de kullanım kolaylığı bakımından en çok tercih edilen ekipmanlardandır.

Gelin şimdi sizler ile oyunda nasıl elmas madeninin kolay bir şekilde ulaşıp elde edebileceğinizi ve gücünüze güç katabileceğinizden bahsedelim…

Minecraft kolay elmas bulma rehberi

Minecraft kolay elmas bulma rehberimize batık korsan gemileri ile başlıyoruz. Daha sonra ise köyler, gömülü define – hazine sandıkları ile devam edeceğiz. Ancak hazır yollarla bulmanın dışında bir de madencilik yaparak buluyoruz. 1.20 ve 1.21 sürümlerinde elmas bulma konusunda bu rehber size yol gösterecektir.

Elbette Yağmacı Karakolları, Çöl Tapınakları, Nether Kaleleri ve Orman Köşkleri’de elmas bulabileceğiniz konumlar arasında!

Minecraft kolay elmas bulma rehberi

Batık korsan gemileri

Minecraft dünyanızda kara parçalarından ziyade denizle çevrili olan dünyalarda başlıyoruz. Bu dünyalarda bir tekne yaparak denizleri keşfe çıkabilirsiniz. Denizleri keşfe çıktığınız zaman batık korsan gemileri ile karşılaşabilirsiniz bu korsan gemilerinde değerli ganimetler ile birlikte elmas cevherini elde edebilme olasılığınız oldukça fazla diyebiliriz.

Köyler

Minecraft dünyalarının hepsinde köylüler tarafından kurulan köylerde sandıklar mevcuttur. Bu sandıkların içerisini kontrol ederek elmas cehverini bulma şansınız mevcuttur fakat bu şans durumu biraz düşüktür genellikle demir cehveri bulunduran köylü sandıklarından şansınız yaver giderse elmas cehveri de elde edebilirsiniz.

Gömülü define ve hazine sandıkları

Minecraft dünyası bir çok yapıdan ziyade gizli ganimetler ve madenler ile doludur. Oyun içerisinde define sandıklarının yerlerini gösteren haritaları elde edip bu haritalar sayesinde gerçekten güzel bir loot yapabileceğiniz defineler bulabilirsiniz. Bu define sandıkların da belirli bir miktarda elmas cehveri ve bir çok değerli eşyalar elde etmeniz mümkün. Sizlere tavsiyemiz envanteriniz boş gitmeniz çünkü gerçekten güzel, çok ve sağlam eşylar elde edeceksiniz…

Yağmacı karakolları

Minecraft dünyalarında bulunan ve ganimet açısından oyunculara güzel eşyalar elde etmesinde olanak sağlayan yapıların içerisinde yer almaktadır. Fakat oraya giderken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz değerli olan ganimetler için badireli yollardan geçeceksiniz çünkü yağmacılar biraz sizi yorabilir alt etmesi gerçekten güç diyebiliriz..

Çöl tapınakları

Minecraft dünyasının çöllerinde bulunan bu tapınakların en alt katında değerli ganimetler içeren sandık bulunuyor. Herhangi bir koruması bulunmayan bu tapınaklara rahat bir şekilde girebiliyorsunuz demek biraz yanlış olabilir. Bu tapınağın en alt katmanı yani sandığın bulundu katmana direkt tek bloğu kazıp inerseniz TNT patlar ve ölebilirsiniz bu durumu göz önünde bulundurarak farklı bir yeri kazıp oraya ulaşın ulaştığınız da basınç plakasına basmadan kırın ki TNT devreye girmesin sizde ganimetlerinize ve elmas cevherinize ulaşın.

Nether kaleleri

Minecraft’ta obsidiyen ve çakmak taşı ile nether dünyası için bir portal inşa etmeniz gerekiyor. Bu portalı inşa edip nether dünyasına ulaştığınız da nether kalesi bulmanız lazım. Bulduğunuz nether kalelerinde bir çok ganimeti barındıran farklı konumlarda birden fazla sandıklar mevcut. Ekipmanınızı güçlü bir şekilde sağlayıp buraya gitmenizi tavsiye ederiz çünkü bu kalelerde bulunan yaratıklar sizleri yormaya dünden hazır..

Orman köşkleri

Minecraft dünyasında bulunan bir diğer eşsiz yapı olan Orman Köşklerinde yine ganimetleri içerisinde barındıran sandıkları ve bu sandıkların içinden elmas cehverini elde edebilirsiniz. Ancak bu Orman Köşklerini bulmak için biraz zaman ayırıp gerçek anlamda dünyanızı gezmeniz lazım şansınız yaver gider ise hem bu orman köşkünün lootlarını elde edebilir hemde artık bir köşkte yaşabilirsiniz. Bu köşkün karanlık taraflarıda var maalesef. Ganimetlere ulaşmak için yine badireli yollardan geçerek içeride bulunan yaratıkları alt etmeniz gerekiyor. Bizden sizlere tavsiye olarak yaratıkları alt ettikten sonra köşkte aydınlatması olmayan karanlık odalara meşale ile aydınlatma sağlayın ki yaratıklar tekrardan karanlık bölgelere spawn olmasın..


Elmas katmanı nasıl bulunur? İşte madencilik tüyoları!

Elmaslar genelde 16 katmanda bulunsa da en çok 12. katmanda yer alır. Dolayısıyla elmas bulmak için oldukça derinlere kazmak ve sabırlı olmak gerekiyor.

Elmas cehveri elde etmenin en yaygın yöntemlerinin başında gelen durum kesinlikle madencilik olabilir. Öncelikle envanterinizde kesinlikle demir kazma olması lazım çünkü elmas cehverini demir kazma ve üzeri kazmalar ile kazabiliyorsunuz. Meşale de size kazdığınız madende ortamı aydınlatmanıza yardımcı olacağı için meşale de sizin için gerekli eşyalardan birisi olacaktır.

Elmas katmanı nasıl bulunur? İşte madencilik tüyoları!


Kolay bir madencilik yöntemi olarak merdiven şeklinde aşağı katmanlara sistematik bir şekilde belli bir mesafe kadar kazmanız gerekiyor. Bu kazı yöntemi ile hem madeninize kolay bir şekilde inip çıkacaksınız hem de yolunuzu çok rahat bir şekilde bulmanıza yarayacak bir durum olacak. Belirli katman mesafesine kadar kazdığınız da düz bir koridor şeklinde ileriye doğru kazmanız gerekiyor. Belirli bir uzunluktan sonra sağ ve sol tarafa tek veya iki bloktan oluşacak şekilde koridorlar açarak elmas madeni bulma şansınızı arttırabilirsiniz.


Yücel Erkan
Oyun Günlüğü Rehber Editörü