0

Minecraft dünyaları rastgele bir ‘seed’ de sizi oyuna başlatır. Bu seedl’erde köyleri veya farklı yapılar bulmak yeni başlayan bir oyuncular için zor olabilir. Bu rehberimizde köy bulmanıza yardımcı olacak ve en yakınınızdaki köylerin koordinatını size kolay bir şekilde sağlayacak olan komutu hazırladık. Hadi gelin hep beraber bu komutun nasıl yapıldığını öğrenelim.

Minecraft köy bulma komutu

Minecraft oyununa yeni başlayanların hileleri kullanmaları için ilk adım olarak dünya oluşumu sırasında “Hilelere İzin Ver” seçeneğinin aktif hale getirilmesi gereklidir.

Daha sonrasında “t” harfini kullanarak sohbet kısmını açınız.

Sohbet kısmına köy bulma komutu olan “/locate structure village” yazdıldığınzda size en yakın köyün koordinatlarını gösterecektir. Komutumuzu yazıktan sonra yukarıdaki görseldeki gibi koordinatları görüyoruz. Sonrasında oyunda bu koordinatlara gittiğimizde köy karşımıza çıkıyor. Aşağıdaki ilk resimde görüldüğü gibi oyunun bize verdiği koordinatlara gittiğimiz zaman köyümüzü bulduğumuzu görebiliriz.

Koordinatları bulmak için yapmanız gereken “F3” tuşuna basıldığında “X , Y , Z” sizin koordinatınızdır. X ekseni oyuncunun başlangıç noktasından doğu (pozitif) ve batı (negatif) yönünü gösterir. Y ekseni oyuncunun başlangıç noktasından güney (pozitif) kuzey (negatif) yönünü gösterir. Y ekseni oyuncunun 0. katmanından itibaren ne kadar yüksekte veya ne kadar alçakta olduğunu gösterir.


Minecraft en iyi ‘seed’ haritaları için buraya tıklayın. Meşale yapımına da buradan göz atabilirsiniz.


Yücel Erkan
Oyun Günlüğü Rehber Editörü