0

Prince of Persia The Lost Crown ile Kaf Dağı’nda hayatta kalmak İçin sizlere bazı önerilerimiz var! İşte Prince of Persia hayatta kalma rehberimiz!

Prince of Persia: The Lost Crown

Güçlenmek için Sığınak’ı ziyaret et

Daha zorlu düşmanları katletmek için daha güçlü bir karaktere sahip olmalısın. Sığınağı ziyaret et ve karakterini güçlendir. Kaheva’nın demirhanesini ziyaret ederek silahlarını ve tılsımlarını geliştirebilirsin ve yeni tılsımları buradan satın alabilirsin. Prince of Persia: The Lost Crown’da Sığınak’ta bulunan büyücünün mağazasında can iksirlerinin sayısını ve etkisini arttırabilirsin. Yine buradan da yeni tılsımlar edinebilirsin. Ayrıca yeni kombolar ve savaş mekanikleri öğrenmek istiyorsan Artaban Sığınak’ta seni bekliyor. Artaban’ın düellolarına katılabilir bu düelloların sonunda yeni kombolar ve mekanikler öğrenebilirsin.

Prince of Persia: The Lost Crown

Savuşturmada uzmanlaş

Başarılı bir savuşturma hasar almaman için en önemli etken. Savuşturma yaparak gelen hasarının hepsini absorbe edebilir, fırlatılan nesneleri düşmana gönderebilirsin. Savuşturmalar aynı zamanda Athra seviyesinin artmasına da yol açar. Ayrıca bazı savuşturmaların düşmanı direkt öldürmen ile sonuçlanabilir. Eğer bir düşman atak yapmadan önce sarı parlıyorsa yapacağın savuşturma karşı saldırı yapmanı sağlar. Kırmızı parladığında ise durdurulamaz atak yapacağını belirtir, bu atağı savuşturamazsın ve yakalanırsan büyük hasarlar görebilirsin. Kaçınarak veya zıplayarak durdurulamaz ataklardan kaçabilirsin.

Boss savaşlarına hazırlan

Her bossun kendine özel saldırıları ve mekanikleri var. Savaşa girmeden önce en yakın Wak Wak Ağaç’ına gidip can ve can iksirlerini doldurabilirsin. Ayrıca tılsımlarını bossa özel olarak burada ayarlayabilirsin. İlk savaşında bossun özelliklerini gözlemlemen gerekli. Diğer denemelerinde gözlemlerine göre taktik kurabilir ve bossu alt edebilirsin. Savuşturma boss savaşının en önemli parçalarından biri çok fazla hasar almamak için savuşturma yapmaya çalışmalısın. Tüm bunlara rağmen hala bossu alt etmekte sorun yaşıyorsan Sığınak’a dönüp silahlarını ve tılsımlarını güçlendirebilirsin.

Prince of Persia: The Lost Crown

Haritayı keşfet

Kaf Dağında karşılaşabileceğin 13 ayrı biyom bulunuyor. Bu biyomları keşfederek yeni eşyalar, ödüller, görevler ve daha fazlasıyla karşılaşabilirsin. Her biyomda Fariba’yı bularak ondan harita satın alabilir ve o bölgeyi açabilirsin. Üstelik Sığınak’ta Fariba ile etkileşime geçerek görevler hakkında ipucu alabilirsin.

Özellikle silah geliştirmeleri için kullanacağın materyalleri bulman için haritada gezinmen gerekecek. Başlıca haritada gezerek bulabileceğin 5 adet kaynak bulunuyor.

  • Zaman kristali
  • Xerxeler
  • Soma ağacı yaprağı
  • Azura Damascus külçesi
  • Tılsımlar

Bu kaynakların çoğu kolay ulaşılabilir olsa da bazı ödüller gizlenmiş ya da bulmaca sonunda bulunabiliyor. Bazıları için ise zaman güçlerine ihtiyaç duyabilirsin. Eğer o an için o zaman gücü sende yoksa “Bellek parçası”nı kullanıp zaman gücünü edindikten sonra oraya geri dönebilirsiniz.

Oynanışını özelleştir

Oyuna başlamadan önce hazır zorluk ayarlarını kullanmayıp kendi zorluğunu yaratabilirsin. Düşman hasarından savuşturma zorluğuna kadar birçok ayarı kendine göre ayarlayabilirsin. Ayrıca rehber ayarını açarak görevlerin yerini harita üzerinde görebilirsin, bu ayarı istediğin zaman oyun içinden açıp kapatabilirsin.


Emir Eseryel
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü