0

Sonunda aradığınız MMO olan Throne and Liberty‘i buldunuz. Hem de oynaması ücretsiz! Oyunu yüklediniz ve sırada, tanışmayı beklediğiniz bambaşka bir dünya var. Her şey çok güzel gözüküyor fakat ne yapacağınıza dair bir fikriniz yok mu? İşte Throne and Liberty başlangıç rehberi ile karşınızdayız.

Öncelikle söylemem gerekir ki her MMO oyununda olduğu gibi bu oyunda da asıl içerik, mevcut olan son seviye 50’ye ulaştıktan sonra başlıyor. Başlangıç rehberimizde, bu 50 seviyeye ulaşma maceranızda bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

Throne and Liberty

Öncelikle söylemeliyim ki bu rehber, başlangıç için aklınızda bulundurmanız gereken şeylerden oluşacak. Daha detaylı bilgiler için diğer rehberlerimize göz atabilirsiniz.

Kaynaklarınızı boşa tüketmeyin

Tabii ki gelişmek istiyor olacaksınız fakat düşük seviyedeki eşya üretme malzemelerini de aynı şekilde bir üst kaliteye çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla her bulduğunuz ekipmanı geliştirmeye çalışmayın, bu malzemeleri ileride daha üst seviye ekipmanları geliştirmek için gereken malzemelere yükseltebilirsiniz. Battle Pass ödülleri ve mağazadan Ornate Coins ile alabileceğiniz şeylere direkt paranızı harcamak yerine biriktirin. Emin olun, ileride fazlasıyla malzemeye ihtiyacınız olacak.

Dungeon sistemi için birikim yapın

Oyunda dungeonlara girebilmek için size her gün yenilenen, sınırlı bir token veriliyor. Bu tokenleri, 50. seviyeden önceki dungeonlara girmek için harcamak yerine biriktirebilir, 50. seviyeye ulaştığınıza açılan ve bol bol girmeniz gerekecek olan dungeonlar için saklayabilir ve oyun sonu aşaması için kendinize hızlı bir başlangıç hazırlayabilirsiniz.

Aşağıdaki maddelerde bahsettiğim üzere Throne and Liberty belirli seviyelerde size ana hikaye dışında seviye atlamanızı söylüyor. 45. seviyeye ulaşmak için bu kurala bir istisna yapabilir, 50. seviyenin altında olan dungeonlara girip, dungeon sonunda token harcayarak sandık açabilirsiniz. Böylece 45. seviyeye ulaşmak için geriye sadece Akidu Valley bölgesinden bir Codex görevi yapmanız yeterli olacaktır.

Hangi sınıfı oynamak istediğinize karar verin

Oyun sırasında sınıfınızı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz çünkü yetenekleriniz, mevcut olarak kullandığınız silahlara göre değişiyor. Yani elinizdeki silahı değiştirdiğiniz zaman yetenekleriniz ve özellikleriniz de değişiyor. Hangi sınıfı oynamak istediğinize karar verip emin olana dek herhangi bir silahı veya yeteneği geliştirmek için kaynak harcamaktan kaçının. Böylece, bu geliştirmeleri yapmak için gereken malzemeleri, oynamak istediğiniz stile uygun şekilde harcayabilirsiniz. Buna dikkat edin çünkü seviye ilerledikçe geliştirmeler için gereken malzeme sayısı bir hayli artıyor.

Throne and Liberty
Throne and Liberty

Gelişmek için hikayeden kopmayın

Tabii ki çeşitli etkinlikleri deneyebilirsiniz fakat genel anlamda seviye atlamak ve gelişmek için ana hikaye görevlerini takip edin. Zaten ana görevler sırasında edineceğiniz ekipmanlar, size tüm görevleri yerine getirmeniz için gereken gelişimi sağlayacak. Zaten yer yer size görev ödülü olarak bir üst kalitede ekipman vereceği için herhangi bir ekipmanı geliştirmenize de gerek yok.

Hikaye görevlerinde belirli noktalarda oyun size “Dur kardeş, sen hele bir 2 seviye daha atla öyle gel” diyecek. Bu durumlarda yan aktivitelere yönelebilirsiniz. Yan aktivite konusunda da seviyenize en yakın olan aktivitelere katılmanız, sizin için daha iyi olacaktır. Her aktivitenin önerilen seviye aralığını, aktivitenin üzerine gelerek görüntüleyebilirsiniz.

Bunları her gün ve her hafta yapın

Throne and Liberty’de kontrat sistemi bulunuyor. Günlük olarak her gün belirli bir kontrat hakkı kazanıyorsunuz ve seviyenize uygun olan kontrat sorumlusundan gidip kontrat toplayıp, bunları bitirdikçe ödül toplayabiliyorsunuz. Bunları olabildiğince düzenli olarak yapmanız gerekiyor çünkü bu kontrat haklarının birikebileceği maksimum bir sayı var. Bunun dışında yukarıdaki maddelerde de değindiğim üzere dungeon için de benzer bir sistem kullanılıyor. Aşağıya, günlük olarak yenilenen fakat biriktirilebilen kaynakların listesini bırakıyorum.

Günlük yenilenen fakat biriktirilebilen kaynaklar

  • 900 Dimensional Contract Tokens (Dungeon girdiğiniz zaman en sondaki sandığı açıp eşya kazanmak için harcayabileceğiniz malzeme. 50. seviyede açılan dungeonlardaki her sandık 300 token gerektiriyor)
  • 10 Resistance Contracts (Günlük 10 adet kontrat alabilme hakkı kazanıyorsunuz, bunların 65 civarında bir üst limiti bulunuyor, o aşamaya ulaşmadan hepsini düzenli olarak yaparsanız gelişiminiz için güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz)
  • 2500+ Abyssal Contract Tokens (Açık dünyadaki zindanlara girdiğinizde malzeme düşürmenize ve fazladan Sollant kazanmanıza yarayan bu tokenler de yaptığınız aktivitelere bağlı olarak günlük 2500’ün üzerinde bir kazanıma ulaşabiliyor)
  • Battle Pass görevleri (Battle Pass görevlerini ne kadar düzenli olarak yaparsanız o kadar kolay ve hızlı puan toplarsınız. Throne and Liberty’de Battle Pass günlük görevleri, her gün yeni bir görev eklenmesi sistemi ile çalışıyor)

Oyunda belirli tüccarlardan alabileceğiniz, günlük veya haftalık yenilenen bazı kaynaklar mevcut. Bunları düzenli olarak toplarsanız ileride bu malzemeler için gün beklemeniz gerekmez.

Günlük yapmanız gerekenler

  • Sundries Merchant‘tan günlük limiti olan yemek malzemelerini alın.
  • Guild Store‘dan Can Kristali, Mana İksiri vb. eşyaları alın.
  • Contract Coin Store‘dan Mystic Keys ve ihtiyacınıza göre diğer günlük kaynaklardan alın.
  • Guild’e bağışta bulunun(Bağış hakkınız saatte bir yenileniyor ve toplamda 10 hakka kadar birikebiliyor).
  • Guild kontratlarına katkıda bulunun.
  • 3 saatte bir gerçekleşen etkinliklere katılın.
  • Öğlenden geceye kadar günde 5 kere gerçekleşen açık dünya boss savaşlarına katılın.
  • Amitoi keşiflerini düzenli olarak yollayın.

Haftalık yapmanız gerekenler

  • Contract Coin Merchant‘tan Trait Extraction Stone, Enchanted Ink ve ihtiyacınız doğrultusunda diğer kaynakları satın alın.
  • Sundries Merchant‘tan kontrat parşömenlerini satın alın.
  • Guild Store’dan Trait Conversion Stone satın alın.
  • Haftalık görev ödüllerini alın.
  • Mümkünse 5 veya 10 PvP arena galibiyeti alın. 5 Galibiyet için 5 coin, 10 galibiyet için toplamda 6 coin kazanıyorsunuz.
  • Gate of Infinity temizleyin ve 3 dakikadan kısa sürede bitirip sıralamaya yerleşmeyi deneyin.
  • Guild etkinliklerine katılın.
  • Battle Pass görevlerini bitirin.

Aylık yapmanız gerekenler

  • Ornate Coin harcayarak özel mağazadan ihtiyaçlarınızı alın.

Yukarıdaki listelerde bulunan bazı maddelere dair tam anlamıyla bilginiz olmayabilir. Guild görevleri ve dungeonlar için özel rehberlerimiz ile bu konular hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Namık Türk
Oyun Günlüğü Editörü - Samimi bir dille içerik yazmayı çok sever. Ryan Gosling'in "Ben Yazarım" hali.

Comments

Leave a reply

You may also like