0

Throne and Liberty tam sürüm olarak yayımlanalı çok bir zaman geçmeden günler geldi geçti ve Cadılar Bayramı etkinliği kapımızı çaldı. Autumn Haunter Harvest olarak adlandırılan bu etkinlikte yeni kostümler, Amitoi ve özel ödüller bizleri bekliyor. Sizlere bu etkinlikten en iyi şekilde faydalanabileceğiniz ve en verimli şekilde ödüllere ulaşabileceğiniz yolları anlatacağım.

Throne and Liberty: Haunted Harvest

Öncelikle, oyuna girdiğinizde yeni bir günlük ödül sistemi geldiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu Haunted Harvest etkinliğine özel olarak oyuna yeni bir dungeon eklendi. Diğer dungeon sistemlerinden farklı olarak bu dungeon’ın ödüllerini alabilmek için Dimensional Contract Token değil de Candy Corn kullanıyoruz.

Öncelikle bu Candy Corn nedir, nerelerde bulunur? Ana kaynağımız yeni güncelleme ile birlikte ekranın sağ üstüne eklenen, damga işareti bulunan Check-In penceresi olacak. Bu pencereyi açtığınızda, her gün giriş yaparak belirli miktarlarda Candy Corn edinebileceğinizi göreceksiniz. Hatta kaçırdığınız günler için Sollant ödeyerek o günlerin ödüllerini de alabilirsiniz.

Throne and Liberty Haunted Harvest
Günlük Check-In penceresi

Şimdi sırada, birçok oyuncunun bilmediği veya farkında olmadığı bilgide. Günlük olarak yenilenen bir satıcı stoğundan da Candy Corn alabiliyorsunuz. Vienta Village‘da bulunan Haunted Harvest Peddler isimli satıcıdan her gün hem Dimension Pumpkin, hem de Candy Corn alabilirsiniz.

Throne and Liberty Haunted Harvest Peddler
Haunted Harvest Peddler

Kendisini bulamazsanız endişeye kapılmayın. Haunted Harvest Peddler isimli satıcının rotasını da sizler için çıkardık. Vienta Village ve Nesting Grounds yolu arasında sürekli gidip geliyor. Aşağıdaki rotayı takip ederseniz satıcıyı bulacaksınız.

Throne and Liberty Haunted Harvest
Haunted Harvest Peddler rotası

Şimdi, Candy Corn stoğunuzu yenilediniz, harcayacak yer arıyorsunuz. Tabii ki bunun için Haunted Harvest etkinliğine özel olarak getirilen Haunted Labyrinth dungeon’ına gireceksiniz fakat şimdilik etkinlikten bahsedip, dungeon ayrıntılarını dungeon rehberine saklayacağım.

Bazı şehirlerde denk gelmiş olabilirsiniz, farklı giyinen ve adı Festival Attendee olan bazı sakinler mevcut. Bu arkadaşlara gündüz vakti yaklaştığınız zaman bulunduğunuz formda etkileşime geçemeyeceğinizin uyarısını veriyor oyun. Bunun bulmacasını çözmek için gece vaktinde aşağıdaki karakterler ile etkileşime geçmeniz gerekiyor.

Etkinlik NPC’leri

Bu bulmacayı tamamladığınız zaman size 30 dakikalığına %10 Sollant ve EXP bonusu veriyor oyun. Ek olarak bu süre boyunca kafanızda bir bal kabağı beliriyor. Eğer o görünüşü beğendiyseniz, kalıcı olarak nasıl elde edebileceğinizi de anlatacağım. Etkinlik dungeon’ından ve Haunted Harvest Peddlar satıcısından kazanacağınız Dimension Pumpkin ile alışveriş sağlayabileceğiniz ana etkinlik satıcısı üzerinden bu hoşunuza giden bal kabağı kostümü Pumpkin Lord Headpiece‘i 20 Dimension Pumpkin karşılığında alabilirsiniz.

Haunted Harvest ana satıcısı

Ek olarak bu satıcıdan size ilk olarak almanızı önereceğim şey Punky Pumpkin olacak. Bu dönüşümü satın almanız durumunda bal kabağına dönüşerek o formdayken yukarıda bahsettiğim NPC’ler ile gündüzleri de etkileşime geçebilir, bonusları istediğiniz zaman alabilirsiniz.

İkinci olarak önereceğim satın alma seçeneği ise Jack-o’-Lantern Izzy. Bu Amitoi’nin önemli olmasının sebebi, Amitoi Expedition’da her bölgeye bonus veriyor olması. Amitoi Expedition hakkında daha fazla bilgi edinmek için rehber arşivimize göz atabilirsiniz.

Etkinlik devam ettikçe ve yeni bilgilere ulaşıldıkça rehber düzenli olarak güncellenecektir, kontrol etmeyi unutmayın.

Diğer rehber içeriklerimize aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz.

Namık Türk
Oyun Günlüğü Editörü - Samimi bir dille içerik yazmayı çok sever. Ryan Gosling'in "Ben Yazarım" hali.

Comments

Leave a reply

You may also like