0

Valorant’ta ilk hesap oluşturduğunuz da Rekabete Dayalı moduna giriş sağlayamazsınız. Rekabete Dayalı oyuna girmek için hesap seviyenizi 20 yapmak zorundasınız. Bunun için en hızlı seviye yükseltme yollarını anlatacağız. İşte Valorant başlangıç rehberimiz.

Valorant

Valorant başlangıcında günlük ve haftalık görevlere odaklanmalısınız. Bunlar sayesinde hızlı bir şekilde seviyenizi yükseltebilir ve rakiplerinize karşı avantajlar elde edebilirsiniz.

Tecrübe kazandıran günlük ve haftalık görevlerden bazıları şunlardır:

  • Zırh satın almak
  • Ulti yeteneğine puan ekleyen küreleri toplamak
  • Ulti yeteneğini belirli sayıda kullanmak
  • Spike’ı belli sayıda yerleştirmek ya da etkisiz hale getirmek
  • Silah satın almak
  • Rauntlarda ilk kanı dökmek
  • Belli sayıda kafadan vuruş yapmak

Günlük görevler, oyuncuları seviye atlamaları için haftalık ve günlük görevlerle yardımcı olmaktadır. Tamamlanan her günlük görev 2.000 XP, her haftalık görev ise 11.700 XP’ye kadar tecrübe puanı verir. Ayrıca yeni haftalık görevleri alabilmek için mevcut görevler bitirilmelidir. Hangi oyun modları ne kadar XP verir diye merak ediyorsanız sizin için şöyle sıralayabiliriz.

Standart (2.100 XP – 4.100 XP)
İçerisinde Derecesiz modu bulunan bu bölümde ise Her maçta yaklaşık olarak 2.100 XP kazanabilirsiniz. Eğer daha fazla adam vurur ve raunt vermeden maçı kazanırsanız bu XP kazancı daha da artacaktır.

Mücadeleci (1.300 XP – 4.700 XP)
Rekabete Dayalı modu içerisinde bulunan bu bölüm ise oyuncular birbirleriyle yarışır ve en iyisi olmaya çalışırlar. Ne yazık ki sadece kazanma odaklı olan bu oyun modunda kaybetmeniz halinde 1.300 XP kadar düşük bir tecrübe puanı kazanırsınız. Ortalama bir maçın süresi 40 dakikalara kadar sürebiliyor.

Spike’a Hücum (1.000 XP)
Kısa bir oyun modu olmasıyla beraber Dört puana ulaşanın kazanmasıyla bittiği için hızlı bir şekilde XP kazanabilirsiniz. Her oyun 1.000 XP verse de sekiz dakikalık seri maçlarla level kasmanız mümkündür.

Ölüm Maçı (900 XP)
En az XP kazandıran bu oyun modunda ise çok hızlı maçlar olması sebebiyle bu kötü yönünü kapatabilmektedir.

Tırmanış (800 XP – 1.000 XP)
Bu oyun modunda ise rastgele gelen silahları veya yetenekleri kullanarak 12 seviye boyunca rakibi öldürmeyi konu alan bu oyun modunda ise ne kadar XP kazanacağınız ise size ve ne kadar çok öldürme sahibi olduğunuza bağlıdır.

Valorant tecrübe puanları ile neler yapılabilir?

Battle Pass’te İlerleme

Kazanılan tecrübelerle birlikte Battle Pass’i ilerletmek ve içerisinde bulunan ücretsiz ödülleri de almak mümkündür. Battle Pass’i tamamıyla bitirmek için toplamda 1.372.000 XP gerekmektedir. Eğer Battle Pass’i alırsanız içerisinde bulunan bütün ödülleri seviye atladıkça kazanabilirsiniz.


Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü