0


Valorant’ın kendine has özellikleri olduğu gibi kendi haritaları ve harita dizaynları da bulunmakta. Oyunda bulunan haritaların tam listesini ve özelliklerini paylaşıyoruz.

Valorant haritalarının her biri farklı özellikleri bulunmakla birlikte farklı ülkelerden ilham alınarak o atmosferi bize yaşatıyor. Gelin hep beraber haritaları tek tek inceleyip hangi ülkeden alınmış bakalım.

Valorant haritaları

Valorant haritaları ve özellikleri – 2024

Abyss

Valorant’ın sınırları olmayan yeni haritası Abyss, 12 Haziran 2024’te oyuna eklendi.

Tehlikeli tuzakları (adımınıza dikkat edin) ve dikey oynanışıyla heyecan verici tehlikeler sunan 5v5 spike modu haritası. ABYSS, Kum Saati Filizleri’nin gizli gizli kalesinde geçen, sınırları olmayan ilk Valorant haritasıdır.

Üç şerit ve iki alan içerir.

Bind

Fas’ın Başkenti olan Rabat’tan ilham alınarak yapılan bu harita oyunun betasından beri oyunda bulunmaktadır.

Saldıranlar için bölgelere (A ve B) ulaşmak için seçenekler şunlardır. A bölgesine ulaşmak için A kısa adı verilen sokak yeri benzerinden veya Hamam adı verilen yerden A bölgesine kolayca erişebilirsiniz. B bölgesine ulaşmak için B Uzun adı verilen yoldan veya Hookah adı verilen pazar yeri benzeri bir pencerden giriş sağlayabilirsiniz.

Bind haritasında Teleport dediğimiz bir geçit bulunmaktadır. A kısa bölgesinden Hookah adı verilen bölgeye, B uzun bölgesinden Hamam bölgesine ışınlanmanızı sağlayan bu geçitler ise Rotasyon atmanız için kolaylık sağlayan özellikler arasındadır.

Haven

Butan’ın başkenti Timpu’dan esinlenerek dizayn edilen bu harita ise oyunun beta sürecinden beri harita havuzunda bulunmaktadır. Haritada üç bölge bulunmaktadır (A,B,C).

A bölgesine ulaşmak için A Uzun adı verilen L şeklindeki bir sokaktan ulaşabilmektesiniz.

B bölgesine ulaşmak için açık bir avlu pencerisine benzer bir kapıdan ulaşılabilir. İki bölgenin tam ortasında bulunan B bölgesi bağlayıcı bir görev niteliğindedir.

C bölgesine ulaşmak için C Uzun adı verilen düz bir ara sokaktan giriş sağlanabilir.

Split

Japonya’nın Tokyo şehrinden esinlenerek dizayn edilen bu harita ise yerden yüksek zeminlerle dar geçitlerle ve halat mekaniği ile farklı bir özellik sunmuştur. Halatlar A Lağım, B Kiriş ve Havalandırma da bulunabilir.

Split

Ascent

İtalya’nın Venedik şehrinden esinlenerek dizayn edilen bu harita ise ilk çıkan ve betada bulunan harita havuzuna eklenen ilk haritadır. İki bölge bulunur (A ve B). Ascent haritasında A bölgesine girmek için A main denilen dar sokaktan geçerek girilebilir yada orta kısmının da gördüğü A kısa yol adı verilen metal plakalı kısımdan ilerleyerekte girilebilir.

Ascent

B bölgesine girmek için B Garaj adı verilen eski bir garajdan girerek bölgeye ulaşılabilir. Bu haritada farklı bir özellik olan kapı mekaniği eklenmiştir. A bölgesinde, A kısa yoldan A bölgesine girerken bulunur.

B bölgesinde Orta kısımla B bölgesini bağlayan Pazar’da ise bir diğeri bulunur.
Kapılar raunt başladığında kapatılabilir. Eğer kapalı bir kapıyı kırarsanız kapı kullanılamaz hale gelir.

Icebox

Rusya’nın Bennet Adası’ndan esinlenilen bu haritamızda ise çok kafa karıştıran unsurlar ve yerler bulunmaktadır. Çok fazla açı ve kontrol etmeniz gereken yer bulunduğu için oynaması en yorucu haritalardan biridir. İki bölgeden oluşur (A ve B). A bölgesine girmek için karmaşık eski bir fabrikadan geçmeniz gerekmektedir.

B bölgesine girmek için dar bir yoldan geçerek varmanız gerekmektedir. Bu haritayı oynarken unutmayın ki her an her yerden adam çıkabilir.

Breeze

Atlantik Okyanusunun meşhur Bermuda Şeytan Üçgeninden esinlenerek oluşturulan bu harita ise en büyük haritalardan biridir. Genellikle uzak çatışmaların bulunduğu bu haritada iki bölge bulunur (A ve B).

A bölgesine girmek için dar ama uzak mesafe çatışmaya elverişli bir bölgeden içeri girilebilir. A bölgesinde bulunan piramitler yüzünden heryeri kontrol etmeli ve bölgenin temiz olduğuna emin olmalısınız.

B bölgesine girmek için B Dirsek denilen yerden geçilerek Bölgeye ulaşılabilir. B bölgesini apaçık gören B pencere bölümünden keskin nişancı tüfekleri ile kontrol sağlanabilir.

Fracture

Amerika’nın Yeni Meksika bölgesinden esinlenerek yapılan bu benzersiz harita ise genelde taktiksel oyunlara ev sahipliği yapar. Savunan taraf iki bölgenin tam ortasında başlayarak hangi bölgeye gideceklerini belirleyebilir.

Saldıran taraf ise haritanın ortasında bulunan iki dev halattan geçerek hangi yönden saldıracaklarını belirleyebilir. Diğer haritalara nispeten bu harita karmaşık ve zordur. Her iki bölgeye de çok fazla yerden girilebilir veya sızılabilir. Savunan taraf iseniz her yere bir kişinin bakması en kolay yol olabilir.

Pearl

Portekiz’in Lizbon şehrinden esinlenerek yapılan bu harita ise diğer haritaların aksine hiçbir mekaniği bulunmadan eklenmiştir. Haritada iki bölge bulunmaktadır (A ve B). B bölgesine girmek için uzun ve çatışmaya elverişli bir yoldan geçmeniz gerekmektedir.

A bölgesine girmek için kavisli bir yoldan geçerek bölgeye girmeniz gerekmektedir.

Lotus

Hindistanın Linganamakki Dam ismindeki bir gölden esinlenilen bu haritada ise üç bölge bulunmaktadır (A,B ve C). Lotus haritası birçok mekaniği içinde barındırır. Çift taraflı açılır kapılar, kırılabilir duvarlar ve halat mekaniğine sahiptir.

Haritada 3 bölge bulunduğu için her bölgeyi rahatlıkla tutmak neredeyse imkansızdır.

A bölgesine girmek için uzun bir yoldan geçerek bölgeye girilebilir ama B ile bağlantılı bölgedeki duvar kırılıp rotasyon atılma şansı yüksektir. Siz bölgeye girmeye çalışırken duvarı kırıp sizi vurabilirler. Başka bir yol olan A bölgesindeki kapıyı açıp A Ağaç kısmından bölgeyi ele geçirebilirsiniz.

B bölgesine girmek için dar bir yoldan bölgeye giriş sağlamanız gerekmektedir. Bölgeye girdikten sonra 3 tane girişi bulunduğunu ve herhangi birinden bir düşman oyuncunun çıkabileceğini unutmayınız.

C bölgesine girmek için uzun kum dolu bir yolu aşmanız gerekmektedir. Bölgeye girerken B bölgesinden açılan Çift taraflı kapıya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sunset

Amerika’nın Sunset bölgesinden esinlenerek yapılan bu yeni haritada ise daha geleneksel yaklaşılmış. Haritada iki tane bölge bulunmaktadır (A ve B).

A bölgesine girmek için A main denilen bölgeden direk bölgeye girebilir veya A dirsek denilen bölgeden Bölgenin içine girebilirsiniz. A main’den girerken A link kısmına bakmanız ve dikkatli geçmeniz gerekmektedir.

B bölgesine girmek için eski ve terkedilmiş bir garajdan geçerek bölgeye girmeniz gerekmektedir.


Valorant başlangıç rehberi, Valorant silah kaplamaları ‘Skin’ rehberi, Valorant hile ve ban sistemi rehberi, Valorant roller ve ajanlar ve Valorant oyun modlarına göz atabilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.