0

Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan ücretsiz çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı video oyunu Valorant‘ta 9 tane oyun modu bulunmaktadır. İşte Valorant oyun modları ve detayları:

Valorant

Valorant oyun modları

Derecesiz

Rekabete Dayalı moduna benzer şekilde 5’e 5 savaş ve spike kur ve çöz mantığına dayanan bu oyun sonunda Rütbe kazanamazsınız. Yeni açtığınız veya kullanmak istediğiniz karakterleri denemek veya yeteneklerinizi pekiştirmek için uygun bir moddur.

Rekabete dayalı

Derecesiz moduyla aynı özellikleri taşıyan bu oyun modunda ise galibiyet almanız halinde sizi bulunduğunuz rütbeden seviye atlamak için puan verir. Kaybetmeniz halinde sizden puan düşer.

Tam gaz

Dereceli ve Rekabete Dayalı modun aksine 13 Raunt alanın galip gelmesi yerine 5 Raunt alanın galip gelmesiyle sonuçlanır.

Spike’a hücum

Dört raunt kazanın galip gelmesi halinde galibiyet alınan bu hızlı oyun modunda ise her raunt farklı silahlar ve haritanın belirli yerlerinde bulunan güç küreleri ile oyunu kızıştırıyor.

Ölüm kalım savaşı

Genellikle kendini geliştirmek ve ısınmak için girilen bu oyun modu ise herkes tek şekilde birbirlerini vurup ilk 40 skora ulaşanın galibiyet almasıyla sonuçlanıyor.

Tırmanış

Ölüm kalım savaşının takımlı halini esas alan bu oyun 12 farklı silah ve yetenek barındıran aşamayı barındırıyor. Düşman vurdukça seviye atlanan bu oyun modunda ise ilk önce son aşamaya ulaşıp bitiren tarafın galibiyet alması ile sonuçlanıyor.

Takımlı ölüm kalım savaşı

Ölüm kalım savaşının bir diğer takım esaslı versiyonu olan bu modumuzda ise takım halinde 9 dakika 30 saniye boyunca 3 farklı aşamadaki silahlarla karşı takımı vurma ve 100 skora önce ulaşmayı esas alıyor. Süre sonunda en fazla skora sahip olan takım veya 100 skora ulaşan takımın galip gelmesiyle sonuçlanıyor.

Premier

Valorant’a yeni eklenen bu oyun modunda ise profesyonel e-sporcu olma hayallerinize yaklaşmanızı sağlamışlar. İlk önce telefon doğrulaması yapmanız halinde katılabildiğiniz bu oyun modunda ise bir takım oluşturuyor ve fikstürde belirlenen günlerde takımınızla birlikte maçlara katılıyorsunuz. Her hafta en fazla 2 maça izin verilir. Bu maçlarda aldığınız sonuçlarla Play-off turnuvasına katılacak takımları belirler. Turnuvaya giren takımlar ise şampiyonluk için birbirleriyle mücadele ederler.

Özel Oyun

Bu oyun modunda ise haritayı, oyun modunu, katılacak oyuncu sayısı vs. Bütün kuralları odayı kuran kişi belirler.


Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü