0

Valorant‘ta farklı yeteneklere sahip 25 ajan bulunmakta. 3’ü ise planlandı, eklenmedi veya kaldırıldı. (8. ajan kaldırıldı. Crusader – Joules – Shatter) Her karakterin farklı görevleri ve farklı rolleri bulunmaktadır. Oyunda 5 farklı rol bulunmaktadır. Sırasıyla; Düellocu, Öncü, Kontrol Uzmanı, Gözcü, Sentinel rolleri vardır.

Valorant

Valorant rolleri

İlk olarak rollere göz atalım,

Düellocu:

Bu role sahip kahramanlar bomba kurulacak olan side’ları açmak için gerekli yeteneklere sahiptirler. Hepsi farklı farklı yetenekler ile 1’e 1 savaşları kolayca avantaja çevirerek oyunu kazanma yolunda gayet emin adımlar atabilecek ajanlardır.

Öncü:

Öncü rolü Sidelara girerken kenarları, köşeleri kontrol ederek daha rahat şekilde oyun hedeflerine ulaşmak için gerekli yeteneklere sahip ajanlardır.

Kontrol Uzmanı:

Bu role sahip Ajanlar, attıkları sisler ve körler ile rakip savunmasının görüş kontrolünü ele geçirerek kolayca Side’a girmesini ve Side tutmasını en iyi yeteneklere sahip kahramanlardır.

Gözcü:

Bu role sahip Ajanlar oyunun kaderini değiştirebilecek yeteneklerle donatılmışlardır. Çok vurduğunuz bir adamı iyileştirerek veya öldürdüğünüz bir kahramanı tekrar dirilterek oyunun kaderini tersine çevirir.

Sentinel:

Bu role sahip Ajanlar rakibin yerini saptamak ve savunma ve saldırı aşamasında kalabalıklaşma konusunda yeteneklilerdir.

Valorant ajanları

Şimdi de Ajanlara ve yeteneklerine göz atalım.

1- Jett (Düellocu)

Anavatanı Güney Kore olan ajanımız, rüzgar’ı kontrol etmesiyle ve 1’e 1 savaşlardaki üstünlüğü ile bilinen bıçak uzmanı ajandır. Ultisi 5 tane bıçak açar.

Bıçaklar bitmeden alınan her öldürme bıçakların yenilenmesine olanak sağlar.

2- Raze (Düellocu)

Anavatanı Brezilya olan bu ajanımız ise teknolojik patlayıcı silahları ile ünlüdür. Hızlı bir şekilde Sidelara girmesiyle takımına çok büyük avantaj sağlayan bir ajandır.

Ultisi bir roketatardır ve
çok etkili bir imha silahıdır.

3- Breach (Öncü)

Anavatanı İsviçre olan bu ajanımız ise kinetik dalgalar ve patlamalar ile Sidelara girişleri kolaylaştırır ve düşmanları sarsma ve kör etme yetenekleri ile sersemletir.

Ultisi büyük bir alanı kaplayan aşamalı ve yıkıcı bir sarsma yollar. Sarsılan düşmanlar belirli bir saniye ateş atma hızları düşer ve kolayca avlanabilirler.

4- Omen (Kontrol Uzmanı)

Belirli bir anıya hapsolmuş bir hayalet olan bu ajanımız ise Sidelara giriş aşamasını ve savunma faslını kolaylaştıran bir ajandır. Gölgeleri sayesinde düşmanların görüş açılarını kapatır, körleri ve ışınlanması sayesinde Sidelara kolayca sızabilir. Ultisi istediği bir yerden bir yere ışınlanma konusunda yardımcı olur. Haritanın herhangi bir noktasına ışınlanır ve kolayca düşmanları bilinmezlikle baş başa bırakabilir.

5- Brimstone (Kontrol Uzmanı)

Anavatanı ABD olan bu ajanımız ise eski tecrübeli bir askerdir. Kuvvet işareti yeteneği sayesinde takım arkadaşlarının hareket ve atış hızını kısa bir süreliğine geliştirir. Hava Sahası yeteneği sayesinde yakın olduğu bölgelere Sisler atarak görüş avantajının kontrolünü sağlar. Ultisi ile belirli bir alana uydu saldırısı gerçekleştirir ve kolayca avantaj sağlar.

6- Phoneix (Öncü)

Anavatanı Birleşik Krallık olan bu ajanımız ise alevleri kontrol etmesi ve yetenekleri ile kendini iyileştirmesiyle bilinir. Kör yetenekleri ve ateş perdesiyle beraber sadece ileri atılmak ve düşman düşürme odaklı davranan bir ajandır.

7- Sage (Gözcü)

Anavatanı Çin olan ajanımız ise efektif yetenekleriyle ölen takım arkadaşlarının sağlığını yeniler, Sideları kapatmak için duvarlarını kurar ve ultisi ile ölen takım arkadaşlarını yeniden diriltir.

8 – (Kaldırıldı/Eklenmedi)

Valorant Protokolü’nde sekizinci bir ajan vardır ancak kimlikleri bilinmiyor ve Valorant ‘ta oynanılabilir bir ajan değildir.

9- Sova

Anavatanı Rusya olan bu ajanımız ise eski bir avcıdır. Baykuş dronu ile birlikte sizi işaretler. Size hasar vermek için şok oklarını kullanır. Keşif okuyla beraber bir bölgede ne kadar insan varsa göstermesi için yollar .Ultisi ile 3 kere belirli aralıklarla sizi vuran bir ateş gücü meydana getirir. Ultisi her duvardan ve her yerden geçebilir.

10- Viper

Anavatanı Amerika olan kimyagerimiz Viper ise zehirli karışım ve kimyasallarla kendini donatmıştır. Savunma odaklı olan bu ajanımızı ise Zehir perdesi ile düz bir çizgi üzerine bir perde yollar ve Viper’ ın zehir seviyesine bağlı olarak kalkar veya iner. Zehir bulutu ile bir sis oluşturur ve side girişlerini kapatmaya yardımcı olur. Ultisi ile bir bölgeye dışarıdan içerisi görülmeyecek bir sis bulutu açar ve Viper içerisinde durdukça ulti bitmez veya kapanmaz. Viper’ın perde, Zehir bulutu ve ultisi olan Viper’ın İni yeteneklerine temas eden her düşman oyuncu belirli bir süreliğine zayıflatma ve can azalma etkisine maruz kalır.

11- Cypher (Gözcü)

Anavatanı Fas olan bu ajanımız ise Side tutma konusunda bir numaradır. Tuzakları, kafesleri ve kamerası ile birlikte Sidelara düşmanları sokmaz, yavaşlatır ve kolay bir şekilde takım arkadaşlarına bilgi aktarır. Ultisi ise 2 aşamalı düşmanların yerlerini kısa süreli görünmesi için şapkasını atar.

12- Reyna (Düellocu)

Anavatanı Meksika olan bu ajanımız ise saf yeteneklerle donatılmıştır. 1’e 1 savaşlardaki ezici üstünlüğü ve düşman alt ettikçe daha da güçlenmesi onu durdurulamaz bir düellocu yapar. Kem göz yeteneği ile düşmanların görüşlerini göz yok olasıya veya yok edilesiye kadar kör eder. Sömür ve Azlet yetenekleri ile kendini yenileme ve düşmanlardan hasar almama yeteneklerine sahiptir. Ultisi ise Sömür ve Azlet yeteneklerini ulti bitesiye kadar istediği kadar kullanmasına olanak sağlar.

13- Killjoy (Gözcü)

Anavatanı Almanya olan bu dahi elektronik uzmanı ajanımız ise bir Side’ı tutma konusunda ve düşmanları çaresiz bırakma konusunda çok yeteneklidir. Alarm botu ile düşmanları zayıflatır. Tareti ile birlikte düşman görünce ateş eden bir makine ortaya çıkarır. Yok edilesiye kadar veya Killjoy etki alanından çıkasıya kadar faal olmaya devam eder. Nanosürü bombası yeteneği ile düşmanlara ciddi hasarlar veren bir bölge hasarı çıkartır. Ultisi ile geri sayım bittiğinde içinde bulunan herkesi sabitleyip tutan bir tecrit çıkarır.

14- Skye (Öncü)

Anavatanı Avusturalya olan bu ajanımızı ise doğayla bir olmasıyla bilinir. Vahşi hayvan ordusuyla karşı takımı zayıflatan ve kendi takımını iyileştirmesiyle gerçekten maçlar için önemli bir ajandır. Ultisi ile 3 tane İzsüren yollar ve rakibi takip etmesini sağlar. Bulduğu zaman düşmanlara değerse sersemletme ve kör etkisi yaratır.

15- Yoru (Düellocu)

Anavatanı Japonya olan bu ajanımız ise boyutlar arası geçişleri ile Sidelara girmesiyle bilinir. Körü bir yere değdikten sonra patlar ve düşmanları kör eder. Çatkapı yeteneği ile ışınlanma veya fake ışınlanma yeteneğine sahiptir. Fake at yeteneği ile bir klon oluşturur ve bu klonu vuranlar kör olmaya mahkumdur. Ultisi ile boyutlar arası geçiş yapıp haritanın istediği yerinde görünmeden dolaşan bu ajanımız ise beklenmedik yerlerden çıkarak düşmanları zayıf anında yakalayabibilir.

16- Astra (Kontrol Uzmanı)

Anavatanı Gana olan bu ajanımız ise gerçek bir sis oyuncusudur. Boyutlar arası attığı sisler ile Side giriş ve savunmaları daha kolaylaştırıyor. Ultisi ile haritayı ikiye bölen ve bir tarafın diğer tarafa ses ve kurşun geçirmesini engeller.

17- KAY/O (Öncü)

Radyantları öldürmek için üretilmiş bir savaş makinesi olan bu ajanımız ise eşsiz yeteneklerle donatılmıştır. Kör bombaları ile düşmanın görüşünü zayıflatır. Parça tesirli bombası ile beraber alanda bulunan herkese hasar verir. Ana yeteneği ile düşmanları saptamak ve belirli bir süre yetenek kullanmalarını engellemek için bir bıçak fırlatır. Ultisi ile belirli alan içerisindeki düşman ajanları kısıtlamak ve güçlerini kullanmasını engeller. Ulti açıkken ölür ise takım arkadaşlarının kaldırması mümkündür.

18- Chamber (Gözcü)

Fransız silah tasarımcısı olan bu şık ajanımız ise kendi tasarladığı silah ve yeteneklerle beraber düşmanlarına korku salar. Küçük taretiyle beraber arkadan veya başka girişlerden düşman girişini engeller. Kelle Avcısı silahı ile kafadan vuruşlarda tek atan bu yetenek ile savaş alanını kızıştırıyor. Ana yeteneği olan buluşma ile birlikte tareti menzili içerisinde E tuşuna basar ise taretin yanına ışınlanır. Ultisi ile 5 mermisi bulunan bir operatör benzeri bir silah çıkarır.

19- Neon (Düellocu)

Filipinli ajanımız Neon ise vücudunun ürettiği biyoelektrik ile düşmanlarını etkisiz hale getirebilecek bir düellocudur. Perdesi ile kendi koşu alanı içerisinde sağını ve solunu kapatan mavi bir perde açar. Elektro ok ile düşmanları sersemletir. Ana yeteneği ile birlikte hızlı koşması ve kayması bulunmaktadır. Ultisi ile ürettiği biyoelektriği dışa vuran ajanımız ise düşmanları kızartmak için etkili bir silahtır.

20- Fade (Öncü)

Türk kelle avcısı olan Fade ise düşmanlarına en büyük korkuyu salar. Korkuyla beslenen bu ajanımız ise karanlığa hükmetmesiyle bilinir. Mıhla yeteneği ile düşmanları belirli bir alan içerisinde tutarak zayıflatma etkisinde bulunur.

Ecel yeteneği ile kenar köşeyi kontrol etmek ve düşmanı kör etmek için kullanır. Ana yeteneği ile düşmanların görüşünü almak için kullanır. Ultisi ile belirli bir bölgeye karanlık göndererek zayıflatır ve hiçbir sesi duymamalarını sağlar.

21- Harbor (Kontrol Uzmanı)

Hindistanlı bu ajanımız ise suya hükmetmesiyle bilinir. Güçlü su birikintileri ile düşmanı zayıflatmak ve görüş avantajını leyhine kullanmak ister. Dalgakıran yeteneği ile içerisine mermi geçirmeyen bir su birikintisi oluşturur. Dış kalkanı kırılasıya kadar mermi geçirmeyen bu yetenek bazı bölgelerde çok etkili olabilmektedir. Ana yeteneği ile istediği bölgeden bölgeye uzanan bir su perdesi çekerek Side girişlerini kontrol altına alır. Çağlayan yeteneği ile bir su perdesi yollar. Bu perdeye temas eden düşmanlar yavaşlama etkisiyle karşı karşıya kalırlar. Ultisi belirli bir bölgeye hareket eden bir su birikintisi yollar. Düşmanlarının yerini belirler ve sersemletir.

22- Gekko (Öncü)

Los Angeles’ın sokaklarında büyüyen bu ajanımız ise yetenekleri ve tayfasıyla düşmanları zayıflatırlar. Kankuş yeteneği ile bir yoldaş yollar. Düşmanlara sersemletme etkisinde bulunur. Bomba kurma veya imha etme yetenekleri de bulunan bu yoldaşımız ise rakiplere korku salar. Şaşkın yeteneği ile düşmanları gördüğü zaman kör etmek için kullanılan bu yoldaş ise görüş avantajı için bir numaralı yoldaşlardan biridir. Pofuduk tarlası ile belirli bir bölgeye hasar veren ve içinde durdukça hasar artan bir alan hasarı atar. Ultisi ile bir Zorba yollar ve yakladağı düşmanlara sersemletme etkisi yaratır ve düşman tamamen savunmasız kalır. Attığı bütün yetenekleri Ulti küreleri gibi tekrardan toplayabilir.

23- Deadlock (Sentinel)

Norveçli bu ajanımız ise çok etkili bir nanobağ ağı ile donatılmıştır. En kuvvetli saldırıları bile kolayca savunabilir. Sonik sensörü ile bölgedeki sesleri algılayarak yerini belli eden zayıflatma ve sersemletme etkileri bulunan bir sensör yerleştirir. Nanoçekim bombası ile düşmanlarını çömelmeye zorlayan bir alan oluşturur. Ana yeteneği ile düşmanların geçişini engelleyen ama mermileri geçiren bir bariyer oluşturur. Ultisi ile attığı yerdeki düşmanı kendine doğru çeken bir Nano bağı hızlandırıcı kullanarak yavaş yavaş ölümünü seyreder.

24- ISO (Düellocu)

Çinli olan bu ajanımız ise bir kiralık katildir. Çevredeki ve içindeki enerjiyi keşfederek odaklanan bu ajanımız ise savaş konusunda çok yeteneklidir. Garez yeteneği ile duvarların içerisinden geçen bir yetenek atar ve düşmanlara savunmasız etkisinde bulunur. Çelik irade yeteneği ile savaşa odaklanan ve öldürdüğünüz veya asist aldığınız düşmanlardan belirli bir süre içerisinde kaybolan bir küre ortaya çıkar. Küreye ateş etmeniz halinde alınan bir hasarı absorbe edecek bir kalkan oluşturur. B planı yeteneği ile belirli bir bölgeye hareket eden bir barikat yollar. Bu barikat hiçbir şekilde mermi geçirmez. Ultisi ile rakibi 1’e 1 atmak için bir bölgeye alır. Bu bölgede düşman yetenek kullanamaz. Kazanan tekrar haritaya döner. Kaybeden ise ölür.

25- Clove

Valorant’ın Başkaldırı 8. Bölüm 2. Kısım’da ortaya çıkan yeni ajanı Clove, dört farklı yeteneğe sahip.


Bu metinde reklam içeriği mevcuttur. Oyun Günlüğü yapacağınız satın almalardan sorumlu değildir. İçerikler Oyun Günlüğü’nün resmi görüşünü yansıtmaz.


Eren Durmuş
Oyun Günlüğü Rehber Editörü